myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (4)

Posted by ckyndyg On January - 20 - 2013 2 Comments

Sembelit sering terjadi di kalangan kanak-kanak. Dianggarkan 10 peratus kanak-kanak yang mengalaminya. Namun daripada jumlah tersebut, dianggarkan hanya 5 peratus dibawa mendapatkan rawatan doktor. Tetapi malangnya anak-anak yang dibawa berjumpa doktor apabila anak-anak telah berdarah sewaktu membuang air besar. Kesannya, sembelit sukar diatasi.

Gejala-gejala sembelit adalah seperti berikut:

* Bagi bayi yang menyusu ibu dan sedang dalam peralihan mengambil makanan: Sekiranya kekerapan membuang air besar tiba-tiba bertukar dari dua atau tiga hari sehingga lima atau enam hari masih tidak buang najis, dia dikhuatiri sembelit.Apatah lagi bayi kelihatan resah dan meneran semasa hendak membuang najis.
* Ada juga yang kanak-kanak kekerapan membuang air besar tidak banyak berubah tetapi tiba-tiba dia meneran dengan kuat untuk mengeluarkan najis. Najis yang keluar pula kering dan keras.
* Sembelit juga terjadi akibat ubat atau penyakit.
* Tidak membuang air besar selama beberapa hari atau perkumuhan usus yang keras dan kering
* Kesakitan di bahagian abdomen
* Loya
* Muntah
* Kehilangan berat badan
* Kehadiran kesan najis (dalam bentuk pepejal atau cecair) pada bahagian seluar dalam kanak-kanak – tanda yang menunjukkan najis ditolak masuk ke rektum

Jadi, bagi mengatasi masalah ini, ibu bapa bolehlah memberi anak yang berumur 1 tahun ke atas sesudu kecil Meal Shakes 3-4 kali seminggu.

Mealshake Shaklee juga mengandungi 24 vitamin dan mineral yang penting untuk pertumbuhan anak-anak, seperti calcium, iron, vitamin a, vitamin d dan sebagai nya. Ianya sangat sesuai diberikan pada anak-anak untuk otak dan badan anak menjadi cergas. Meal Shakes untuk anak- anak bawah 4 tahun, cukup beri 3-4 kali seminggu, sesudu setiap bancuhan. Sangat menjimatkan, satu canister boleh la tahan 2 bulan.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:
• Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
• Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
• Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
• Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
• Bayi bermula 1 tahun ke atas
• Kanak-kanak
• Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
• Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
• Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
• Warga tua

Kelebihan Meal Shakes Shaklee
• membantu perkembangan minda dan IQ anak
• menambah selera makan anak-anak
• membantu masalah sembelit
• mengatasi masalah selalu selsema dan asma

Berikut antara testimoni salah seorang ibu yang memberi Meal Shakes kepada anak beliau:

“Satu kebaikan Mealshake Shaklee adalah mengatasi sembelit, alhamdulillah since dua minggu berikan Meal Shake Rayna tak sembelit lagi. sebelum ni, seminggu sekali mesti sembelit, minum milo dan makan chocolate pun sembelit. dah lah semua tuh favorite die. syukur sangat sebab dah tak payah moment berperang dengan Rayna dalam toilet bersama ubat sabun. huhuhu.”

Khasiat Meal Shakes yang pelbagai

Kebaikan Meal Shakes

Sumber: iSihat, Mommy Lina

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :

2 Responses so far.

  1. normalmalay says:

    i berasa dumex tu bagus pun

  2. Hanis Aman says:

    Adakah anda mengalami:

    1)SEMBELIT?
    2)BUASIR?
    3)PERUT SEBU?
    4)PERUT BUNCIT?

    Jom Greenfit ! Greenfit dapat membuang Koprostasis (pengumpulan najis lama di dalam saluran usus).

    Berminat? SMS/Whatsapp 019-9210321 (Mohd Hanis Aman)

    Testimoni: https://www.facebook.com/greenfit4urhealth