myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (14)

Posted by ckyndyg On January - 21 - 2013 1 Comment

Ahha!

Penyahtoksin hati & usus

Penyahtoksin hati & usus

Adakah anda terfikir bahawa Detoksifikasi salah satu cara untuk diet? Mungkin ada sesetengah ada yang terfikir atau percaya detoksifikasi salah satu cara untuk menurunkan berat badan walaupun fungsinya sebenar adalah untuk menyingkirkan toksin.

Benar, ini berlaku sekiranya sistem penghadaman dan pembuangan kita cukup efisien, ia secara tidak langsung menyumbang ke arah itu. Toksin yang terdapat di sekeliling kita adalah punca utama detoksifikasi perlu dilakukan. Toksin atau racun yang dimaksudkan termasuklah diet yang tidak seimbang, asap rokok, tabiat minum minuman keras, pengambilan kafein, stress dan pencemaran alam sekitar kita. Pendedahan yang berpanjangan akan melemahkan sistem pertahanan tubuh dan dengan faktor gabungan tertentu, kita akhirnya diserang sama ada penyakit jantung, kanser, diabetes dan lain-lain penyakit degeneratif.

Jadi, sebelum organ detoksifikasi kita mula ‘meragam’ dan tidak berfungsi secara efisien, sesuatu perlu dilakukan.

Tahukah anda, organ-organ terlibat yang terlibat dalam proses detoksifikasi?

1. Hati
2. Buah pinggang
3. Usus
4. Kulit
5. Paru-paru.

Melalui detoksifikasi, ianya dapat membantu organ-organ yang jika dibiarkan tanpa servis bekerja dengan lebih efisien.

Bagaimana pula kita dapat mengesan sekiranya tubuh kita mula kurang efisien?

1. Mulut dan nafas berbau
2. Kulit kelihatan bertompok-tompok
3. Perut kembung
4. Peningkatan berat badan
5. Kerap letih
6. Tidak boleh tidur
7. Kepenatan
8. Sakit sendi
9. Bau urin yang kuat
10. Sistem penghadaman yang perlahan.

Untuk Detoks Hati, DTX Complex Shaklee digunakan secara tradisional untuk tonik hati

Menjana semula sel2 hati

Menjana semula sel2 hati

Shaklee DTX Complex mengandungi satu campuran proprietari ekstrak daripada gabungan ekstrak biji benih pokok susu tisel, schizandra, ekstrak dendalion, cendawan reishi, kunyit dan articok. Shaklee DTX Complex menyediakan sokongan pemakanan untuk fungsi hati yang sihat dengan satu formula unik herba-herba dengan antioksidan dan aliran hempedu yang diperkaya*.

Gabungan unik bahan botani dalam Shaklee DTX Complex menyokong kesihatan dan fungsi hati dengan dua cara:

(1) Ekstrak biji benih Milk Thistle, biji benih Schizandra Chinensis dan cendawan Reishi mempunyai ciri-ciri antioksida, menawarkan perlindungan untuk sel-sel hati dan dipercayai dapat merangsang sintesis protein bagi pemulihan dan pembentukan semula sel-sel hati*.

(2) Pati Dandelion, Kunyit dan Artichoke membantu mengekalkan aliran hempedu normal, menyokong satu daripada organ (hempedu) yang diperlukan untuk mengeluarkan sebatian-sebatian toksik daripada tubuh*.

Untuk detoks usus pula, Herb-Lax merupakan julap semulajadi yang dapat menyokong keseimbangan badan kita.

Detoks usus bagi melancarkan penghadaman

Detoks usus bagi melancarkan penghadaman

Amat digalakkan diambil pada permulaan sebelum yang lain, untuk membuang toksik-toksik dalam badan dan memudahkan proses pengurusan berat badan.Diet yang kaya dengan serat, air yang mencukupi dan senaman yang tetap, dapat memberi sumbangan kepada pembuangan air besar yang teratur. Pada masa-masa yang tertentu, Herb-Lax yang lembut boleh membantu.

– Julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala
– Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan
– Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi

Herba yang digunakan dalam Herb-Lax tidak ada kaitan dengan julap kimia buatan yang dijual di pasaran. Produk-produk julap buatan ni biasanya merengsakan tisu dengan cara menarik bendalir ke dalam usus untuk memaksanya mengeluarkan bahan-bahan dalam usus. Julap tiruan seperti ini boleh melemahkan organ-organ dan boleh menyebabkan kebergantungan terhadapnya, dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit.

Namun sebaliknya, Herb-Lax merangsang pengecutan otot usus secara semulajadi. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. Ia membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus.

Sumber: iSihat & Mommy Lyna, Hanis Store

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :

One Response so far.

  1. norhalina mohamed says:

    Saya adalah peserta CLCS