Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (2)

Archive for January, 2014

Posted by ckyndyg On January - 30 - 2014 0 Comment

Hola! Since ramai yang tanya saya pasal meal plan dan guide untuk lost weight, jadi saya share sikit info daripada Puan Herny tentang cara slim yang betul. Puan Herny sendiri telah berjaya menurunkan berat badan beliau sehinggakan beliau dijadikan role model mereka yang inginkan menurunkan berat badan. Kalau ikut buku total wellness, Shape up set terdiri daripada: •CINCH, LECITHIN DAN HERBLAX SERTA CINCH TEA Konsep untuk weight loss 1. Kawal pengambilan kalori harian 2. Sumber  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 27 - 2014 0 Comment

Hola! Azam nak turunkan berat badan? Bila nak berjaya, kenalah konsisten, komitmen yang tinggi dan disiplin yang kuat. Kalau sekejap nak, sekejap tak nak, Sushah lah jawabnya…Yakin pada diri sendiri dan sematkan dalam diri anda bahawa TIADA YANG MUSTAHIL untuk anda lakukan. Saya percaya tiada yang mustahil kerana hari ini customer saya, Puan W yang mengambil set slim telah berjaya kurangkan berat badan sebanyak 6 kg dengan mengambil set slim dalam masa 4 bulan. ALFALFA+LECITHIN+HERB  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 26 - 2014 0 Comment

Hola! Dah jadi Ahli Shaklee ke? Atau baru nak join ahli tapi masih mencari ‘rumah’ yang betul dan serasi? Kalau dah jadi ahli tapi masih terkial-kial tak tahu tentang Shaklee, baca dulu entri saya kali ni. Sharing info tentang ahli dulu. Shaklee merupakan suplemen@ makanan tambahan dan ( terdapat juga bukan suplemen ) yang semulajadi, berkesan dan selamat diguna oleh sesiapa juga. Ini merupakan salah satu cara hidup sihat dan bila menjadi ahli pula anda  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 25 - 2014 0 Comment

Baru lepas bersalin dan menyusukan anak? Luka lambat sembuh dan makanan pula terhad. Nutrisi semasa berpantang adalah tentang pemulihan, penyembuhan dan membantu mengatasi efek selepas ibu melahirkan anak.Meredakan keradangan dan menghalang jangkitan di bahagian peranakan adalah menjadi keutamaan ibu selepas bersalin. Bahkan ada ibu mencari makanan atau suplemen yang dapat melegakan kesakitan, memudahkan pergerakan usus dan pengaliran susu boleh dibantu dengan makanan tambahan yang penuh nutrisi. Makanan tambahan yang berkualiti dan baik akan dapat memberikan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 23 - 2014 0 Comment

Hola! Bermula dengan ‘whatsapp‘ Hi! Puan M menghubungi saya dan ingin mendapatkan set kulit yang dapat mengurangkan parut jerawat dan muka beliau yang berminyak. Puan M mengalami masalah jerawat selepas beliau berpindah ke tempat baru. Muka beliau semakin berjerawat dan kini meninggalkan kesan parut berlubang, pori-pori terbuka, kering dan adakalanya berminyak menurut beliau. Bila liang pori-pori kian membesar, ia akan menyebabkan muka Puan M berjerawat. Kesan dari jerawat ini pula ialah ianya akan meninggalkan parut  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 22 - 2014 0 Comment

Hola! Anak sentiasa menangis dan badan rasa penat? Namun hajat di hati bagai membara ingin menyusukan anak. Air susu pula makin susut (fikiran ibu sahaja) yang menyebabkan anak menangis. Sehingga mendorong si ibu memberi susu botol (formula) ekoran dari kesian melihat anak yang sentiasa menangis. Badan si ibu pula penat. Anak pula macam tak kenyang jer. Asyik menangis jer.Adakah anda mengalami perkara sedemikian? Sekiranya YA, saya nasihatkan anda banyakkan membaca tentang penyusuan semasa mengandung lagi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 21 - 2014 0 Comment

Hola! Salah satu produk Shaklee yang tidak pernah ‘miss’ saya ambil setiap hari ialah ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP). Ianya sangat sedap bila diminum dengan Milo, twister oren, dan hampir setiap petang saya akan minum ESP dengan Performance Drink (perisa oren). Rasanya sungguh sedap dan mengenyangkan untuk beberapa jam serta membekalkan tenaga. Apatah lagi saya masih menyusukan anak tersayang yang berusia 18 bulan. Dengan pengambilan protein, ia membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 20 - 2014 0 Comment

Hola! Migrain merupakan sakit kepala yang berpanjangan, rasa kepala yang berdenyut-denyut dan kadang kala seolah-olah ada batu besar di dalam kepala. Rasa macam nak hantuk kepala di dinding pun ada kan.Sakit kepala yang berpanjangan mungkin disebabkan masalah emosi yang tidak stabil di samping faktor tekanan jiwa yang kerap dan berlebihan, spiritual dan emosional seseorang. Migrain dikatakan sakit kepala biasa dan tidak mempunyai kesan serius untuk jangka panjang. Namun bagi mereka yang mengalami migrain, saya percaya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 19 - 2014 0 Comment

Hola! Hampir setiap hari mendengar atau membaca masalah OBESITI. Sampai jadi masalah dunia dah ni. Baru-baru ini juga saya membaca tentang impian seseorang yang ingin kurus cara semulajadi dengan mengikuti kelas Jom Kurus 1 Malaysia kalau tak silap saya.Ianya melibatkan seluruh negeri di Malaysia dan kini sedang berlangsung. Rasa hati nak ikut atas sebab nak tahu cara yang betul pengambilan corak pemakanan, nutrisi dan senaman berkala. Malaysia tidak ketinggalan apabila mencatat jumlah penduduk yang mengalami  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 18 - 2014 1 Comment

Hola! Baru berkahwin dan ingin mengetahui tanda-tanda anda atau isteri anda hamil? Maklumlah kan baru cuti akhir tahun dan sekiranya termasuk dalam golongan subur, kemungkinan ada pasangan yang mengalami tanda-tanda hamil dan ragu-ragu dengan simptom-simptom ibu mengandung. Berikut antara simptom-simptom ibu yang hamil yang biasa dialami oleh setiap bakal ibu. 1. Haid yang lewat Adakah anda mengalami haid yang lewat? Walaupun ini merupakan simptom utama kehamilan, tetapi terdapat juga beberapa penyebab lain yang boleh kitaran  [ Read More ]