myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (1)

Posted by ckyndyg On October - 9 - 2013 0 Comment

Hola!

Sekali lagi pasal Shaklee Collagen Powder atau SCP. Kan tengah promosi bulan ni. Bulan Oktober pada tahun ini banyak kenangan best laah. Pertama, Shaklee dah mula guna Sistem Online. Kedua, promosi Shaklee Collagen Powder (SCP) dan paling best ialah Vitamin C SR 500mg akan dikeluarkan pada bulan ini juga. Extra best pulak ialah bulan birthday sayaaa.Hehehe…

Harga promosi

Harga promosi

Orang selalu nak minta PM, PM please- ak tahu harga SCP. Tapi bila PM cakap harga sekian.sekian.sekian…Kenapa Shaklee mahal sangat? Saya dah beli brand XYZ lagi murah laa. Mahalnya. Dahlah hanya 15 sachet dalam satu box tu.

Kenali dulu sebelum menghakimi kenapa mahalnya SCP. Mahal sangat ke? Sebelum copkan SCP ni mahal, lihat isi kandungannya, selamat ke tak, semulajadi ke tak, ada ujian klinikal tak dibuat? atau hanya ujian bahan kimia sahaja yg dibuat? Berkesan ke tak kolagen XYZ tu? Kulit lepas pakai tak kering ke? Tak hancuss ke? Semak semua tu dulu ye. Takut nanti muka yang diidam-idamkan jadi ngeri pulak. Menyesal tak sudaaah.

Kenapa SCP Mahal ? MAHAL KE?

1. Shaklee ada buat Ujian Klinikal berkali-kali sehinggalah ianya terbukti BERKESAN. Kalau takda buat Ujian Klinikal takkan Shaklee berani nak kata:-

Terbukti Berkesan Untuk:

1. Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
2. Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
3. Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
4. Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
5. Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
6. Meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti sehingga 55%
7. Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
8. Meningkatkan keserian, tona dan warna kulit sehingga 50%
9. Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

2. SCP terhasil dari sisik ikan merah perairan dalam.Bahkan kolagen dari ikan yang di dasar lautan ni lagi tinggi kandungan dia berbanding kolagen haiwan lain atau tumbuhan. Tapi kalau kita tengok hrga ikan merah yang ada kat pasaran pun dah mahalkan.Apatah lagi KUALITI ikan perairan dalam. Selain Sisik Ikan Merah sebagai bahan utama, ianya juga ditambah dengan 7 bahan aktif:

1) Ekstrak biji Camellia Jeponica
2) Ekstrak Pfaffia
3) Kolagen Ikan
4) Ekstrak kulit kerangan laut
5) Lactobasilus acidhopilus
6) Vitamin C
7) Vitamin B2 & B6

3. SCP MAHAL kerana ianya merupakan kolagen yang baik adalah jenis yang cepat meresap ke dalam badan kita. Saya pernah try collagen XXXX dan Shaklee ni dan  memang ada perbezaan..XXXX sangt lah lambat nak meresap. Bila masuk dalam air macam ada serbuk-serbuk dia dan bila masuk dalam mulut pula macam melekat-lekat lah pulak.Anda jangan terpedaya dengan promosi Kolagen di pasaran bersaiz 5000 dalton.. 8000 dalton..malah sehingga 400000 dalton!! kerana seperti yang dimaklumkan sebelum ini , ciri kolagen yang terbaik dan mahal ialah saiz Molekul yang terbaik dan paling cepat diserap dan dicerna oleh tubuh badan kita adalah yang bersaiz 1000 dalton dan kebawah.

4-SCP MAHAL  kerana kolagennya dihasilkan atau berasaskan sumber haiwan. Kolagen berasaskan haiwan sangat senang meresap dalam badan manusia berbanding  dengan kolagen tumbuhan.

 

Kesan tiada dibuat ujian klinikal

Kesan tiada dibuat ujian klinikal

 

5- SCP MAHAL kerana ia melalui proses kimia. Nak extract collagen dari sumber, kena lalui beberapa proses yang menepati kualiti yang ditetapkan. Proses paling murah adalah menggunakan beberapa bahan berasid, termasuk lah asid hidroklorik! SCP mahal kerana pakai proses hidrolisis.. Dengan kata lain dia pecahkan molekul kolagen menjadi kecil sampai saiz dia kurang dari 1000+ dalton. Bila dah dapat molekul kecil, baru senang nak serap dalam badan. Proses hidrolisis ni sangatlah mahal dan rumit dan nilainya MAHAL kerana Shaklee bukan buat sekali sahaja, tapi lebih dari 8 kali.

Mungkin ia mahal, tapi kalau hasil yang memuaskan dan berpanjangan bukan hanya untuk time makan je  tak salah nak melabur. Berbanding kita keluarkan duit sedikit-sedikit tapi kerap untuk produk yang murah, cucuk sana cucuk sini.  Sehinggakan boleh memudaratkan badan, datangkan penyakit.Mana yang kita nak?

Cucuk yang boleh mengubah kejadian asal

Cucuk yang boleh mengubah kejadian asal

NAK SELAMAT atau NAK YANG MURAH..

Terpulang…. buatlah pilihan yang bijak.

Antara doktor pakar dengan doktor biasa, yang mana ada lebih yakin??

Berminat nak try? Hubungi 012-8585 813 atau

PM admin www.facebook.com/Myhabibysuperb

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :