Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (4)

Archive for November, 2013

Posted by ckyndyg On November - 29 - 2013 0 Comment

Ahha! Ini antara isu sensitif bagi golongan wanita yang baru lepas bersalin. Tak mengira dah beranak kali ke berapa. Ada yang mengalami masalah kemurungan selepas melahirkan anak ke 3, ataupun anak ke 5 tapi kebiasaannya kebanyakan ibu mengalami yang mengalami masalah ini selepas pertama kali melahirkan anak. Rasa penat, letih, emosi tak stabil sering kali dialami oleh ibu yang baru melahirkan anak. Emosi ibu sering kali berubah sepanjang masa sepanjang hamil dan disusuli selepas beranak.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 27 - 2013 0 Comment

Hola! Bulan Oktober merupakan bulan Shaklee melaksanakan sistem online. Semua pembelian dan pendaftaran ahli baru pun melalui Online. Hari ini dah daftar salah seorang ahli baru melalui sistem online. Sekarang ni tak boleh dah guna ID orang lain nak beli atau order melalui online sebarangan. Anda perlu mengetahi password Shaklee Independent Distributor (SID) yang anda hendak guna itu. Kalau anda rujuk gambar di atas tu, anda berada di laman web www.shaklee.com.my dan anda perlu member  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 24 - 2013 0 Comment

Hola! Untuk setiap bulan saya akan berkongsi kenapa WAJIB jadi ahli Shaklee? Agak banyak kelebihan yang anda dapat sekiranya anda menjadi ahli.Kalau anda perasan, anda akan dapati banyak stok suplemennya habis seluruh negara dengan cepatnya. Betapa hebatnya Shaklee yang semulajadi, selamat dan berkesan ke atas kesihatan kita dan di mata pengguna tegarnya.Aku yang dulu bukan aku yang sekarang…Dulu miskin sekarang dah kaya. Kaya tak semestinya duit sajaa. Kenapa saya nak share pasal keahlian Shaklee? Kerana  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Owh lemaksss! Lemak biasanya berkumpul di bahagian perut dan punggung dan lemaks yang berada di kedua-dua bahagian tersebut susah sikit nak singkirkan. Baik orang gemuk ataupun kurus pun mengalami perkara ini. Bila usia kita makin meningkat ke angka 30 tahun dan keatas, ia akan membuatkan metabolisme kita semakin perlahan. Bahkan fakta menunjukkan metabolisme semakin berkurangan sebanyak lima peratus (5%) setiap 10 tahun. Selain faktor usia kita, bila kita rasa tertekan, tak cukup tidur dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 21 - 2013 0 Comment

Ahha! Salam sayang semua. Saya cuma ingin berkongsi sedikit pengalaman salah seorang rakan saya selepas melahirkan anak kedua.Saya wakil dia bercerita ni tau. Sekarang bayi saya (dia) baru mencecah dua bulan dan alhamdulillah, saya dapat meneruskan bf tanpa campor susu formula. Sebelum tu saya bersetuju sangat dengan pendapat salah sorang kawan saya yang mengatakan bila ‘B’ lembik tak semestinya takde air susu. Ini disebabkan saya jugak mempunyai pengalaman yg sama. Kadang-kadang selepas sesi pumping, tak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 20 - 2013 0 Comment

Hola! Set pantang yang selamat dimakan, dihasilkan secara semulajadi, amat memberi kesan yang baik terhadap kesihatan ibu dan anak semasa dalam pantang – pengalaman ibu yang mengambil set pantang Shaklee. Mudah, murah, cepat (telan je) dan badan tetap bertenaga. Ia sangat sesuai untuk ibu yang enggan minum jamu ataupun tidak dapat mencium bau herba yang pahit. Jaga anak dalam berpantang Kebanyakan para ibu yang dalam pantang amat berpuas hati dengan set pantang Shaklee kerana ia:-  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 19 - 2013 0 Comment

Hola! Saya harap yang baca baik-baik belaka dan dijauhkan penyakit yang sering diwar-warkan di media sosial.Penyakit 3 serangkai kini semakin berleluasa tanpa mengira tua ataupun muda.Umur 30an pun dah kena macam-macam penyakit terutamanya penyakit 3 serangkai – diabetes, darah tinggi dan jantung@stroke.Harap kita tak kena penyakit yang berbahaya ini. Jadi, saya nak kongsi pasal istimewanya kandungan Resveratrol dalam VIVIX ni.Vivix ni sangat hebat dan amat berkesan untuk mencegah pelbagai penyakit.Harganya amat berbaloi untuk mendapatkan kesihatan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 18 - 2013 0 Comment

Hola! Nak menyusukan anak? Dalam berpantang ke? Kalau YA,bacalah sekejap tentang cerita meyusukan anak tersayang.Kebanyakan ibu yang baru melahirkan anak saya percaya berazam nak menyusukan anak sepenuhnya sehingga sekurang-kurangnya 6 bulan tanpa campur susu formula. Tapikan, berapa peratus ibu tersebut berjaya menyusukan anak secara eksklusif 6 bulan? Biasanya para ibu menganggap menyusukan anak perkara sangat mudah dan dianggap kacang jer…Jadi, banyaklah para ibu tidak membuat sebarang persediaan atau membuat persiapan yang salah.Malahan ada para ibu  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 17 - 2013 0 Comment

Hola! Pagi Jumaat 15 November 2013 saya dikejutkan seorang rakan seperjuangan saya telah dihantar ke hospital akibat sakit dada yang mencucuk-cucuk di sebelah kiri. Semasa dijumpa rakan-rakan lain, dia dalam keadaan pucat dan berpeluh-peluh. Setelah melihat keadaan dia yang kurang sihat, rakan-rakan pejabat terus menghantar beliau ke hospital berdekatan untuk mendapat rawatan segera sebelum terjadi perkara yang tidak kita ingini. Kalau sakit dada sebelah kiri yang mencucuk, awasi fungsi JANTUNG ANDA. Dari fungsi jantung yang tidak  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 16 - 2013 0 Comment

Hola! Fakta tentang 2.6 juta atau 15% daripada kira-kira 28 juta penduduk di Negara kita yang berusia 18 tahun ke atas menghidap penyakit kencing manis atau diabetes ekoran pengambilan gula dalam makanan dan minuman secara berlebihan. Jumlah itu tidak termasuk anggaran dua juta lagi rakyat yang takut membuat pemeriksaan kesihatan untuk mengesahkan tahap kesihatan mereka. Adakah anda termasuk dalam golongan 2 juta itew? Huhuhuhu… harap-harap tidak. Sekarang diabetes bukan saja menyerang golongan warga emas sahaja  [ Read More ]