Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (31)

Archive for August, 2012

Posted by ckyndyg On August - 30 - 2012 0 Comment

Basic H – 1001 Kegunaan KEGUNAAN & CARA 1. Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit 2. Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit 3. Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 30 - 2012 0 Comment

Apa beza soya Shaklee dengan soya-soya yang lain?   Shaklee Energizing Soy Protein (ESP) Sejak akhir2 ni..ramai sgt yg bertanya dan meragui khasiat ESP dan menyamakan dengan sumber soya biasa..kat sini saya buat sedikit summary dan pemahaman supaya setiap kite yg ambil ESP mengambilnya dengan ilmu dan dengan ilmu itu baru kite yakin dan bila yakin baru laa khasiatnye akan betul2 terserap dan diserap sepenuhnya oleh badan dan memberikan hasil yang kite inginkan…makan tanpa ilmu  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 29 - 2012 0 Comment

Steaming the ‘Dr Nadir’ style  Hopefully gambar rajah di bawah senang ditangga n faham. ATTENTION:  Anak of course akan menangis cos tak selesa cos wap yang agak panas….kite as parent ni kene la berhati tabah (huhhu i kememe bab tgk anak sakit gini)….. tp bile tgk kahak n ingus yang kuar selepas itu and anak pon dpt tido lena afterwards…hati ibu pon rasa sgt lega 😉 Kalau anak selsema batuk….atleast 4 kali steaming even anak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 10 - 2012 4 Comments

Salam Hari Lebaran. Lepas puasa, kita beraya…masa yalah kita selalunya kurang sihat… demamlah..batoklah… coz bertukar masa kita menjamu selera… back to square lepas berpuasa. Jadi, saya nak kongsi vitamin-vitamin yang tanpa sintetik tok dengan kitak orang semua. Bukan nak fokus dengan vitamin menyusu anak saja k. tapi untuk sekeluarga boleh makan.Antara vitamin tanpa sintetik yang disyorkan ialah: vitamin b-complex, vit c & multivitamin@vita-lea. 1. Vit b-complex:  Dapat membekalkan tenaga dengan membantu pelepasannya dari makanan.  Membantu  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 7 - 2012 0 Comment

Salam semua kawan-kawan… semoga ceria dan sihat hendaknya kita semua. Hari tok saya ( berbahasa ckit lok) nak berkongsi bekalan susu yang saya dah kumpul utk anakku Habib bila dah turun kerja kelak. Stok tok saya kumpul start dari 26 Jun 2012 hingga hari ini-7 Ogos 2012. sebulan lebih baru tok. Gambar ini bukan nak ngeso (menunjuk) k. tapi sebagai pembakar semangat ibu-ibu yang ingin memberi makanan berkhasiat untuk anak tersayang..anak yang kita kasihi…takde ruginya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 5 - 2012 0 Comment

Hola! Salam Ramadhan… Semasa berpuasa aku masih menyusu anak aku. Syukorlah aku setakat tok berjaya berpuasa sehingga petang tanpa rasa memudaratkan aku & anak aku. Masa berpuasa tok, aku minum 3 jenis minuman Shaklee yang nyaman oi!… ESP ya air soya ..mengenyangkan kita mun campur dengan buah kurma. blendkan..Protein tok lengkap dengan 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel badan kita. ESP tok memberi tenaga, membina tubuh badan kita terutama kepada bayi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 1 - 2012 0 Comment

Ah ha….salam sayang selasih. Hari tok pertama kali aku enter blog as a new blogger. Hari tok juak adalah hari aku masuk kerja. Tapi aku mintak cuti sebulan lagi. alang2 nak beraya di Sarikei, home town aku. Sekarang anak aku baby Habib tidor. So ambik kesempatan jap. 60 hari dah aku tok. Masa aku dalam pantang,.. aku memang berpantang benar. sik main-main. Bertapal or berbengkung setiap hari walaupun aku & baby di hospital. Siapa lagik  [ Read More ]