myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (17)

Posted by ckyndyg On September - 22 - 2012 0 Comment
                          JANGAN MENYIKSA DIRI SENDIRI atau ahli keluarga sekiranya dapat dielakkan.

OSTEMATRIX@KALSIUM amat perlu bagi setiap orang. Sesiapa saja amat…amat memerlukan kalsium apatah lagi orang tua, ibu mengandung, ibu yang menyusukan anak. Ini  disebabkan badan kita memerlukannya untuk pembentukan badan dan bagi mengekalkan tulang dan gigi yang kuat. (membesar dengan kuat!) 

Tahukah anda berapa banyak kalsium diperlukan? Menurut Institut Kesihatan Kebangsaan, ia mengesyorkan wanita memerlukan 1000mg sehari dan 1500mg bagi wanita pasca putus haid. Kecuali anda seorang “kaki susu” serta mengambil berat piramid pemakanan anda. Adalah sukar untuk memperolehi jumlah kalsium ini menerusi diet seharian kita. Kebanyakan wanita menghadkan pengambilan susu dan keju kerana kalorinya tetapi realitinya, pengambilan purata bagi wanita hari ini ialah kurang dari 600mg kalsium sehari, inilah sebab utama kita golongan hawa mudah dilanda wabak osteoporosis. 


Antara Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:

        I.            Otot & Saraf:
§         Kebas dan rasa yang mencucuk keliling mulut, jari-jari tangan dan kaki.
§        Kejang otot
§        Wheezing(pernafasan berdehit)
§        Susah menelan
§        Suara berubah akibat laryngospasm

      II.            Saraf:
§         Mudah marah, terjejas keupayaan intelektual, kemurungan, dan perubahan personaliti
§         Letih
§        Sawan
§         Lain-lain pergerakan yang tidak terkawal

    III.         Jantung
§       Sesak nafas
§       Tanda-tanda lemah jantung…cepat penat
    
     Kulit
§       Rambut kasar
§       Kuku rapuh
§       Psoriasis (sakit kulit)
§       Kulit kering

      V.         Lagi Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:
§         Kekejangan atau kram otot
§         Sukar/susah nak tidur
§         Perasaan berdebar2
§         Eczema-penyakit kulit
§         Rapuh kuku
§         Sakit Sendi
§       Tekanan darah tinggi
§        Gigi reput
§         Paras Kolestrol timggi
§        Kebas-kebas kaki dan tangan
§        Rheumatiod arthritis
§         Rickets

Oleh itu, saya ingin berkongsi antara manfaat yang anda perolehi sekiranya mengambil  Oste-Matrix ini yang mencukupi… 4 biji sebelum tidur.
1.        Menguatkan tulang, kuku, kerangka,, gigi, sistem saraf dan menghalang osteoporosis;
2.       Memperbaiki kekejangan dan kebas. Ini bagi ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak. Please..&  pleaselah ambil kalsium ini untuk elak cramp di betis kaki itu. Adduuhhh sakitnya kram semasa tidur tu…Jadi, ambiklah 
        kalsium 4 biji sebelum tidur;
3.        Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastric. Share sikit…emak saya cakap selepas dia ambil OsteMatrix ni…dia selalu buang angin dan perut dah kurang sakit macam dulu2. Emak saya gastric. Saya pula…bila ambil kalsium 
        ni senang lawas yu. No more sembelit.
4.       Meringankan stress. Tidak kira kaum hawa ataupun adam…mesti stress.So, bila ambil kalsium yang mencukupi, ia dapat mengimbangi tekanan darah, tidur pun selesa, mood swing ok, sakit kepala kurang bahkan membantu 
        membuang air kecil.
5.        Istimewanya OsteMatrix tanpa sintetik ini ialah ianya mengandungi magnesium, vitamin D, zinc, kuprum yang berperanan untuk membaiki tulang anda dan saya…
Cubalah untuk kebaikan diri sendiri dan ahli keluarga tersayang.  Rebutlah kasih sayang dengan memberi nilai kesihatan yang berpatutan. Kalau berminat, sila hubungi saya. Harga istimewa? smslah 012-8585813

Credit: Azlin Mohd Atan.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :