Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (6)

Archive for September, 2012

Posted by ckyndyg On September - 29 - 2012 0 Comment

NUTRIFERON Mengukuhkan Sistem Imun Badan Anda  Mengukuhkan SistemImun dalam masa 3 hari- mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh Melindungi dari influenza dapat mengimbangi kepada respon alergi pada persekitaran dan pencemaran udara; Melawan Kanser dan Tumor – dapat mengurangkan ketidakselesaaan pada waktu rawatan kemoterapi Meringankan stress dan kelesuan dan gaya hidup yang sibuk Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C Mempertingkatkan menopaus, hypertensi,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 29 - 2012 0 Comment

Adohaai… Buasir. Sakitnya Pernahkah anda mengalami:- Pendarahan sebelum dan selepas membuang? Kegatalan @ rasa gatal pada dubur? Lelehan lendir? Sakit semasa membuang? Sukar untuk membuang air besar? Sekiranya anda mengalami tanda-tanda di atas, bermakna anda menderita mengalami penyakit buasir.Keadaan seperti di atas mestilah dirawat dengan cepat supaya anda tidak akan dibedah kemudian hari. Buasir juga berlaku akibat dari tekanan atau stress yang berlebihan Faktor-faktor penyebab BUASIR ialah: Sembelit Berat badan berlebihan Mengandung Tekanan di dalam  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 29 - 2012 2 Comments

Kebanyakan wanita dan sekarang lelaki pun mengambil berat tentang kecantikan kulit muka@wajah masing-masing. Salah satu vitamin yang agak menarik untuk diambil ialah Vitamin C Sustained Release yang mana ia tak lepas sekali dalam badan kita. Vitamin C tanpa sintetik ini dihasilkan dari buah limau yang mana ia nya lebih mudah diserap dan diterima tubuh dari vitamin C semata-mata yang dihasilkan di makmal hasil sintesis bahan-bahan lain yang menghasilkan asid askorbik. Tanda kekurangan vitamin C ini  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 29 - 2012 0 Comment

Aahhhaaa… Mari kita mengamalkan cara hidup sihat dari zon selesa ke zon yang lebih selesa dari segi kesihatan. Kita ni kalau dah biasa di zon selesa dan berasa amat selesa, agak susah nak beralih ke zon belum selesa. Kenapa saya cakap macam tu? Ini disebabkan badan kita masih memerlukan vitamin tambahan. Apatah lagi sekarang ini makanan yang diambil bukan dari sumber organik. Antara kenapa taknak beralih ke zon lebih selesa: Kurang prihatin tentang kesihatan. Selagi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 27 - 2012 0 Comment

Berita hot semasa… Ubat tiruan…untuk dimakan mahupun dipakai.  (Berita Harian/Sept.12) AWAS! JANGAN MUDAH TERPENGARUH DENGAN HARGA YANG MURAH. Ubat tiruan yang  berlambak di pasaran mahupun internet makin berleluasa. Bahkan terdapat Contact lensmurah dan bahaya untuk kesihatan. Ada kes klien ni tertidur semasa menggunakan lens yang murah ni…keesokan hari nya..mata dia merah dan pedih. Kesiannya… Inilah puncanya pembeli mudah sangat terpengaruh dengan perkataan MURAH! Apatah lagi JUALAN MURAH! Cepat-cepat sementara stok masih ada.  Bak kata pepetah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 27 - 2012 0 Comment

Bagaimana anda memilih makanan tambahan yang baik ataupun herba?  Kadang-kadang ia boleh mengelirukan kerana anda melihat banyak makanan tambahan dihasilkan pelbagai pengeluar pada hari ini. Kebanyakan orang tidak sedar bahawa supplemen makanan perlu diuji sebelum anda mengambilnya. Kenapa perlu vitamin tanpa sintetik? Lagipun kita mengambil vitamin untuk membantu dalam menjaga kesihatan kita. Saya fikir bahawa komen dari Dr Steve Chaney salah pakar kegemaran saya dalam bidang kesihatan dan pemakanan, mempunyai beberapa perkara yang menarik tentang apa  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 27 - 2012 0 Comment

Isikan perut anda dengan soya tulen… Energizing Soy Protein amat enak sekiranya anda minum dengan Meal Shake atau air jus atau milo. Apatah lagi ianya sesuai untuk semua peringkat umur tua ataupun muda. Lagilah best kesannya kat baby bagi ibu yang menyusu anak ataupun ibu mengandung. Semasa mengandung Habib, saya mengambil ESP dan sungguhlah Superb kulit Habib. Sungguh halus mulus, licin sesangat dan cantiklah. Sekarang lak ambil ESP mix collagen  dan lepas tu ambil alfafa…kesannya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 27 - 2012 2 Comments

Uuuhhhhaaa…. Saya nak sharing sekejap. Ini pasal GLA. Baru-baru ini, saya didekati rakan yang ingin mengetahui macam mana nak hilangkan gatal-gatal kat badan. So, risik punya risik, study punya study, adalah didapati salah satu produk vitamin tanpa sintetik yang mampu mengawal rasa kegatalan tersebut ialah GLA Shaklee@ Gamma-Linolenic Acid).  Apa specialnya GLA ni? GLA ini diekstrak dari borage seed (herba tradisi orang barat) yang mengandungi 2 kali ganda GLA dalam Evening Primrose Oil (EPO). Borage  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 22 - 2012 2 Comments

                JANGAN menyakiti diri sendiri…& orang tersayang… Kita biasa mendengar…sakit na palak tut aku tok eh. (sakit betul lutut aku ni). Bukan orang tua sahaja yang mengalami ketidakselesaan sendi ini bahkan golongan muda pun ada.( termasuk saya). Ini menyebabkan kita berasa kurang selesa menjalankan aktiviti yang digemari masing-masing. Nak berkayuh basikal apatah lagi… berbunyi je lutut tu bila sakit. Peerrgghhh… nak angkat bila lepas sujud…fullamak…nyamannya… Tahukah anda pencegahan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 22 - 2012 0 Comment

                          JANGAN MENYIKSA DIRI SENDIRI atau ahli keluarga sekiranya dapat dielakkan. OSTEMATRIX@KALSIUM amat perlu bagi setiap orang. Sesiapa saja amat…amat memerlukan kalsium apatah lagi orang tua, ibu mengandung, ibu yang menyusukan anak. Ini  disebabkan badan kita memerlukannya untuk pembentukan badan dan bagi mengekalkan tulang dan gigi yang kuat. (membesar dengan kuat!)  Tahukah anda berapa banyak kalsium diperlukan? Menurut Institut Kesihatan Kebangsaan, ia mengesyorkan  [ Read More ]