myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (10)

Posted by ckyndyg On May - 21 - 2013 0 Comment

Ahha!

Adakah anda mengalami masalah rambut berkelemumur atau berminyak atau bercabang? Menurut kajian yang telah dijalankan ke atas 2,393 peserta, ia mendedahkan TEKANAN yang dihadapi oleh kaum hawa merupakan faktor rambut gugur. Terdapat lima masalah rambut utama yang dialami oleh kita seperti kelemumur iaitu 25 peratus, diikuti oleh keguguran rambut akibat minyak (23 peratus), penipisan rambut (20 peratus), keguguran rambut pola wanita (11 peratus) dan rambut bercabang (13 peratus).

Hampir 17 peratus responden sama ada ‘tidak sedar’ bahawa mereka menghadapi masalah atau ‘mengandaikan mereka langsung tiada masalah’. Kelemumur, kulit kepala berminyak, keguguran rambut, gatal pada kulit kepala ialah tanda awal atau gejala keguguran rambut.

Apabila ditanya tentang punca masalah rambut mereka, 67 peratus responden berkata puncanya ialah tekanan, faktor gaya hidup (49 peratus), makanan dan penjagaan rambut kurang wajar (43 peratus) dan genetik (39 peratus). Faktor yang paling menggalakkan rambut yang sihat dan cantik ialah jenis syampu pada tahap 60 peratus, diikuti oleh pemakanan (57 peratus), manakala jenis pelembap dan teknik menyikat atau mencuci rambut berada pada 20 peratus.

Antara masalah-masalah lain yang dikaitkan dengan masalah rambut ialah tidur lewat, minum alkohol dan kurang bersenam juga boleh menambah tekanan serta menyebabkan keguguran rambut. Amalan mencuci rambut setiap hari memang kaedah asas untuk memastikan rambut bersih dan mencegah masalah rambut.

Oleh itu, kita perlu tahu apakah jenis shampoo yang sesuai untuk menyelesaikan masalah rambut. Set penjagaan rambut Shaklee dikenali sebagai ProSante, adalah bebas kimia dan selamat untuk digunakan.

Apakah yang sesuai dengan masalah rambut anda?
Keperluan adalah mengikut jenis dan masalah rambut anda seperti berikut:

Bagi mereka yang mengalami masalah keguguran rambut anda boleh gunakan set berikut:

 1. Revitalizing Shampoo
 2. Lightweight Conditioner
 3. Nourishing Scalp Treatment

(A) Revitalizing Shampoo

 1. Melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
 2. Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
 3. Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya
Rambut kering & bercabang

Revitalising Shampoo:Rambut gugur

(B) Lightweight Conditioner

 1. Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
 2. Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat
 3. Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan
Rambut sihat, lebat & berkilat

Lightweight Conditioner:Rambut sihat, lebat & berkilat

(C) Nourishing Scalp Treatment

 1. Menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
 2. Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
 3. Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
 4. Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya.
 5. Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak.
Mengurangkan keguguran rambut

Mengurangkan keguguran rambut

ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.

Set ini boleh digunakan setiap hari.

Bagi mereka yang mengalami masalah rambut berkelemumur, rambut bercabang, rambut rosak dan berminyak, anda boleh gunakan set berikut:

 1. Purifying Shampoo
 2. Replenishing Conditioner
 3. Nourishing Scalp Treatment

Set ini untuk kegunaan 1-2 kali seminggu, bukan harian.

(A) Purifying Shampoo

 1. Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
 2. Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
 3. Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur
Untuk Kulit kepala berkelemumur

Puryfying Shampoo:Untuk Kulit kepala berkelemumur

(B) Replenishing Conditioner

 1. Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
 2. Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
 3. Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi
Atasi rambut bercabang

Replenishing Conditioner: Atasi rambut bercabang

(C) Long Lasting Finishing Spray 

 1. “Medium hold” memastikan gaya rambut tidak berubah
 2. Memberikan perlindungan UV
 3. Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut.

 Perbezaan Shaklee
Kulit kepala yang sihat adalah asas kepada rambut yang sihat. Itulah sebabnya kenapa setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba bagi menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan menawan.

Kandungan produk ProSanté Shaklee adalah seperti:
Ekstrak swertia dan halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk folikel rambut; Mineral kulit yang penting seperti kuprum, zink, mangan serta vitamin A dan E untuk membantu metabolisme kulit kepala yang sihat; dan Minyak daun pokok teh serta esktrak teh hijau untuk menentang kerosakan akibat radikal bebas dan faktor-faktor persekitaran lain.

Bahkan anda tidak akan menemui sebarang bahan kimia kuat yang boleh merosakkan rambut dan juga kulit kepala anda dalam rangkaian penjagaan produk ProSanté.

Jom baca testimoni consumer lain yang telah menggunakan set ini.

Testimoni Shampoo

Testimoni Shampoo

Atasi masalah rambut anda dengan menggunakan syampu yang jimat untuk nilai wang anda. Hanya guna sedikit dan masalah rambut akan diatasi dengan set ProSante Shaklee ini.

Bagi yang ingin mendapatkannya, mengetahui cara pemakaian dan penggunaannya, boleh sms/WhatsApp/We Chat Sikin 012-8585813.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :