Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (5)

Archive for October, 2012

Posted by ckyndyg On October - 30 - 2012 0 Comment

TAHNIAH Ibu-bu yang menyusukan anak anda.  Adakah anda berasa puas hati kerana dapat menyusukan anak anda? Saya percaya kesemua ibu-ibu yang menyusukan anak amat amat gembira kerana berpeluang menyusukan anak masing-masing. Bukan semua wanita berpeluang menyusukan anak. Hanya ibu-ibu yang kuat semangat dan perasaan ingin menyusukan anak yang tebal dapat memenuhi impian untuk memberikan susu yang TERBAIK untuk anak tersayang.  Saya terbuka hati dan bertekad menyusukan anak semasa mengandungkan anak kedua. Menyesal kemudian tidak bergunakan?  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 29 - 2012 0 Comment

Ahha!   Menurut akhbar Berita Harian bertarikh 23 Oktober 2012, seorang daripada tiga kanak-kanak di negara ini terjejas kesihatannya akibat kekurangan vitamin, mineral dan sekaligus mendedahkan mereka kepada risiko jangkitan penyakit, kecacatan fizikal dan perkembangan intelektual.  malah satu pertiga daripada kanak-kanak juga mengalami kekurangan zat makanan. Apakah puncanya? Mestilah beberapa pihak akan menyalahkan ibu bapa yang seolah-olah tidak menitikberatkan khasiat pemakanan yang patut diberi dan disediakan untuk anak-anak. Justeru, peranan ibu bapa amatlah penting untuk  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 28 - 2012 0 Comment

Hola! Setiap wanita amat mementingkan tahap kesihatan. Saya berpendapat sedemikian kerana majoriti yang mengambil vitamin@suplemen ini adalah kaum hawa dan bilangan lelaki yang mengambil vitamin tambahan@suplemen ini tidak semeriah kaum hawa. Bagi wanita, kesihatan amat penting kerana mereka memainkan peranan yang penting dalam menjaga kesihatannya serta keluarga juga orang disekelilingnya. Adalah didapati wanita sering sibuk dengan kerja rumah serta karier mereka. Bagi saya, kalau kesihatan saya selalu terjejas, ia akan menyusahkan ahli kelurga lain dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 28 - 2012 0 Comment

Malaysia kaya dengan buah-buahan tempatan dan saya suka makan buah-buahan tempatan ini. Paling saya suka ialah buah jambu. Tak kira , jambu batu ke, air ke, janji jambu. Hehehehe…I like… jadi, saya nak kongsi pasal keistimewaan beberapa buah-buahan tempatan yang senang atau mudah didapati tanpa mengira musim. Menikmati buah-buahan tempatan amatlah menjimatkan dan kaya dengan pelbagai khasiat dan memberi beberapa manfaat kepada anda yang gemar makan buah. Buah merupakan sumber utama yang membekalkan kita vitamin,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 28 - 2012 0 Comment

Hola! Adussh…Hidung gatal dan berair,  asyik bersin dan gatal seluruh badan. Alahan@allergy! Adakah anda tergolong dalam kategori alergi?  Siapa yang kena alahan ni memang sengsara rasanya kan? Amatlah mengganggu tugasan harian bagi yang mengalami alahan ni.  Malahan keadaan makin sukar apabila kita sendiri tidak mengetahui punca alahan yang sebenar. Bagi yang mengalami alahan ni, anda merupakan salah seorang penyumbang kepada 1.4 bilion orang di seluruh dunia berhadapan simptom alahan@alergi@ digelar rinitis alergi. Di Malaysia, kes  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 25 - 2012 0 Comment
Posted by ckyndyg On October - 25 - 2012 0 Comment
Posted by ckyndyg On October - 25 - 2012 1 Comment

Hola! Makin hari, makin banyak yang bertanya mengenai vitamin yang sesuai untuk anak yang berusia kurang satu tahun. Jadi, saya ingin berkongsi dengan anda semua mengenai vitamin yang sesuai untuk ibu bapa yang nakkan anak yang sihat sejahtera dan kurang menghidapi penyakit biasa-biasa tu-selsema & batuk serta demam. Walaubagaimanapun vitamin ni bukan ubat yang dapat memulihkan anak anda tetapi dapat mengisi ruang-ruang kosong nutrien yang tidak diambil oleh anak-anak.Tetap akan jumpa doctor tetapi sekurang-kurangnya dengan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 17 - 2012 0 Comment

Atasi sakit gigi dengan herba Kalau tak ada gigi kita akan berasa malu. Imej pun ‘pelik’  je kan kalau tak ada gigi. Gigi merupakan elemen penting untuk imej seseorang. Apatah lagi kalau kita nak senyum. Gigi kita adalah aset utama imej kita dan ia perlu dijaga setiap masa dengan elok. Hihihi Namun apabila kita sakit gigi. Adoyaaii…emak…ngilunya. Bila sakit gigi, takutlah kita mengenang nak jumpa dentist. Dengan jarumnya..mesinnya…ish…tak dapat nak dikenang. Susah hati. Jadi, di  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 16 - 2012 0 Comment

Ah ha… Sekarang ini kan tidak kira tua ataupun muda ramai yang mengalami masalah rambut gugur. Sedikit demi sedikit ianya gugur tapi yang kita takut ialah makin lama makin banyak rambut gugur sehinggalah menyebabkan sesiapa yang mengalaminya hilang keyakinan diri. Bahkan saya sendiri pun takut apabila selepas bersalin rambut gugur bagaikan mutiara (dianggap mutiara berharga hihihii). Kulit kepala sentiasa gatal dan tangan saya pulak gatal mencabut rambut di kawasan yang gatal tu. Sampai peringkat pernah  [ Read More ]