myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (7)

Posted by ckyndyg On March - 21 - 2013 5 Comments

Hola!

Kali ni saya nak kongsi entry pasal skincare Enfuselles Shaklee. Shaklee ni bukan saja mengeluarkan suplemen yang semulajadi saja. Skin care pun ada. Produk-produk untuk cuci baju, cuci pinggan pun ada. Saya dah banyak koleksi produk-produk semulajadi Shaklee ni. Rugi tak mencuba. Nanti kalau u all nak tanya, at least saya tau nak jawab. kan..kan.. Masuk dalam free consultation tu dear.

Selepas bersalin, kulit saya kering. Bila gi facial, amoi yang beautician tu cakap…”kulit muka u keringlah. Takde pakai moisturizer meh?” sampai peringkat saya fed up…Lepas ni saya nak cari satu produk yang sesuai untuk umur dan kulit saya ini (dalam hati laa)

Akhirnya…kini pasti…saya ketemu juga dengan salah satu produk Shaklee yang sesuai untuk kulit kering seperti saya. Produk ni taklah besar saiznya. Kecil je. Tapi bila guna, tak perlu ambil banyak sangat. Membazir. Contohnya, saya guna Hydrating Moisturizer tu…lamanya nak habiskan. Jimat nilai wang anda. Berbaloi-baloi…

Skin care hasil ujian klinikal

Skin care hasil ujian klinikal

SKIN CARE ENFUSELLE – Sesuai pd yg berumur 25 ke atas atau yang punya masalah kulit berminyak, terlalu kering, dan sensitif. Untuk memudahkan anda membuat pilihan, 2 kategori produk Enfuselle :

(i) Normal to Dry Skin : sesuai utk mereka yg mempunyai kulit yang kering dan sensitif..

Ada beberapa jenis yang boleh anda pilih. Bukan pakai semua ye..:

 

Sesuai untuk kulit kering

Hydrating Cleansing Lotion

1) Hydrating Cleansing Lotion

Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
 Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
 Mencerahkan tona kulit
 pH yang seimbang
 Hipoalergenik

 

Hydrating Toner

Hydrating Toner

2) Hydrating Toner :
Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
 Terbukti secara klinikal
 Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
 pH yang seimbang
 Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
 Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

 

Hydrating Moisturizer

Hydrating Moisturizer

3) Hydrating Moisturizer :
Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam. Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.

Terbukti secara klinikal:
102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
 Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
 Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
 Hipoalergenik

 

Eye Treatment yang kecil je

Eye Treatment yang kecil je

4) Eye Treatment :
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:
233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
 Kandungan botani anti-penuaan dan Vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
 Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

Selepas anda mengetahui jenis skin care anda, mudahlah anda memilihnya kan? Macam saya, saya pilih di atas ni sebab kulit muka kering.

(ii) Normal to Oily Skin – Sesuai utk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif.

Ianya terdiri daripada :

1) Purifying Cleansing Gel :

  • Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik
Purifying Cleasing Gel

Purifying Cleasing Gel

2) Purifying Toner

Untuk cuci muka

Untuk cuci muka


Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida. Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.

 Terbukti secara klinikal
 Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
 pH yang seimbang
 Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
 Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
 Membantu mengawal kulit berminyak
 Hipoalergenik

 

3) Balancing Moisturizer

Lembapkan kulit sensitif

Lembapkan kulit sensitif

 Formula Ringkas untuk menyubur dan melembapkan kulit, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:

146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
 Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
 Hipoalergenik

Set ini anda boleh juga menambah Eye treatment tu untuk mengurangkan kedutan di bawah mata serta mata bear anda.

Saya percaya anda mengetahui jenis kulit muka anda.  Sekiranya dah tahu, mudahlah anda membuat keputusan untuk memilih skin care yang berkesan, selamat digunakan serta telah melalui ujian klinikal.  Hendak mencuba skin care Enfuselle? Hubungi Sikin 012-8585813 untuk free consultation skin care ni. Kan saya gunakannya juga?

sumber : Shaklee Malaysia

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :

5 Responses so far.

  1. zaharah says:

    salam kak..umur sy 24..muka sy jenis bminyak n senang sgt bjerawat..blh x pm sy lebih lanjut ttg produk untuk kulit mcm sy ni..tq

    • ckyndyg says:

      Salam dik. Tq bertanya. Kalau mcm adik, akak syorkan purfying cleanser gel, toner dan balancing moisturiser enfuselle ni kerana ia amat sesuai untuk kulit yang berjerawat.ianya tanpa paraben, pewarna, tanpa hasil dari lemak haiwan.
      Sebagai makanan dlaman pula, better adik ambik vitamin E dan C untuk memulihkan kulit dari dalaman. Pencuci muka enfuselle ini insyaAllah akan mengurangkan masalah cepat berminyak dan mengurangkan jerawat. Bagi parut, boleh minum energizing soy protein dear. memang bagus untuk pudarkan parut jerawt kat muka kita.

      Thanks dear & selamat malam.

  2. NURUL says:

    Salam sis.. Saya berumur 21 thn.. Kulit saya jenis kombinasi berminyak di bahagian dahi n hidung, kering di bahagian pipi, n pori terbuka Serta kulit sensitif.. Saya Pernah Cuba pencuci muka untuk kulit berminyak tpi muka saya jadi kering n mengelupas.. Bole x sis suggest produk y sesuai utk saya..

  3. NURUL says:

    Salam sis.. Saya berumur 21 thn.. Kulit saya jenis kombinasi berminyak di bahagian dahi n hidung, kering di bahagian pipi, n pori terbuka Serta kulit sensitif.. Saya Pernah Cuba pencuci muka untuk kulit berminyak tpi muka saya jadi kering n mengelupas.. Bole x sis suggest produk y sesuai utk saya..

    • Admin says:

      Salam Nurul. Sorry akak lambat reply. Internet line rumah akak rosak sebab ada kes kecurian kabel dan sekrang baru berpeluang online. Akak sendiri guna hydrating moisturiser dan kulit akak alhamdulillah nampak lembap je.Kulit akak lembut dan kering sgt. Kalau mcm adik Nurul, akak boleh sajes guna balancing moisturiser bagi krim muka pada waktu siang. Pencuci muka pula hydrating cleansing lotion dan lap guna kapas yang diletakkan purifying toner. Muka akak rasa bersih je lepas cuci mcm tu. Insya Allah. Itu pengalaman akaklaa.

      Jika berminat, wassap je akak 012-8585 813 ye.