Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (7)

Archive for May, 2013

Posted by ckyndyg On May - 31 - 2013 0 Comment

Hola! Selepas melahirkan anak, kita sebagai  ibu semestinya memerlukan penjagaan perawatan diri secara eksklusif dan rapi dalam tempoh berpantang hari bagi membantu menyihatkan kembali kesihatan keseluruhan tubuh agar kembali sihat dan segar. Takkan kita nak muka pucat je lepas berpantang. Sepanjang kita hamil, 36-40 minggu, tubuh kita akan mengalami pelbagai perubahan bukan sahaja dari segi pertambahan berat badan, malahan berlaku juga perubahan hormone, pengembungan angin atau tekanan terhadap system penghadaman. Keletihan selepas bersalin akibat dari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 30 - 2013 0 Comment

Hola! Datuk Dr Zulkifli Ismail, Perunding dan Pakar Kardiologi Kanak-kanak membincangkan penyakit yang biasa dialami oleh kanak-kanak dalam paper hari ni. Jadi, saya nak share dengan ibu bapa sekalian tentang penyakit-penyakit yang biasa anak-anak kita alami.  Apa yang perlu kita buat apabila anak-anak kita mengalami penyakit seperti demam panas, batuk, selsema, asma dan sebagainya. Misalnya, ibu bapa mesti menyimpan alat untuk menyukat suhu badan anak. Suhu badan yang normal pada bayi sihat ialah 36.5 darjah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 29 - 2013 0 Comment

Apakah sebenarnya Vivix ini? • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita mengalami penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh. • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti (kekebalan) dan sendi.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 28 - 2013 0 Comment

Hola! Adakah anda bimbang dengan masalah jerawat anda? Jerawat adalah antara masalah yang merungsingkan sesiapa sahaja tanpa mengira remaja,belia, ibu orang, bapa orang atau sesiapa sahaja turut mengalaminya. Saya percaya ramai yang ingin mengetahui bagaimana jerawat boleh terjadi dan nak tahu bagaimana nak mengatasinya. Bukan anda seorang sahaja yang bimbang atau binggung dengan masalah ini. Bahkan saya kadang-kadang turut mengalami masalah jerawat terutamanya nak datang period. Jerawat atau lebih tepat dikenali AKNE ialah benjolan kecil  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 27 - 2013 0 Comment

Hola! Baru-baru ini, rakan sekerja saya disahkan gastrik dan beliau dinasihatkan sentiasa makan dengan jumlah yang kecil tapi kerap. Elakkan makan berat atau banyak sekali bagi mengelakkan angin masuk dalam badan. Tapi dengan Shaklee nasihatkan beliau mengambil Energizing Soy Protein dan Peppermint Ginger Plus bagi mengurangkan masalah angin pada masa-masa tertentu. Sebelum itu, nak tanya, pernahkah anda melalui kencing yang tidak lawas? Atau asyik ke tandas tetapi pengaliran air kencing tersekat dan terasa amat sakit?  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 26 - 2013 0 Comment

Hola! Tahukah Anda? Diabetes merupakan penyebab paling lazim orang dewasa kehilangan penglihatan (menjadi buta), kegagalan buah pinggang dan amputasi? Diabetes salah satu penyakit yang semakin merebak di negara kita tanpa mengira umur. Bahkan kanak-kanak pun kena diabetes ekoran layanan kasih sayang ibu bapa terhadap anak yang tanpa batas tanpa mengira kesihatan ke atas anak sendiri. Bayangkan umur 10 tahun dah kena diabetes Jenis 1 ekoran sering makan benda-benda manis dan minum air coke dari umur  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 25 - 2013 0 Comment

Hola! Saya suka sangat berkongsi suplemen yang amat elok diambil semasa mengandung. Alam mengandung amatlah menarik dan sampai sekarang saya masih berasa takjub dengan proses mengandung seorang wanita. Tanpa mengira berbadan besar atau kecil perut kita dapat menampung bayi walaupun seorang sahaja. Tapi cuba bayangkan wanita yang mengandung anak kembar 2 atau tiga atau empat. MasyaAllah. SubhanAllah. Maha besar kuasa Tuhan kan. Masa mengandung banyak kerenah yang kita alami. Ada yang kurang darah. Kaki cramp  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 24 - 2013 0 Comment

Ahha! Adakah anda ingin menyusu anak secara eksklusif sekurang-kurangnya 6 bulan? Sebab bulan seterusnya bayi dah mula makan makanan pejal. Nak tahu? Kajian menunjukkan bahawa bayi yang menyusu ibu akan belajar merangkak lebih awal dan belajar bercakap lebih awal. Bahkan bayi juga dipercayai mempunyai IQ yang lebih tinggi – secara purata, bayi yang mneyusu ibu selama tujuh hingga sembilan bulan mempunyai tahap kecerdasan yang lebih tinggi daripada bayi yang kurang menyusu ibu kurang daripada tujuh  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 23 - 2013 0 Comment

Hola! Hari ni saya nak share kebaikan Vivix dengan anda lagi. Ni saya kongsi dari blog Master Mama Faiz. Apa yang banyak diwar-warkan tentang Vivix ini ialah mengurangkan proses penuaan. Namun ianya tidak terbatas untuk menampakkan wajah kita 25 tahun lebih muda dari usia sebenar. Bahkan ia banyak membantu merawat pelbagai penyakit seperti darah tinggi, sakit sendi, kencing manis, kolesterol tinggi dan penyakit-penyakit yang sering kita dengari di dada akhbar kahsnya jantung atau strok. Apa  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Lagi tentang Vivix sebagai anti-penuaan. Ramai yang memberi reaksi positif apabila saya memperkatakan tentang anti penuaan. Tidak kurang juga yang mempunyai tanggapan negatif kerana tidak tahu dan kurang memahami pengertian anti aging atau anti penuaan yang sebenar. Mereka menganggap perubatan anti penuaan sebagai cubaan melawan takdir ketentuan Ilahi dan hanya mampu memberi kulit yang licin tanpa kedut tanpa membantu kesihatan dalaman tubuh. Ini adalah tidak benar kerana perubatan anti penuaan mempunyai matlamat menghindari penyakit  [ Read More ]