Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (15)

Archive for January, 2013

Posted by ckyndyg On January - 30 - 2013 0 Comment

Hola! Hati adalah organ yang menyimpan segala jenis toksik dalam badan dan secara natural hati akan mengeluarkan toksik dari badan (detox semulajadi) tetapi jika terlalu banyak toksik, hati tidak mampu berfungsi dengan berkesan. Oleh itu, untuk membantu mengeluarkan toksik dari hati, pengambilan jenis makanan semulajadi atau organik yang telah dikenalpasti sebagai makanan detoks hati adalah perlu. Nasihat doktor adalah diperlukan sebelum anda memulakan diet detoks hati, kerana tidak semua golongan orang yang boleh mengambil diet  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 29 - 2013 0 Comment

Ahha! “Saya ada masalah perut atau badan yang berangin, kembung perut dan kadang-kadang mengalami gastrik yang sangat teruk…” Antara keluhan yang sentiasa didengari bagi individu yang mengalami badan yang berangin. Jadi, bagi mengurangkan sakit badan kerana angin seperti selalu sendawa atau buang angin, boleh mengambil Peppermint Ginger Plus untuk perut yang sentiasa berangin atau gastrik ni. Kenapa Peppermint Ginger Plus Shaklee? Keistimewaan Peppermint Ginger Plus 1 Mengandungi empat herbal formula yg unik 2 Gabungan pudina  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 28 - 2013 0 Comment

Ahha! Topik yang banyak dan sentiasa mendapat tempat di hati wanita-wanita yang mengalami masalah berat badan. Kenapa saya fokus kepada wanita? Ini disebabkan wanita sering dihimpit oleh pengaruh internet, televisyen yang mana asyik show wanita2 yang cantik itu mesti slim.(walaupun tak semestinya gemuk itu tak cantik or menarikss). Lelaki pun ada juga yang mengalami masalah berat badan ni bukan takde yek…Ada..cuma tak over macam wanita yang concern ttg kecantikan/ketrampilan diri. Tapi bukan saja nak looks  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 26 - 2013 0 Comment

Hola! CINCH SHAKE MIX SHAKLEE merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat dari campuran propietari protein dan leusine untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Bebas laktos, rendah glisemik dan dari soya non-GMO. Diperkaya dengan leusine bagi membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. Tinggi serat dengan 6g setiap hidangan. Otot ni penting untuk membakar lemak. Tanpa otot, kita kehilangan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 24 - 2013 0 Comment

Hola! Antioksidan adalah sebutan terhadap zat yang berperanan untuk melindungi tubuh daripada serangan radikal bebas. Beberapa bahan yang termasuk dalam antioksidan di antaranya adalah polipenol, mineral, vitamin dan karotin. Pada umumnya bahan ini sangat berperanan untuk mencegah tubuh diserang penyakit. Antioksidan juga berperanan meneutralkan radikal bebas dengan “menyumbangkan” elektron sehingga membuatnya stabil. Adalah dianggarkan ada lebih daripada 4,000 sebatian dalam makanan yang berfungsi sebagai antioksidan. Paling banyak adalah beta karotena (pro vitamin A), vitamin C,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 23 - 2013 0 Comment

Dalam kehidupan kita seharian ada banyak perkara yang mengakibatkan kita stress sama ada kecil atau besar masalah kita. Tapi kalau kita tak stress pun tak boleh juga kan? Bagi yang bekerja dan minta cuti daripada boss pun boleh menyebabkan kita stress. Apatah lagi penyakit yang melibatkan anak-anak bukan? Tapi…bagaimana kita boleh mengawal serta menguruskan stress? Saya suka movie Forrest Gump yang ingin berehat dari stress selama 3 tahun 12 hari. Tapi kita tak dapatlah nak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Set menyusu yang sering mendapat sambutan hebat ini amat terkenal bagi ibu yang ingin menyusu anak sepenuhnya eksklusif 6 bulan atau sehingga 2 tahun.Dalam banyak2 set vitamin penyusuan, set 3M yang paling lengkap dan kegemaran ramai. Antara sebabnya adalah manfaat@kebaikan yang sangat banyak dan kesan susu ibu yang bertambah, dapat diperolehi lebih cepat hasil kombinasi vitamin b, c, multivitamin, alfalfa, kalsium dan protein. So, kalau tanya set yg mana harus dipilih, pastinya Set 3M  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 21 - 2013 0 Comment

Hola! Apa itu Gout? Gout merupakan sejenis sakit sendi yang berpunca dari kandungan asid urik dalam darah yang tinggi. Kaum lelaki mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk menghidapi gout. Faktor gemuk dan kekeluargaan turut memainkan peranan. Gout akan menyebabkan sakit sendi terutamanya di sendi ibu jari kaki yang bengkak dan merah. Ia seterusnya boleh menyerang sendi-sendi lain di samping boleh menyebabkan erosi pada sendi dan tumbuhnya gout tophus (bengkak pada sendi seluruh badan yang tidak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 21 - 2013 1 Comment

Ahha! Adakah anda terfikir bahawa Detoksifikasi salah satu cara untuk diet? Mungkin ada sesetengah ada yang terfikir atau percaya detoksifikasi salah satu cara untuk menurunkan berat badan walaupun fungsinya sebenar adalah untuk menyingkirkan toksin. Benar, ini berlaku sekiranya sistem penghadaman dan pembuangan kita cukup efisien, ia secara tidak langsung menyumbang ke arah itu. Toksin yang terdapat di sekeliling kita adalah punca utama detoksifikasi perlu dilakukan. Toksin atau racun yang dimaksudkan termasuklah diet yang tidak seimbang,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 20 - 2013 0 Comment

Hola! Salah satu minuman kegemaran saya dan suami yang mesti ada di dalam stok semasa bulan puasa ialah Performance Drink. Rasa orennya yang diminum sejuk-sejuk amat sedap sekali.Nyaman nya…Masa menyusukan anak pun bagus jugak kalau minum ni. bersilih ganti dengan air suam. Dengan segelas Performance Drink, boleh minum segelas lagi air suam after 2 jam. Tak rasa haus sangat bila ambik Performance Drink ni. Performance Drink terhasil dari hasil ujian makmal oleh Shaklee bersama atlit  [ Read More ]