myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (17)

Posted by ckyndyg On December - 18 - 2013 1 Comment

Hola!

testi pantang

Suka tak suka bila masa berpantang ibu tidak mengalami sebarang masalah? Mestilah sukakan. Hati senang, rasa gembira anak sihat ibu cepat sembuh. Agak-agaknya tak sabar lagi nak mengalami rasa berpantang dalam situasi macam tu. Memang puas hati dengan set pantang Shaklee bagi mereka yang mengamalkannya. Tapi dalam masa berpantang tu kan, salah satu masalah yang timbul ialah SEMBELIT.

Tapi sekiranya anda mengambil Set Berpantang Shaklee,insyaAllah anda tidak akan rasa takut nak ke tandas. Bahkan anda berpuas hati dengan set ini.

Sembelit adalah masalah biasa semasa hamil dan juga dalam pantang. Kira-kira 30-40% wanita hamil dan berpantang mengalami sembelit. Ini disebabkan oleh DIET YANG TIDAK SEIMBANG  dan KESAN HORMON KEHAMILAN yang masih ada dalam badan ibu pada peringkat awal selepas melahirkan anak.Hormon itulah yang memperlahankan pergerakan saluran penghadaman.

Sembelit bukanlah masalah besar bagi kebanyakan wanita selepas bersalin tetapi sekiranya berlarutan jumpalah doktor.Ini kerana sembelit boleh menyebabkan buasir. Elakkan mengambil ubat julap. Pastikan minum air secukupnya dan makan makanan berserat tinggi seperti oat, bijirin bijian penuh, buah-buahan serta sayur-sayuran segar setiap hari.

makanan yang elok

makanan yang elok

Jadi, apa set berpantang Shaklee? Set Berpantang Asas Shaklee terdiri daripada Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Energizing Soy Protein dan OsteMatrix.

Set pantang lengkap

Set pantang lengkap

OsteMatrix membantu untuk mengurangkan sembelit dan melancarkan pembuangan air besar serta memberi keselesaan kepada ibu hamil apabila mengalami luka di bahagian dubur. Gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat malet, magnesium, Vitamin D serta banyak lagi pada kadar yang seimbang dan bersesuaian dgn keperluan badan kita. Kehadiran Magnesium adalah nutrien yang bersifat laksatif. Jika anda liat untuk mengambil kekacang, biji-bijian atau sayur berdaun hijau gelap, suplemen magnesium mungkin boleh membantu. Gabungan ini amat membantu sistem pelawasan dan memudahkan kita membuang keesokan harinya. Badan pula lebih bertenaga dgn Oste-Matrix ini.

B Complex pula mengembalikan tenaga dan tubuh badan selepas bersalin.  Kandungan B6 dalam B Complex mengurangkan rasa stress atau angin meroyan yang menyerap ke dalam sistem dalaman tubuh dan akan menyebabkan ibu itu lebih mudah untuk mendapat pelbagai penyakit seperti pening kepala, migrain, sakit sendi, otot-otot yang kebas dan mengalami kemurungan atau depressi. Ibu-ibu akan merasa lebih bertenaga dan kurang letih. Vitamin ini juga memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikkan, sesuai dengan namanya ‘B’ for Beauty.

 Vita-lea @ Multivitamin pula merupakan suplemen yang membekalkan diet yang seimbang semasa berpantang. Semasa kita berpantang, kita mengalami kekurangan nutrient ekoran dilarang untuk memakan makanan yang pedas, ‘sejuk’ dan sebagainya. Namun dengan pengambilan Vita-lea, ia akan membantu para ibu memenuhi kekurangan nutrient dalam diet harian kita sepanjang berpantang. Zat besi pula sangat diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan sel darah merah, bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses kelahiran. Ibu-ibu yang kekurangan vitamin ini akan kelihatan pucat, letih dan tidak bermaya.

 Vitamin C akan membantu kita mengembalikan daya tahan badan dan menghidupkan semula  kesegaran perjalanan hormon kita sehingga kembali segar. Sangat penting untuk penyembuhan luka jahitan serta membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin. Ia akan membantu memulihkan luka kita sembuh dengan cepat. Bersifat antioksidan yang membantu membaiki sel badan yang rosak di samping mampu melawan dan memulihkan kesihatan.

 Zinc Complex antara suplemen yang banyak khasiat bagi ibu lepas bersalin. Pengganti Ikan Haruan cara moden. Fungsinya sangat membantu untuk menyembuhkan luka dengan cepat, perut kurang angin atau rasa ‘tajam’ lepas bersalin. Pengambilan sebiji zinc sehari dah memadai bagi membantu organ rahim untuk cepat sembuh dan mempercepatkan pemulihan tubuh baik dari segi dalaman khasnya. Pengambilan zink setiap hari adalah pilihan yang tepat bagi ibu berpantang. Zink juga membantu mengatasi masalah ‘kedinginan’ selepas bersalin, dan pengambilan zink oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dengan optimum.

Energizing Soy Protein membantu badan menyerap kebaikan vitamin dan membantu sel-sel mendapatkan protein secukupnya. ESP turu membantu ibu mengatasi masalah pedih ulu hati. Nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.Paling best ialah ibu akan mengalami badan segar dan bertenaga. Air susu pula tiada masalah selagi ibu menyusukan anak tersayang.

bby

Setelah anda mengamalkan set ini saya percaya ibu lepas bersalin akan berpuas hati dan gembira dengan tahap kesihatan sendiri. Ianya sangat mudah, praktikal dan amat berkesan.

Untuk pertanyaan, sila hubungi Sikin 012- 8585 813 (sms/Whatsapp). PM www.facebook.com/Myhabibysuperb

 

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :

One Response so far.

  1. Mahfuzah says:

    Kalau dalam pantang, saya amalkan juga makan buah Sunkist (oren) 🙂