myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (18)

Posted by ckyndyg On October - 13 - 2013 0 Comment

Ahha!

Biasanya selepas wanita atau ibu melahirkan anak, si ibu akan melalui fasa gemuk atau peningkatan berat badan secara semulajadi. Ini disebabkan semasa si ibu hamil, berlakunya perubahan hormon yang menyebabkan badan mengumpul lemak dan air. Adooiiyaaaiiii.

Perubahan yang ketara selepas melahirkan anak

Perubahan yang ketara selepas melahirkan anak

Apa yang pasti, ibu akan bimbang dengan masalah kegemukan atau ‘bonjolan’ pada tubuh selepas bersalin terutamanya di bahagian perut. Huhuhuhuuu. Perkara inilah yang selalu menghantui para ibu selepas bersalin dan keadaan itu merisaukan kerana terganggu dengan penampilan diri.Apatah lagi artis yang terkenal yang mengalami fasa itu kan? Lagi benggong kan? 

Selepas para ibu bersalin, para ibu berhadapan dengan masalah pinggul, paha dan perut yang kekal besar manakala kulit badan pula kurang anjal hingga menggeleber. Bonjolan pada badan selepas bersalin memang agak ketara terutamanya di sekitar perut, paha, lengan dan pinggul.

Adakah para ibu akan dapat memperoleh bentuk badan asal atau tidak?

Ya, Insha Allah. Nak seribu daya tak nak seribu dalih. Di sini saya nak syorkan mereka yang nak kembali langsing dengan Shaklee. Kalau tak berkesan,takkan ada muncul testimonial ibu-ibu yang telah mengambil set reshape ini. Antara hot produk yang amat dicadangkan ambil ialah:

  1. Alfalfa / Herb Lax
  2. Lecithin atau Omega Guard
  3. Cinch Shake Mix – Vanilla @ Cafe Latte @ Coklat

 

ý    Tiga proses Reshape Shaklee:

3 proses slimming Shaklee

3 proses slimming Shaklee

ý    Bagi proses DETOX, ibu boleh mengambil Alfalfa ataupun Herb Lax. Pilih salah satu. Kalau nak ambil kedua-dua pun boleh tapi Herb Lax dinasihatkan ambil pada hujung minggu sahaja. Detox adalah proses membersihkan usus kita yang biasanya mengandungi segala lemakkss, toksin dan lendir yang melekat di dinding usus. Jadi, Alfalfa ataupun Herb Lax membantu mengeluarkan toksin melalui pembuangan air besar. Selepas proses detoksifikasi berjalan dengan lancar, maka mudahlah suplemen yang kita makan diserap ke dalam badan.

ý    Alfalfa boleh diambil setiap hari kerana ia membantu kita membuang toksin secara perlahan manakala Herb Lax pula disarankan diambil pada hujung minggu sahaja. Bagi saya memadai membuang toksin melalui Herb Lax pada hujung minggu kerana ia ‘agak kuat’ berbanding Alfalfa.

Turun berat badan yang memberangsangkan

Turun berat badan yang memberangsangkan

ý    Seterusnya proses MEMECAHKAN LEMAK. Proses ini dilakukan oleh Lecithin yang bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, ‘pengemulsi’ dan metabolisme lemak dan kolesterol dalam badan kita. Lecithin dikatakan menghalang OBESITI. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak akan mempercepatkan pembakaran lemak untuk dapatkan kesan pelangsingan yang seimbang. Pengemulsi semulajadi beerti Lecithin akan membuang lemak yang melekat di usus serta mencegah lemak dari melekat di dinding membran. Badan kita tak boleh hasilkan Lecithin jadi, kita memerlukan Lecithin untuk membantu membakar lemak.

ý    Omega selain dapat membakar lemak, ia amat bagus untuk otak kita. Bahkan amat jelas sekali perut boleh mengempis selepas pengambilan Omega sebanyak 3 botol paling kurang. Kesan baik juga ialah ia boleh menurunkan kolesterol kita.

 

Perbezaan yang ketara - body ada shape

Perbezaan yang ketara – body ada shape

ý    Proses MEMBINA OTOT. Protein amat membantu dalam memelihara otot kita terutama bagi mereka yang ingin langsing. Otot penting kerana ia membantu meningkatkan metabolisme. Ibu menyusu yang ingin langsing, adalah disyorkan ambil Energizing Soy Protein memandangkan ibu menyusu memerlukan kalori yang banyak berbanding Cinch Shake Mix.

ý    Cinch Shake Mix terdapat dalam 3 perisa iaitu Vanilla, Coklat dan Cafe Latte merupakan protein yang mengandungi Leucine, tinggi fiber, memberi rasa kenyang dan sedap bagi mereka yang minat perisa masing-masing.

 

Vanila, coklat dan cafe latte yg sedap & mengenyangkan

Vanila, coklat dan cafe latte yg sedap & mengenyangkan

Nak try set ini? Anda boleh hubungi

PM: www.facebook.com/Myhabibysuperb

Call/sms/Whatsapp: 012-8585 813 Sikin

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :