Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (9)

Archive for December, 2013

Posted by ckyndyg On December - 31 - 2013 0 Comment

Hola!~ Hari ni merupakan hari terakhir bagi tahun 2013 dan demikian juga berakhirnya promosi Omega Guard Beli 6 Percuma 1. Saya berasa senang hati dengan sambutan Omega yang hangat daripada mereka (pelbagai golongan) yang tidak melepaskan peluang mendapatkan Omega ini. Apa taknya? Khasiatnya amat banyak sekali dan boleh@amat digalakkan untuk diambil oleh sesiapa sahaja tanpa mengira usia (termasuklah anak yang berusia setahun). Golongan yang memerlukan OMEGA GUARD SHAKLEE: ********************************************************* (1) Ibu hamil – Membantu perkembangan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 29 - 2013 0 Comment

Ahha! Tak lama lagi promosi Omega Guard akan berakhir dan bulan Januari akan menyusul promosi suplemen yang lain pulak. Bagi saya amat rugi kalau tak rebut peluang kalau ianya tengah promosi. Sebab harganya banyak kurangnya. Apatah lagi banyak sangat kelebihan Omega Guard atau asid lemak Omega-3 yang banyak sangat khasiatnya. Bahkan anda boleh baca di mana-mana artikel kesihatan yang berkenaan Asid lemak Omega-3 ni yang sangat banyak kelebihannya. Terutamanya penjagaan jantung, minda yang semakin baik,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 28 - 2013 0 Comment

Hola! Apabila diserang GOUT,ubat sahaja tempat kita bergantung harapan. Tetapi sekali sekala cuba lihat makanan tambahan yang boleh meringankan atau mengurangkan penyakit yang dihadapi. Seperti ubat-ubatan, makanan tambahan juga boleh menjadi penawar atau memberi impak yang positif terhadap rutin kesihatan harian. Salah seorang suami kawan saya sering kena GOUT. Sebagai pesakit gout, sudah tentu mereka mengalami kesakitan dan kepayahan setiap kali kena gout. Penyakit gout ini biasanya menyerang kaum lelaki dan biasanya menyerang di bahagian-bahagian  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 27 - 2013 0 Comment

Hai! Kebanyakan wanita yang hamil akan mengalami ‘morning sickness‘. Cuma bezanya ialah teruk ataupun tidak jer yang membezakan kita kena morning sickness ni. Adalah dianggarkan 70% wanita hamil akan mengalami morning sickness seperti muntah, loya pada waktu-waktu tertentu sepanjang tempoh kehamilan. Biasanya kita kena morning sickness pada minggu keempat hingga kelapan dan ada sesetengah wanita akan mengalami morning sickness hingga minggu ke-16 –  kandungan berusia 4 bulan. Ada wanita yang mengalami pengurangan berat badan lebih  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 26 - 2013 0 Comment

Hola! Sekali lagi nak share pasal Omega yang amat banyak khasiatnya terhadap kesihatan kita. Saya sekeluarga tak pernah miss ambil Omega Guard ni. Bukan hanya untuk kesihatan jantung tetapi membantu memelihara kesihatan kita ke tahap optimum. Sementara masih promosi Omega Guard, saya nak kongsi lagi pasal keistimewaan Omega Guard yang 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.Jika dibandingkan dengan produk minyak ikan lain, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 25 - 2013 0 Comment

Ahha! Dah berumur 40-an atau 5o-an dan mengalami sindrom menopaus seperti badan sentiasa nak demam, pening kepala, kitaran haid semakin tidak menentu, moody, cepat penat, cepat marah, sering sakit badan, dan pelbagai lagi simptom sebelum menopaus? Sekiranya YA, bolehlah anda (wanita/ibu) mendapatkan set kesihatan wanita bagi memelihara kesihatan secara optimum.   Setiap wanita mengalami masalah hormon- selepas mengalami haid, selepas bersalin, selepas berkahwin, dan hampir menopaus, semuanya melibatkan hormon wanita. Set ini berfungsi untuk:- membantu  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 24 - 2013 0 Comment

Hola! Adalah dianggarkan 75-90 peratus ibu hamil mengalami masalah perubahan pada kulit iaitu ‘stretch mark’. Kulit merupakan organ tubuh terbesar dan ibu hamil akan mengalami kulit meregang terutamanya pada perut, pinggul, paha, punggung dan buah dada. Bahkan yang tak menariknya ialah tanda regangan berlaku pada kulit secara berlebihan sekaligus mengakibatkan penampilan kulit tidak sekata, berjalur atau berbelang. Berasal dari kulit yang licin, bila mula meregang warna kulit akan bertukar warna merah jambu atau ungu sebelum  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 23 - 2013 0 Comment

Hola! Sayang anak tak? Sayang anak ke kalau anak mendapat penyakit diabetes akibat memanjakan anak-anak dengan memberi makanan yang tidak berkhasiat? Tipu kalau cakap tak sayang anak kan? Namun sayang anak pun hendaklah berpada-pada sehingga menyebabkan kasih sayang yang diberi boleh memudaratkan anak-anak. Terutamanya apabila mengikut telunjuk anak-anak yang ingin meminta makanan yang tidak berkhasiat.   Sepatutnya anak-anak seawal usia didedahkan mengenai kepentingan penjagaan kesihatan dan risiko jangkitan sesuatu penyakit bagi melahirkan generasi muda yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 22 - 2013 0 Comment

Hola! Lain pulak tajuk entri kali ni. Bukan apa, takut orang salah faham bahawa bila makan suplemen tak perlu lagi makan makanan berzat lain. No..no..no… anda perlu makan makanan yang seimbang yer sayang. Bahkan saya teringatkan kaa-kata kawan saya yang mengatakan bila kita inginkan suplemen kenapa mesti melibatkan kos yang tinggi? Kesian orang yang tidak berkemampuan yang ingin mendapatkan suplemen tetapi tidak berpeluang. Seolah-olah kos tinggi ingin membeli suplemen menindas orang yang tidak berkemampuan. Oh  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 18 - 2013 1 Comment

Hola! Suka tak suka bila masa berpantang ibu tidak mengalami sebarang masalah? Mestilah sukakan. Hati senang, rasa gembira anak sihat ibu cepat sembuh. Agak-agaknya tak sabar lagi nak mengalami rasa berpantang dalam situasi macam tu. Memang puas hati dengan set pantang Shaklee bagi mereka yang mengamalkannya. Tapi dalam masa berpantang tu kan, salah satu masalah yang timbul ialah SEMBELIT. Tapi sekiranya anda mengambil Set Berpantang Shaklee,insyaAllah anda tidak akan rasa takut nak ke tandas. Bahkan  [ Read More ]