Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (24)

Archive for August, 2013

Posted by ckyndyg On August - 31 - 2013 0 Comment

Hola! “ Tetapi selepas saya mengamalkan makanan tambahan dan senaman sendi, saya beransur sembuhdan kini saya bebas melakukan pelbagai aktiviti tanpa masalah,” kata seorang pengamal makanan tambahan atau suplemen. Ini menunjukkan pengambilan makanan tambahan turut memberi kesan terbaik dan tiada kesan sampingan sekiranya anda memilih yang semulajadi seperti Advanced Joint Health Tablet (AJHT). Pengalaman beliau akibat sakit sendi telah menjejaskan pergerakan beliau sehingga menyebabkan beliau terpaksa berkerusi roda. Namun atas kepercayaan dan keyakinan beliau terhadap  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 30 - 2013 0 Comment

Hola! Hari ini last day or closing day bagi Shaklee pada bulan Ogos. Closing ni semua leaders akan kira uv serta bonus diri sendiri dan susur galur mereka dapat untuk bulan tersebut. Sibuk macam apa je branch Shaklee pada hari ini kan. Tak dapat saya bayangkan. Belum ada pengalaman lagi. InsyaAllah akan mengalaminya pada masa akan datang. Eh,eh.. Sebenarnya saya nak share pasal VITALEA @ MULTIVITAMIN yang tak pernah miss dimakan atau diambil setiap hari.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 27 - 2013 0 Comment

Hola! Sekarang ni banyak kedengaran kes orang yang tiba-tiba jatuh dan bila kita mendengar ada yang telah meninggal dunia. Takut tak? Berdasarkan statistik Kementerian Kesihatan di Malaysia terdapat seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,00 orang setiap tahun iaitu bersamaan  38,000 kes baru setiap tahun. Jumlah tersebut menjadikan penyakit jantung sebagai penyumbang kematian terbesar di ospital-hospital kerajaan iaitu 7,597 kematian atau sebanyak 16.54 peratus daripada keseluruhan 45,936 jumlah kematian yang dicatatkan pada 2008. Mengikut  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 26 - 2013 0 Comment

Hola! Nak buat stok susu? Tapi tak tahu nak pilih set mana? Kali ini nak share pasal set menyusukan anak. Kebiasaannya para ibu akan mencari jalan penyelesaian bagaimana nak menambahkan air susu ibu terutamanya ibu yang ingin menyusukan anak tersayang selepas kelahiran mereka. Ini termasuklah saya sendiri yang jatuh cinta  pandang pertama dengan set menyusu kerana ingin menyusukan anak tersayang. Stok makin kurang? Dah pam dan stok macam rasa tak cukup? In Shaa ALLAH cukup  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 25 - 2013 0 Comment

Hola! Tengah mencari suplemen tambahan yang sesuai diambil semasa mengandung ke? Sekiranya YA, saya mempunyai jawapan kepada anda yang sedang hamil. Set ibu hamil ni banyak sangat khasiatnya terutama kaki kita semakin kerap cramp bila dinihari atau waktu tidur. Ada pula yang mengalami kekurangan darah dan ada pula yang mengalami darah tinggi tiba-tiba. Bila time mengandung ni, kita perlu mengambil diet tambahan bagi supaya kita rasa gembira dengan perubahan yang dialami. Bukanlah muka tu susah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 24 - 2013 0 Comment

Hola! Tahukah anda? Kira-kira 30% rakyat Malaysia  berumur melebihi 65 tahun ke atas lebih berisiko menghadapi masalah sakit lutut yang dikaitkan dengan osteoartritis. Bahkan berdasarkan fakta tersebut juga, data menunjukkan wanita 2 kali ganda mengalami artritis  berbanding lelaki. Manakala Kajian di bawah Program Kawalan Penyakit Reumatik Berorientasikan Komuniti (CORPORD) di Malaysia pula mendapati 23% rakyat Malaysia berusia 55 tahun mengadu sakit lutut manakala 39% bagi mereka yang berusia 65 tahun turut berhadapan situasi yang sama.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Biasa makan makan segera tak?Tipuuu kalau cakap tak pernah.Hahahaah…. Istilah makanan segera, ‘Instant’, ‘3 in 1’ sememangnya sudah tidak asing pada zaman serba canggih ini. Suka Milo 3 in 1, Horlick 3 in 1. Maggi? Tepuk dada tanya selera. Semuanya nak cepat kan. Sampaikan nak cantik pun nak cepat-cepat. Nak slim pun cepat-cepat. Apaaa celop? Kita sebenarnya cukup taksub dengan apa saja yang membabitkan isu segera sehinggakan untuk sihat dan kelihatan muda pun ramai yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 20 - 2013 0 Comment

Hola! Hari ini saya dapat seorang pengguna baru Shaklee untuk set kesuburan dan terus join jadi ahli selepas dia membuat pembelian sebanyak 217 UV (point). Jadi, dengan cara pembelian yang melebihi 200uv, ianya telah melayakkan dia menjadi Ahli Shaklee secara PERCUMA@AUTOMATIK. Alhamdulillah. Bayaran ahli hanya sekali seumur hidup. Tak perlu nak renew. Jadi, nak ringkaskan jalan cerita bagaimana dan kelebihan menjadi ahli Shaklee, ikuti sharing di bawah. BAGAIMANA NAK MENJADI AHLI SHAKLEE? ✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿ 1. Saya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 19 - 2013 0 Comment

Ahha! Nak share lagilah pasal Joint ni. Nak share sebab 1. promosi, 2. amat berkesan untuk sengal-sengal sendi- bahu, lutut 3. harga murah apabila time promosi, 4. hadiah terbaik untuk parents kita. Hari tu, hubby saya makan Joint ni time sakit sendi bahagian bahu dan sengal-sengal di bahagian pinggang. Masa tu dia sakit sangat-sangat dan kesian juga tengok dia nak bergerak bila time belakang dia sakit. Jadi, dipendekkan crita, saya kasi dia try bagus punya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 18 - 2013 0 Comment

Hola! Hari ini saya nak share lagi pasal Advanced Joint Heath Tablet (AJHT) yang elok untuk diambil oleh pesakit Gout- Arthritis Gout. Saya petik artikel ini daripada member kami juga iaitu Umi Nazrah. Saya pun nak share jugak kat anda semua bagaimana AJHT ni dapat mengurangkan rasa sakit akibat Gout. ARTHRITIS ADALAH PENYAKIT RADANG PADA SENDI atau tisu sendi yang menunjukkan gejala kesakitan, kekerasan pada sendi dan pembengkakan. Terdapat lebih daripada 100 jenis penyakit artritis.Artritis  [ Read More ]