Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (15)

Archive for March, 2013

Posted by ckyndyg On March - 31 - 2013 0 Comment

Wanita Menopaus Terdedah Pada Osteoporosis Ingin saya berkongsi lagi pasal kesan kekurangan kalsium dalam diet harian kita. Syukur bagi yang telah mengambil langkah awal dengan mengamalkan pengambilan kalsium dalam diet harian anda. Tapi bagi yang belum, adalah lebih baik anda mencegah dari awal ni esp yang dah berumur 30 tahun ke atas.Better ambik kalsium sekarang dear. Cuba bayangkan kita yang tak pernah ambil kalsium dan hampir menopaus pun tak ambil kalsium, apakah yang akan terjadi?  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 30 - 2013 0 Comment

Hola! Apakah Gout? Gout ialah sejenis penyakit sendi, sering sering dianggap penyakit biasa yang tidak serius dan mengancam nyawa. Pengumpulan asid urik, gemuk, tekanan dan kerosakan buah pinggang antara penyebab gout yang lazimnya lebih ramai dihidapi lelaki berbanding wanita. Golongan berisiko tinggi menghidap penyakit itu ialah mereka yang berusia lebih 40 tahun.Bagi mengurangkan kesan serangan gout dan menikmati kehidupan lebih baik, bawah ni saya sertakan tujuh panduan yang boleh diamalkan bagi mengelakkan masalah gout.    [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 29 - 2013 0 Comment

Hola! “KURANG KALSIUM dalam badan dan KURANG BERSENAM menjadi antara punca jisim tulang orang kita (Asia) lebih rendah”.  Wanita kehilangan jisim tulang hingga dua peratus setiap tahun sepanjang tempoh lima hingga tujuh tahun selepas menopaus. Risiko ini lebih tinggi kepada wanita yang menopaus awal (sebelum 45 tahun). OSTEOPOROSIS  beerti TULANG POROS yang mana tulang tidak lagi padat, berlubang-lubang halus, berongga serta berlaku pengurangan ketumpatan akibat PENURUNAN KANDUNGAN KALSIUM. Keadaan ini akan menyebabkan tulang kita tidak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 28 - 2013 0 Comment

Ahha! Topik yang suka sangat saya sharing ialah penyusuan anak. Kalau dalam sebulan tak share pasal penyusuan anak ni, tak sah rasanya. Sebab diri sendiri kan menyusukan anak. Happy sangat bila dapat menyusukan anak. Bukan semua ibu berpeluang menyusukan si manja tersayang. Jadi, bagi kita yang dapat dan berpeluang menyusukan anak, why not tak bagikan? Kita ada suami, ada anak… semuanya anugerah Allah… kenapa sia-siakan mereka terutamanya memberi anak susu badan. Susu ibu merupakan sumber  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 27 - 2013 1 Comment

Hola! Ibu-ibu yang mengandung, apakah jenis suplemen tambahan yang perlu anda ketahui semasa hamil ni? Saya nak share tentang diet sihat semasa hamil yang saya kutip infonya dari majalah keibubapaan dan anak-anak. Saya suka baca dari majalah seperti Pa&Ma, Mami dan Baby, Parenthood dan sebagainya yang berkepentingan untuk ibu-ibu mengandung ataupun menyusukan anak. Semasa kita hamil, pertambahan berat badan sering diambilkira oleh nurse yang bertugas semasa kita membuat pemeriksaan bulanan. Kalau tak naik, siaaappp… kalau  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 26 - 2013 2 Comments

Hola! Dalam bulan Mac ni saya terpaksa ambil extra cuti sebab nak jaga anak-anak kena CIRIT-BIRIT. Mula dengan anak saya yang sulung, Khilfi Hannan. Lepas tu adiknya, Khasif Allya. Semasa saya menaip new entri ni pulak, adik mereka pula yang kena. Ibrahim Habib masih menyusu badan. Jadi, saya perlu kerapkan menyusu Habib untuk bekalkan zat kepada dia. Mereka ni cirit-birit yang disertai muntah-muntah, demam, hilang selera makan, sakit atau kejang perut ataupun perut kembung. Kesian  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 25 - 2013 0 Comment

Salam sayang… Kali ni saya nak share pulak pasal anak yang kena Eczema. Bagi ibu-ibu yang mempunyai anak yang mengalami penyakit ini akan kesian tengok keadaan anak yang tidak selesa dan gatal-gatal. Eczema ini ada yang kering, mengelupas dan kemerahan. Kesian kat anak-anak…rasa hati seorang ibu yang inginkan anaknya sembuh dari sebarang penyakit. Siapa tak sayang anakkan? Jadi, saya nak kongsi cara Deeja yang berjaya memulihkan anak beliau, Muhammad dengan suplemen Shaklee.Antara produk yang digunakannya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 23 - 2013 0 Comment

Hola! Hari ni saya nak share sikit tips penjagaan rambut untuk semua wanita yang bertudung. Bagi setiap wanita, penjagaan rambut ni sangat penting, terutama untuk kaum wanita yang bertudung. Cuba bayangkan kalau rambut gugur banyak dan makin jarang pulak tu, mesti stress kan… So kalau taknak perkara ni terjadi, pastikan baca tips-tips di bawah ni:- 1.Tak Seharusnya Cuci Rambut Setiap Hari Cuci rambut setiap 2 atau 3 hari sekali dah memadai. Kalau yang nak cuci  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Sempena bulan OsteMatrix ni, saya masih ingin berkongsi kepentingan kalsium dalam diet harian kita. Saya pun belajar dari sehari ke sehari tentang kepentingan Kalsium atau OsteMatrix namanya di Shaklee. Semua kita memerlukan kalsium tanpa mengira lelaki ataupun wanita. Next month pulak offer lain, so belajar lagi dan kenali lebih mendalam tentang suplemen yang akan offer setiap bulan. Macam hari ni saya happy kerana ada new info untuk dikongsi dengan pembaca-pembaca sekalian. Cheiwaah…heheehee…Smile….Bahkan sebelum saya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 22 - 2013 Comments Off on Skin Care Nutriwhite Untuk Kulit Normal

Ahha! Entry sebelum ni saya kongsi mengenai Enfuselle. Kali ini saya nak kongsi pulak Nutriwhite. Kini, ramai yg mula minat nak cuba skin care Shaklee..tp yg mana satu? Nutriwhite atau Enfuselle? Pastikan anda membuat pilihan yg betul-betul dan sesuai dengan jenis dan masalah kulit anda. Saya pulak ada yang pakai Enfuselle dan malam pulak krim dari Nutriwhite. Kulit nampak putih daripada sebelumnya laah..Sampai lama dah saya tak gi facial. Esp…lepas consume Collagen Powder. Oleh itu,  [ Read More ]