Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (5)

Archive for September, 2013

Posted by ckyndyg On September - 30 - 2013 0 Comment

Hola! Hello kak, ada tak set menyusu dan slim sekali gus?  Ada. Kalau kita menyusukan anak, memang kita senang je nak turunkan berat badan. Apatah lagi bila ‘add on’ suplemen untuk menguruskan badan. Apa yang ibu menyusukan anak boleh ambil semasa menyusukan badan dan ingin menurunkan berat badan? Antara yang ibu boleh ambil ialah Energizing Soy Protein, Alfalfa, Ostematrix dan Lecithin. Kat bawah ni ada beberapa faedah yang ibu perolehi selepas ‘consume’ suplemen menyusukan anak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 27 - 2013 0 Comment

Hola! Ada tak penawar ASMA? Susah nak cakap. Kalau dah besar/dewasa agak sukar nak mengurangkan serangan asma. Tapi kalau masih budak, Shaklee dapat membantu mengurangkan kekerapan serangan asma.Jom kita ketahui lebih lanjut tentang asma. Fahami gejala, tip & rawatan Asma boleh dihadapi oleh kanak-kanak atau orang dewasa. Asma biasanya terjadi pada seseorang yang mempunyai sejarah asma di kalangan ahli keluarga mereka. Asma juga boleh disebabkan oleh sejarah penyakit alahan lain seperti eczema (sakit kulit), resdung  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 25 - 2013 0 Comment

Hola! Selama ini saya share pasal suplemen dan sometimes share pasal yang lain-lain. Tapi kali ni nak share apa yang saya dapat setelah join bisnes online MLM Shaklee ni. Pertama, saya join sebab nak kumpul duit dan keluar dari tak ‘comfort zone’ yang hanya menunggu setiap hujung bulan untuk mendapatkan gaji. Bila hujung bulan, dah mula kira berapa nak bayar upah jaga anak, minyak kereta, personal loan (huhuhu), tolak gaji bayar kad kredit lagi. Adoiyaiii.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 24 - 2013 0 Comment

Hola! Baru-baru ini kawan saya sms dan tanya apa suplemen boleh mengurangkan sakit akibat GOUT. Suami dia yang kena Gout tu. Dia cakap makan tak pantang. Suka sangat makan seafood. Sekarang kaki dia bengkak dan jalan pun tak balance dah. Adoiyai… Alhamdulillah kawan saya percaya dengan Suplemen semulajadi ni dapat mengurangkan sakit gout suami tersayang dia tu. Tengok gambar di bawah ni – bila kaki dah kena gout. Sebelum tu, nak share tentang Gout dari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 23 - 2013 0 Comment

Ahha! Masih promosi CoQ10 Health Plus lagi pada masa ni. Selagi bulan September, selagi itulah promosi CoQ10 Health Plus masih berjalan atau berlangsung. Penawar pesakit jantung dan ingin membekalkan tenaga kepada sel-sel badan. CoQ10 kian mendapat tempat di hati kaum lelaki kerana ianya berfungsi untuk meningkatkan kesuburan mereka. Apa taknya kan- menambah bilangan sperma dan memberi tenaga lagi tu. SubhanaAllah. In shaAllah.   CoQ10 merupakan satu nutrient yang amat diperlukan oleh tubuh untuk membantu kualiti ovum dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Adakah anda sedang hamil dan mencari apa suplemen yang ingin mengurangkan rasa loya ataupun muntah pada awal kehamilan? Usah bimbang dengan keadaan tersebut kerana ia normal pada awal-awal kehamilan. Jadi, saya nak kongsi Petua Untuk Mengatasi Rasa Loya Semasa Mengandung yang saya dapati dari Ensaiklopedia Petua Melayu Lama. a. Anda akan segera sedar bahawa mabuk hamil pagi hanyalah pada nama. Loya dan muntah semasa hamil boleh berlaku pagi, tengahari atau malam. Rasa loya terutamanya pada  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 21 - 2013 0 Comment

Hola! Kali ni nak share rambut gugur yang dialami oleh para Ibu selepas melahirkan anak tersayang. Saya sendiri pun mengalami perkara ini dan sangat bertuah kerana berjumpa jodoh dengan Shaklee dan ia dapat mengurangkan jumlah rambut yang gugur setiap hari. Anda pula bagaimana ibu-ibu? Tahukah anda bahawa kemungkinan ibu yang baru bersalin boleh hilang antara 50 hingga 100 urat rambut setiap hari? Lazimnya ibu yang berambut panjang lebih mengalami masalah ini. Adakah ibu lepas bersalin  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 20 - 2013 0 Comment

Hola! Alhamdulillah kita dah selamat berpuasa dan beraya. Lepas bulan Ramadhan kita dah kembali acara makan macam-macam pada siang hari. Jadi, macam-macam aneka makanan yang dimakan pada waktu siang. Tanpa mengira kandungan minyak, gula, garam yang diambil semasa makan yang sedap-sedap. Tup tup… badan semakin menambah lah pulak. Itulaa nak cari suplemen yang nak bakarkan lemak badan yang semakin melemakksss. Lepas tu pulak, bila kira BMI, wujud pulak perkataan Obesiti. Obesiti bermaksud sebagai lebihan lemak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 18 - 2013 0 Comment

Ahha! Adakah anda mengalami kes timbang tak naik-naik? Bila berjumpa kawan lama (selepas 10 tahun) dia kata ” engkau ni masih sama macam dulu je. Tak cukup makan ke?” Susah hati jugakkan bila dah jumpa kawan lama ataupun baru cakap kita kurus melidi atau takde perubahan selepas makan macam-macam kan. Cuma tolak batu & kayu je awak belum makan. Jadi, macam mana nak buat dan suplemen apa yang boleh anda makan untuk cuba menaikkan selera  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 17 - 2013 0 Comment

Hola! APA ITU ESP??? SEJAUH MANA IANYA PERLU??   Energizing Soy Protein (ESP)  adalah minuman kacang soya yang rendah lemak dan yang lebih penting, ianya tak bersifat GMO (kacang soya yang bebas daripada pendedahan perubahan genetik – daripada benih sampailah penyimpanan [semulajadi dan berkualiti]. Ianya adalah soya protein yang rendah index glisemik. ESP ni sumber protein biologi yang lengkap untuk kita sebab kandungannya yang amat luar biasa berbanding soy yang lain. ESP mengandungi kesemua 9  [ Read More ]