myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (7)

Posted by ckyndyg On March - 10 - 2013 4 Comments

Hola!

Bimbang dengan kurus

Bimbang dengan kurus

“Kurus na orang ya”…Kalau ditiup angin bas atau lori, entah-entah lari ke tepi badannya. Hahahaha….takkan macam itu sekali penangan orang yang kurus. Jangan ketawa! Kecik hati orang yang kurus baca enrty ni nanti. Ooppsss… cool down…ada caranya nak tambah berat badan tu. Tapi sebelum itu, kenali kenapa anda masih kurus dan bagaimana nak tambah berat badan? Kalau dengan Shaklee, amalkan MealShakes atau add on ESP, Vitamin B Complex dan Vita-lea@Multivitamin ni, insyaAllah naik selera makan.

Kenapa Masih Kurus Walaupun dah makan banyak?

  1. Faktor genetik : memiliki peranan sekitar 33% terhadap berat badan seseorang, ertinya kemungkinan seseorang untuk kurus atau gemuk dapat ditentukan pula oleh faktor genetik/keturunannya. Jadi, meskipun seseorang itu makan banyak, dia mungkin tidak akan gemuk kerana faktor genetik kurus yang dimilikinya.
  2. Kurang minum air kosong: Mungkin seseorang itu makan banyak tetapi langsung tidak meminum air walaupun segelas, itulah menyebabkannya badannya sentiasa kurus.
  3. Terlampau aktif: Walaupun seseorang itu makan banyak tapi tak gemuk-gemuk, mungkin dia banyak melakukan aktiviti dalam kehidupan sehariannya. Jika dia terlampau aktif, maka jumlah nutrisi dan kalori yang dibakar dalam badan adalah lebih banyak. Banyak mana pun dia makan, berat badan akan tetap maintain kerana banyak aktiviti yang dilakukan dalam sehari.
  4. Kurang Protein. Protein adalah sumber tumbesaran otot. Tanpa bekalan protein yang mencukupi, otot tidak boleh membesar. Oleh itu, anda yang nak nampak ‘berisi’ perlulah makan makanan yang berasaskan protein seperti Energizing Soy Protein dan Meal Shakes. Tapi kat sini saya nak share tambah berat badan dengan Meal Shakes.

Kenapa MealShakes

 

Kaya kalsium, fiber dan protein

Kaya kalsium, fiber dan protein

Ia dilengkapi dengan 35% lebih nilai harian bagi multivitamin, karbohidrat, fiber, lemak  serta protein. Berperanan menampung lubang-lubang nutrisi yang lopong. Ianya sesuai untuk individu yang kurus dan ingin menambahkan berat badan. Meal Shakes menyediakan jumlah nutrisi yang seimbang bagi setiap Sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan. Kandungan protein dlm Meal Shakes ni merangkumi asid amino yang diperlukan dan tidak diperlukan oleh tubuh kita. Sumber multivitamin yang lengkap  dengan protein dan serat yang berbentuk serbuk ini dipercayai dapat meningkatkan berat badan.

Protein dapat membantu meningkatkan saiz otot anda. Kekurangan protein membuatkan tubuh anda ‘mencuri’ protein dari tisu otot dan menyebabkan otot semakin mengecil. Jadi, bagi yang nak tambah berat badan, perlulah masukkan sumber PROTEIN dalam diet harian anda. Contohnya, daging, ikan, produk tenusu, kacang dan bijian. Oleh itu, banyakkan makanan bersumberkan protein seperti Meal Shakes dan Energizing Soy Protein dan kurangkan makanan ringan atau tidak berkhasiat seperti  mee segera dan makanan berasaskan ‘junk calorie’.

Hilangkan stress, muka ceria

Hilangkan stress, muka ceria

B Complex: Pengambilan B Complex ini pula membantu mengurangkan rasa stress anda yang bimbang dengan kekurusan anda itu. Ia mengandungi 8 jenis vitamin B yang sangat penting untuk badan kita. Ia turut mengawalatur kadar metabolisme karbohidrat, lemak dan protein, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih dan meningkatkan sistem pertahanan badan serta menukarkan makanan kepada tenaga.

