Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (4)

Archive for October, 2013

Posted by ckyndyg On October - 24 - 2013 0 Comment

Hola! Dah lama tak update kedai online saya selepas kedai saya kena ‘ceroboh’@hacked oleh entah siapa gerangannya terror sangat hacked kedai online saya ni. Oleh sebab itu juga saya dilarang untuk update kedai saya untuk beberapa hari. Rindu sangat-sangat nak update kedai saya ni. hehehehe… Sekarang tengah bercuti di Negara Singapura dan berasa seronok sekali kerana dapat bersama-sama anak-anak dan suami tersayang di negara orang. Harap next year dapat menjengok ke negara lain pula.Atas keizinanNya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 16 - 2013 0 Comment

Hola! Apakah Vitamin Asas Shaklee? Hari ini saya nak share tentang vitamin asas yang boleh diamalkan oleh anda sekeluarga. Kalau rasa susah sangat nak makan banyak-banyak suplemen, anda amatlah digalakkan mengambil suplemen tanpa sintetik seperti berikut:- 1. B-Complex: Dapat membekalkan tenaga dengan menukarkan  makanan ke tenaga Membantu mengurangkan rasa lesu atau stress; Membantu dalam meninggikan sistem pertahanan badan;          Kalau tanpa vit b complex ini, kita akan berasa lesu, letih, stress,   kemurungan dan menyihatkan kulit. 2.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 16 - 2013 0 Comment

Hola! Semasa dalam pantang, makanan tambahan turut memainkan peranan untuk meningkatkan kualiti kesihatan kita. Makanan tambahan (suplemen) yang berkualiti dan baik dapat memberikan tenaga dan mood serta meyediakan ibu dengan nutrien-nutrien  anti-depresi yang penting seperti zinc, vitamin b complex (lengkap),magnesium dan zat besi. Lebih-lebih lagi kalau ibu menyusukan anak kerana semasa menyusukan anak, ibu perlu sihat dan bayi juga memerlukan nutrien -nutrien untuk membesar dengan sihat, Misalnya, untuk menghasilkan air susu ibu, ibu memerlukan sekurang-kurangnya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 14 - 2013 0 Comment

Hola! Ramai kita tidak sedar bahawa obesiti merupakan antara punca tertinggi kematian yang tidak disangka-sangka. Setiap tahun angka yang meninggal dunia akibat obesiti amat tinggi- kajian yang dibuat oleh Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO) mendapati Malaysia merupakan negara di Asia Tenggara iaitu 16.3 peratus daripada penduduknya adalah OBESITI. Berita tak baik Berat badan melebihi daripada sepatutnya atau BMI yang menunjukkan tidak stabil boleh menjadi penyebab kepada masalah kesihatan yang memudaratkan seperti darah tinggi, masalah jantung, strok,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 13 - 2013 0 Comment

Ahha! Biasanya selepas wanita atau ibu melahirkan anak, si ibu akan melalui fasa gemuk atau peningkatan berat badan secara semulajadi. Ini disebabkan semasa si ibu hamil, berlakunya perubahan hormon yang menyebabkan badan mengumpul lemak dan air. Adooiiyaaaiiii. Apa yang pasti, ibu akan bimbang dengan masalah kegemukan atau ‘bonjolan’ pada tubuh selepas bersalin terutamanya di bahagian perut. Huhuhuhuuu. Perkara inilah yang selalu menghantui para ibu selepas bersalin dan keadaan itu merisaukan kerana terganggu dengan penampilan diri.Apatah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 12 - 2013 0 Comment

Ahha! Adakah anda mengalami sakit-sakit sendi? Bahagian leher yang berkedut, pigmentation semakin menyerlah? Adakah anda ingin mengurangkan tanda-tanda penuaan tersebut dengan mengambil makanan tambahan semulajadi? Jangan ambil yang biasa-biasa, kesannya terlalu cepat dan agak tidak berbaloi dengan kesihatan kulit anda.  Jaga mutu barangan yang anda makan. Awas kualitinya supaya tidak datang kemudaratan terhadap kesihatan. Nak pakai lama, kena jaga dengan rapikan? Shaklee Collagen Powder ni terdiri daripada tujuh bahan utama iaitu ekstrak biji benih Camelia  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 11 - 2013 0 Comment

Hola! Dalam sebulan dua ni saya menerima sms daripada beberapa orang ibu hamil dan memaklumkan beliau mengalami masalah mabuk hamil terutamanya pada awal kehamilan. Menurut majalah Mami & Baby, mabuk hamil berlaku di dalam 8 daripada 10 kehamilan dan ada yang mengata bahawa ia disebabkan oleh beberapa hormon yang meningkat semasa kehamilan. Walaupun ia amat biasa berlaku semasa di awal kehamilan, sesetengah wanita berasa loya sepanjang masa dan tidak semestinya hanya berlaku di waktu pagi.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 9 - 2013 0 Comment

Hola! Sekali lagi pasal Shaklee Collagen Powder atau SCP. Kan tengah promosi bulan ni. Bulan Oktober pada tahun ini banyak kenangan best laah. Pertama, Shaklee dah mula guna Sistem Online. Kedua, promosi Shaklee Collagen Powder (SCP) dan paling best ialah Vitamin C SR 500mg akan dikeluarkan pada bulan ini juga. Extra best pulak ialah bulan birthday sayaaa.Hehehe… Orang selalu nak minta PM, PM please- ak tahu harga SCP. Tapi bila PM cakap harga sekian.sekian.sekian…Kenapa Shaklee mahal  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 8 - 2013 0 Comment

Hola! Semenjak promosi Collagen Powder Shaklee ni, saya pun excited membeli Collagen. Rugi tak beli masa ni. Kongsi dengan rakan-rakan lain beli sampai 6 kotak so ada free sekotak tu bahagi lagi. Kan banyak jadinya. UV pun boleh tahan massyyyuukkkk. Tengah bulan depan dapat extra side income lah pulak. Alhamdulillah. Beli 3 kotak pula, CONFIRM dapat MEMBERSHIP FREE. Masa ni bila anda beli collagen ni, postage pun FREE. Ish…ish…ish… tak sabar nak lihat perbezaan sebelum  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 7 - 2013 0 Comment

Hola! Hajat dihati rasa nak beli tapi bajet pula lari. Pigmentasi pula semakin mengganas di kulit muka terutamanya di bahagian bawah mata. Ish, susah betul nak buat pilihan. Tapi yang bestnya bulan ni promosi Collagen Powder Shaklee yang tiada tandingan khasiat dan keberkesannnya dengan Collagen lain. Semulajadi, confirm berkesan kerana ianya produk yang terhasil dari ujian klinikal yang dijalankan oleh Shaklee sehinggalah ia benar-benar terbukti berkesan selepas 8 minggu penggunannya. Apa sebenarnya KOLAGEN ni? Kolagen  [ Read More ]