Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (30)

Archive for July, 2013

Posted by ckyndyg On July - 31 - 2013 0 Comment

Hola!   GOUT. Kawan saya mendapatkan Alfalfa, Omega dan Performance Drink untuk ayah tersayang yang kena gout.  Beliau memberitahu saya ayahnya tidak menjaga pemakanan dengan betul. Bahkan sering kali kita mendengar…”kalau sakit nanti mana nak rasa lagi makanan-makanan yang enak ini”. Adooiiiyaaaii… saya percaya prinsip orang macam ini kan, biar sakit janji perut kenyang. Tapi kesihatan tak jaga. Akhirnya macam-macam penyakit hinggap kat badan. Kalau hinggap sekejap dan lepas itu terbang takpe lah juga. Tapi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 30 - 2013 0 Comment

Salam ceria! Kali ni saya nak share lagi info pasal kesuburan. Adat hidup kita di dunia ini:- Situasi semasa bujang: Min: Bila nak kahwin? Carilah suami. Lala: InsyaAllah ada jodoh, adalah.   Situasi selepas kahwin: Min: Dah beranak ke? Lala: Belum ada rezeki. Nanti-nantilah. Tertekan? Kecewa? Sakit hati? But please… be positive dear. Ujian daripadaNya untuk orang-orang terpilih sahaja. Setiap pasangan yang dah berkahwin memang naaaakkkk saaannngggaaatttt anak-anak. Apatah lagi bila tengok rakan-rakan yang lain  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 28 - 2013 0 Comment

Ahha! Jantung merupakan ‘mesin’ yang paling menakjubkan yang diciptakan oleh Allah swt. Seiring dengan peningkatan usia, jantung secara mendadak akan mengalami kekurangan tenaga. Apabila jantung kita kurang tenaga, ia akan tidak mampu mengepam darah dengan cekap. Malah sekiranya sel-sel dan organ-organ tidak memperoleh oksigen dan nutrien yang mencukupi, kita akan berasa letih dan tidak bermaya. Baru-baru ini Wa ( Pakcik sulung) saya baru balik mengerjakan Umrah dan amat terkejut sekali saya apabila mendengar beliau kena  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 27 - 2013 0 Comment

Ahha! Kali ni saya nak sambung kelebihan dan faedah apabila dah menjadi ahli Shaklee. Saya berkecimpung dalam dunia Shaklee pada tahun 2010 dan ambil suplemen set menyusu daripada Master Lina (Mommy Lina- Vitamin Semulajadi). Masa itu terdesak sangat nak tambah air susu untuk menyusukan si manja tersayang-Khasif Allya. Cari punya cari, akhirnya jumpa Shaklee dan tak lama lepas tu baru masuk member. Setakat 2 tahun dah jadi member dan serius berjinak dengan bisnes online Ogos/September  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 24 - 2013 0 Comment

Hola! Teringin nak rasa kulit lembap, kulit cantik, kulit lembut, makin anjal, wajah makin tegang dan kesihatan sendi-sendi semakin baik? Tak lain tak bukan yang boleh membantu anda mendapatkan apa yang diingini dalam masa 8 minggu. Saya berani beritahu macam tu sebab dah ada bukti beberapa orang yang mengamalkannya telah memiliki kulit yang sekata, lebih lembap daripada biasa, rambut lebih subur, kulit licin dan rasa halus je. Bahkan berita baik kalau anda berminat nak borong  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 23 - 2013 0 Comment

Hola! Salam Ramadhan dan kali ni saya nak share macam mana nak jadi Ahli Shaklee atau cara-cara nak jadi ahli Shaklee. Ada 2 cara yang membolehkan anda menjadi ahli Shaklee atau seperti saya dikenali Independent Distributor (ID) Shaklee yang sah. Selepas anda menjadi ahli, anda akan diberi memberkit yang mengandungi senarai harga ahli dan retail, senarai produk yang ada, file yang berkaitan maklumat Shaklee. Bagaimana nak berdaftar menjadi ahli Shaklee? 1. Anda bayar yuran pendaftaran  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 21 - 2013 0 Comment

  Salam. Hari ini saya nak share testimoni. Testimoni ibu yang berjaya menurunkan berat badan beliau selepas anaknya membeli set slimming atau lebih dikenali re-shape. Saya pun amalkan set ini kecuali CinchMix. Sebabnya saya masih menyusukan anak tersayang. Hehhee….Ibu yang menyusukan anak digalakkan ambil Energizing Soy Protein. Dua-dua kami dapat manfaatnya. Kulit anak saya fullamak…tegang, halus mulus je kulit pipinya. Mamanya? Yang tempat hitam2 tu dah cerah sikit-putih kit. Ni testimoni nya: Mak saya mengalami lebihan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 20 - 2013 0 Comment

Hola! GLA COMPLEX MENGATASI MASALAH SENGGUGUT, MEMBANTU UNTUK  HAMIL, MENDAPATKAN KULIT SIHAT & BEBAS JERAWAT, MENURUNKAN PARAS KOLESTEROL & ANTI-PENUAAN! GLA Complex atau nama sebenarnya Gamma Linoleic Acid. Ia dihasilkan selepas bertahun-tahun kajian dijalankan oleh saintis Shaklee. Shaklee hanya menghasilkan suplemen dari sumber yang terbaik dan semulajadi serta selamat dimakan. Pada bulan ni GLA Complex tengah promosi iaitu percuma 1 bila beli 6 botol. Harganya mestilah lebih banyak kurang daripada biasa. GLA Complex banyak memberi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 19 - 2013 0 Comment

Hola! ✿ 7 CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT ✿ 1. Minum air masak yang banyak. Apabila tubuh badan kita menerima sumber air yang banyak, keadaan itu akan mencairkan kuantiti sodium dalam tubuh badan sehingga membolehkan kuantiti air yang keluar dari tubuh badan juga meningkat. Mendapatkan jumlah air yang banyak juga akan menjaminkan fungsi hempedu yang lebih efektif sewaktu proses pembuangan air berjalan dengan lancar. 2. Makan perlahan-lahan. Ketika menjamah makanan, kita tidak digalakkan makan dengan cepat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 17 - 2013 0 Comment

Hola! Hari ini perut agak berangin sikit.Bukan apa…skip meal.Apatah lagi yang biasanya kita mendengar dan dapat tahu ada rakan-rakan yang kena gastrik semasa berpuasa.Ada juga yang memberi alasan pecah puasa sebab gastrik. Jadi, sebelum gastrik tu semakin teruk, apa kata anda cuba set ini yang banyak membantu mengeluarkan angin dari badan. Badan sihat, hati pun gembira. Takde lah dahi tu asyik berkerut manakala tangan pula menekan perut. Apa Gastrik? Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah  [ Read More ]