 

Mengandungi zat besi

Mengandungi zat besi

Vita-lea @ Multivitamin: Membekalkan nutrien multivitamin dan multimineral keperluan badan kita. Ia memenuhi ruang-ruang kosong nutrien dalam badan kita. Ia membekalkan 28 jenis vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Suplemen tambahan yang seimbang dan paling komprehensif .Membantu mencegah penyakit tiroid (kekurangan iodin). Pengambilan Vita-lea banyak membantu badan rasa bertenaga, tidak lesu, mencantikkan kulit, menguatkan kuku, rambut dan mengelakkan rasa pening dan pitam.

Add on: Energizing Soy Protein

 

Optimumkan penyerapan vitamin2 di dalam badan

Optimumkan penyerapan vitamin2 di dalam badan

Salah satu produk yang amat kaya dengan sumber protein utama. Dah namanya Energizing Soy Protein jugak kan. Bagi anda yang ingin menambahkan berat badan dengan ESP, ia amat berbaloi dengan khasiat yang anda perolehi. Ia sumber protein soya BUKAN GMO yang dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Programme (IPP), kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam sehinggalah saat pemprosesannya. Tiada istilah memudaratkan kesihatan dengan ESP Shaklee ini. ESP menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.

Pendek kata, nak tambah berat badan, anda hendaklah minum atau makan yang kaya dengan sumber protein di samping suplemen yang dapat memenuhi kekurangan nutrien harian anda. Ingin mencuba set ini? Hubungi Sikin 012-8585813 untuk mendapatkan free consultation, tips2 dari semasa ke semasa dan free gift.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :

4 Responses so far.

  1. Mazni Azmi says:

    Assalam’alaikum Wrmbth Dayang, Memang best produk shaklee ni. Nak kurus boleh. Nak tambah berat pun boleh.

    Semua dengan cara sihat dan natural

    Satu produk untuk pelbagai kegunaan. Cuma perlu sesuaikan dengan tujuan penggunaan je kan Dayang.

    Setahu Mazni, kalau nak kurus, kena makan Lecithin dan Alfafa. Nak lagi best makan sekali dengan ESP Shaklee. Kulit makin cantik dan berat yang turun bukan dari pengurangan otot.

    Tapi betul betul dari penggunaan simpanan lemak dalam badan. Itu kelebihan menggunakan Produk Set Kuruskan Badan Shaklee.

    Selepas baca artikel Dayang ni, baru Mazni tahu cara nak naikkan berat badan dengan tambahkan selera.

    Meal shake shaklee + vitalea dan B complex bagi Set Shaklee untuk gemukkan sedikit dan tambah berat badan.

    Macam sekrang ni mengandung anak kedua, pagi2 dah makan vitalea. b comp, meal shake dan ESP. Secara tak sedar dah makan gandingan poer shaklee untuk bagi berisi dan tambah beratkan.

    Satu mazni sedar, badan makin cergas dan bertenaga walaupun hamil. Alhamdulillah.

    Sesiapa nak beli set tambah berat boleh pesan kat tuan blog ni.

    Terima kasih atas perkongsian Dayang Ek. 🙂

    • Admin says:

      Terima kasih kak.Sebab ada kwn dapat naik berat badan lepas set ini membuka selera beliau. Alhamdulillah kan kak.

  2. mama solehah says:

    terima kaish info nya ya..lagi satu faktor kalau saya boleh add atas pengalaman sendiri adalah faktor metabolisme tinggi ataupun umur..dulu saya memang kurus sangat masa muda kan metbolisme tinggi, makan banyak mana pun badan ttp kururs, tp bila dh umur meningkat, makan tak banyak pun badan cept naik…aktif juga jalan g shopping complex every week 2 kali, tapi cpt juga naik…saya agak sebab metaolisme kita semakin menurun kalau umur kita meningkat kan?

    pengalaman ini ada saya olehkan di sini: http://vitaminderoyale.com/set-gemuk-shaklee/

    • ckyndyg says:

      Saya setuju dgn statement ‘metabolisme kita semakin menurun kalau umur kita meningkat. Ini kerana jaringan lemak kita dah semakin byk, kurang pula bergerak aktif… itulah antara sebabnya.