Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (10)

Archive for April, 2013

Posted by ckyndyg On April - 29 - 2013 0 Comment

Hola! Umpama mimpi ngeri bila proses penuaan berlaku dengan cepat atau tiba sebelum waktunya. Malahan, penuaan mampu mengganggu emosi seterusnya memberi kesan psikologi. Apatah lagi apabila kulit wajah rakan yang sama umur yang masih kenyal, anjal, halus, bersih tanpa jeragat. Antara langkah yang boleh kita ambil bagi melambatkan proses penuaan daripada berlaku ialah dengan menggantikan semula KOLAGEN yang telah berkurangan di dalam badan kita. Apabila kita kekurangan KOLAGEN, jelas kelihatan… Garis-garis  halus kesan ketawa; Kedutan; Lingkaran hitam  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 28 - 2013 0 Comment

Hola! Di dada akhbar tempatan menyatakan terdapat  penemuan oleh Persatuan Hipertensi Malaysia menunjukkan bahawa dalam tempoh dua dekad akan datang. PENYAKIT TEKANAN DARAH TINGGI dijangka boleh menyebabkan kerugian dalam sektor ekonomi sehingga RM10.5 trilion di peringkat global. Adoiyai..banyaknya duit kita hilang akibat penyakit ini. Ini disebabkan seseorang yang menghadapi tekanan darah tinggi akan disusuli penyakit jantung, strok dan kegagaglan buah pinggang. Ini juga merupakan punca utama morbiditi dan kematian di seluruh dunia. Nauzubillah…   Penyakit ini memerlukan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 27 - 2013 0 Comment

Hola! Ingin diet dengan cara mudah dan selamat? CINCH yang diperkaya dengan kandungan PROTEIN akan membantu anda dengan membina otot dan menurunkan berat badan. Di pasaran terdapat banyak minuman seperti ini boleh didapati. Tetapi anda perlu bijak menilai jenis kandungan kalori, karbohidrat, protein, lemak  yang terdapat dalam produk yang anda pilih. Salah satu produk mungkin lebih sesuai untuk matlamat peribadi anda dan ketahui kandungan CINCH SHAKLEE yang terdapat tiga perisa- Cafe Latte, Vanilla dan Coklat.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 26 - 2013 0 Comment

Hola! Apa yang anda ketahui tentang DHA?Apa Itu DHA DHA atau Asid docosahexaenoic adalah sejenis rantaian panjang asid lemak Omega-3. Ia merangkumi kira-kira 97% dan 93% daripada semua asid lemak Omega-3 dalam otak dan mata. Menurut kajian yang dijalankan oleh Perbadanan Keselamatan Pemakanan Eropah (EFSA), keperluan DHA kanak-kanak berusia 6 bulan sehingga 2 tahun ialah 100 miligram. Kepentingan DHA DHA penting untuk perkembangan otak. – DHA yang secukupnya diperlukan dalam diet kanak-kanak bagi memastikan perkembangan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 24 - 2013 0 Comment

Hola! Alangkah bertuahnya para ibu yang diberikan Allah swt rezeki untuk mengandung dan melahirkan anak dengan selamatnya. Bagi para ibu yang tidak berpeluang, usah risau, usah khuatir dengan janji Allah kepada anda sebagai seorang isteri mahupun wanita. Ada yang bernasib baik dengan rezeki daripadaNya dari kewangan, ada yang diberiNya rezeki anak yang ramai, ada diberiNya kesihatan yang baik, kebahagiaan bekeluarga dan segala-galanya yang terbaik untuk kita daripadaNya. Bagi ibu yang selamat melahirkan anak, berikut antara  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 23 - 2013 0 Comment

Ahha! Kini semakin kerap orang ramai jatuh sakit akibat dari tindak balas sistem imun badan yang agak lemah. Pencemaran alam sekitar, gaya hidup yang tertekan, kurang penjagaan tabiat pemakanan yang sihat, kurang tidur atau rehat antara faktor yang menyumbang kepada kelemahan sistem imun kita hari ini. Bahkan hari ini kita lihat banyak orang mengalami alahan atau asma, kekerapan mengambil cuti sakit atau ketidakhadiran ke sekolah.Beribu-ribu bahan kimia buatan manusia terdapat di dalam air, udara dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 22 - 2013 2 Comments

Hola! GEMUK? BERAT BADAN BERLEBIHAN? OH TIDAK!!! Mungkin itu adalah perkara yang sering bermain di fikiran bagi mereka yang menghadapi keadaan ini. AKU NAK KURUS SIKIT. Bukan saja gemuk tapi berat badan berlebihan turut menganggu penampilan atau keyakinan seseorang. Lebih BMI dari sepatutnya dah dikategorikan berat badan berlebihan. Ditambah lagi fakta dan statistik menyatakan bahawa penduduk Malaysia sememangnya mengalami masalah kegemukan 3G (Gebu, Gempal dan Gemuk). Ia disokong oleh apa yang diucapkan oleh Menteri Kesihatan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 21 - 2013 0 Comment

Hola! Apakah jenis lelaki yang anda suka? Gagah? Berbadan sasa? Kurus? Hensem? Putih ataupun hitam kulitnya? Sawo matang? Hehehe… Pelik pulak intro entri saya kali ni. Tanya pasal lelakilah pulak. Bukan apa, saya nak share keutamaan mengamalkan cara hidup Lelaki yang sihat. LELAKI yang gagah, berbadan sasa ataupun hensem tak semestinya atau bermakna kebal dari serangan penyakit.Ini disebabkan penyakit menyerang tanpa mengira jantina. Cuma bezanya golongan LELAKI dan WANITA ialah keprihatinan  terhadap cara hidup yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 20 - 2013 0 Comment

Hola! Peeewwwwiiiittttt… Kulit cantik, kurangkan pigmen, dengan set menyusu? Actually, nak share pasal set menyusu. Tapiiikaann…dalam set menyusu ada vitamin C yang amat superb untuk dapatkan kulit yang cerah, cantik dan sihat. Apa dalam set menyusu? Alhamdulillah saya termasuk dalam golongan ibu yang berjaya eksklusif menyusu anak sehingga 6 bulan dan diteruskan dengan makanan tambahan sehingga baby berusia 2 tahun. Yesszaaa… Nak juga? Boleh. Anda pun boleh menyusukan anak secara eksklusif 6 bulan dengan usaha  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 19 - 2013 0 Comment

Hola! Salah seorang kawan saya bercerita kepada saya mengenai penyakit tiroid. Ekoran dari cerita dia itu saya terpanggil pula berkongsi artikel tentang penyakit TIROID.  Penyakit tiroid adalah kelenjar endokrin berbentuk  macam rama-rama dan mengeluarkan hormon tiroksin atau T4 dan liothyronine atau T3 yang sangat penting bagi kesihatan badan secara keseluruhan. Pesakit yang kena tiroid ni dapat kita lihat jelas di pangkal leher dan depan saluran pernafasan (trakea) serta saluran makanan. Ianya nampak bengkak di bahagian  [ Read More ]