Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (11)

Archive for June, 2013

Posted by ckyndyg On June - 30 - 2013 0 Comment

Ahha!   Ramai kawan-kawan saya nak cuba set bakar lemak dan kempiskan bahagian perut. Apa taknya kan? Memang nampak perbezaan selepas saya mengamalkan set  ini atau Lecithin. Lecithin dikenali sebagai ‘pengemulsi semulajadi’ kerana ia memiliki kesan melekat pada lemak atau menimbulkan (terapung) lemak kita   dalam pembuluh darah. Malahan the best about Lecithin ini ialah ianya membantu mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Apa bezanya Lecithin Shaklee di pasaran? 1. Semulajadi 2. Diekstrak dari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 29 - 2013 0 Comment

Hola! Kali ini saya kongsi entri kepada sesiapa yang nak kurus atau reshape badan. Kalau anda perasan, kebanyakannya produk yang ingin kurus tu semuanya turun agak cepat. Nak loss weight cepat2 tanpa memikirkan kesan sekiranya dapat menurunkan berat badan dengan cepat. Bahaya tu! Please ambil tahu juga macam mana proses pengurangan tu berlaku. Kalau dengan Shaklee, berat badan anda tidak menurun dengan banyak atau  mendadak.  Ini disebabkan ia membakar lemakss yang kita taknak dulu. Bahkan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 28 - 2013 0 Comment

Ahha!  Alhamdulillah kita bersua lagi sebelum berpuasa dan sebelum tawaran Meal Shakes tamat. Amat rugi sekiranya tidak merebut peluang  sementara dapat jimat wang anda.  Pada bulan puasa, kita biasanya tidak ketinggalan makan kurma, kismis, bijian hitam, air zam-zam dan sebagainya. Tetapi saya nak share dengan anda semua apa yang saya amalkan semasa bulan puasa. Saya mengamalkan ESP dan Performance Drink di sepanjang bulan puasa walaupun saya masih mengepam dan menyusukan anak. ESP amat membantu mereka  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 26 - 2013 0 Comment

Hola! Tak lama lagi kita nak berpuasa. Kali ini saya nak share pasal set yang membekalkan tenaga kepada kita walaupun berpuasa. Apatah lagi bulan Jun masih lagi promosi Meal Shakes yang FREE POSTAGE dan harga manyaaakk  turun. Terdapat 3 jenis produk dlam set ini – Mealshake, Energizing Soy Protein (ESP) dan Performance Drink. Mealshake dan ESP mempunyai perasa vanila, gabungan 2 produk ini akan menghasilkan rasa minuman yang sangat lazat dan berkhasiat. Ia mengandungi 9  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 24 - 2013 0 Comment

Hola! Nakkan kulit halus  secara semulajadi? Di bawah ni saya share dari keratan akhbar tentang makanan yang dapat membantu kita mendapatkan kulit halus, putih dan berseri-seri. Antaranya ialah:- 1.   Salad Enam helai daun salad mengandungi 100 peratus keperluan vitamin A harian. Vitamin ini berfungsi meremajakan kulit dengan cara meningkatkan penggantian sel. Selain itu, kandungan kalium dalam salad juga menambah zat kulit dan meningkatkan penyerapan oksigen dengan cara memperbaiki aliran darah. Warna menarik Untuk pengambilan salad yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 23 - 2013 2 Comments

Hola! Kita biasanya mendengar ibu hamil sering mengalami angin dalam badan. Ini disebabkan perubahan homon di dalam badan setiap ibu yang mengandung. Rasa loya boleh menyebabkan ibu berasa tidak ingin makan atau minum. Apatah lagi ibu hamil memerlukan penambahan 300 kalori/hari berbanding biasa terutamanya di trterakhir kehamilan. Bahkan ada ibu yang binggung dengan kandungan nutrisi yang anak dapati hasil makanan ibu. Jadi, saya ingin merujuk hasil kajian yang dijalankan, kebanyakan ibu hamil mendapati selera makan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Adakah anda pernah lupa membawa anak-anak terima vaksin?  Kalau pernah ter’miss’ menerima suntikan, pastikan anda tetap menerima suntikan meskipun telah terlepas tarikh. Sebagai ibubapa kita perlu tambah system imun anak-anak sejak dari bayi lagi bagi mengelakkan mereka kena jangkitan penyakit terutamanya apabila kita menghantar anak-anak ke Taska. Imunisasi adalah salah satu cara ibu bapa nak memberi perlindungan anak-anak daripada beberapa penyakit tertentu cara mudah, selamat dan berkesan. Imunisasi Aktif adalah penggunaan vaksin bagi melindungi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 21 - 2013 0 Comment

Hola! NUTRISI SEIMBANG  Semua ibu bapa mahu anak yang cerdas, cergas, dan sentiasa menunjukkan perkembangan yang positif sepanjang pembesarannya sehinggalah anak-anak meningkat dewasa. Kecuali anak-anak yang disahkan oleh doktor mempunyai penyakit semenjak dari lahir. Semua nya ujian dariNya. Bagi ibu bapa yang ingin anak-anak membesar dengan pemakanan atau nutrisi yang sihat, mereka atau kita akan memastikan fizikal, mental, pemakanan dan sebagainya diberi dan disediakan dengan sebaik mungkin. Elemen utama untuk tumbesaran anak-anak ialah pemberian makanan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 20 - 2013 0 Comment

Ahha! Definasi dan punca masalah kesuburan. Masalah kesuburan atau infertility adalah kegagalan pasangan untuk hamil setelah mencuba selama satu tahun (atau enam bulan, sekiranya pasangan wanita berusia 35 tahun). Masalah kesuburan boleh berpunca sama ada daripada pasangan wanita (30 peratus), pasangan lelaki (30 peratus) atau kedua-duanya mempunyai masalah (20 peratus). Sebanyak 20 peratus kes masalah kesuburan tidak diketahui penyebabnya. Penyebab masalah kesuburan pada wanita adalah seperti masalah ovulasi (polycytic ovaries), endometriosis, sejarah jangkitan kuman pada  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 19 - 2013 0 Comment

  Masalah Susah Makan?   Saya dan suami sering mengalami masalah memberi anak kedua kami makan. Asyik kena paksa saje kalau nak makan. Masalah kita sebagai ibu bapa memberi anak makan atau menyuruh mereka makan ni merupakan satu cabaran yang paling sukarkan? Apatah lagi kita nak memastikan anak-anak menerima nutrient secukupnya untuk membesar dan membekalkan tenaga kepada mereka. Anak-anak yang berumur 1 hingga 3 tahun memerlukan sejumlah nutrien termasuk karbohidrat, protein dan lemak serta vitamin  [ Read More ]