myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (19)

Posted by ckyndyg On January - 22 - 2014 0 Comment

Hola!

Anak sentiasa menangis dan badan rasa penat? Namun hajat di hati bagai membara ingin menyusukan anak. Air susu pula makin susut (fikiran ibu sahaja) yang menyebabkan anak menangis. Sehingga mendorong si ibu memberi susu botol (formula) ekoran dari kesian melihat anak yang sentiasa menangis. Badan si ibu pula penat. Anak pula macam tak kenyang jer. Asyik menangis jer.Adakah anda mengalami perkara sedemikian? Sekiranya YA, saya nasihatkan anda banyakkan membaca tentang penyusuan semasa mengandung lagi bagi mengelakkan ibu cepat ‘give up’.

Hati gembira, bayi sihat

Hati gembira, bayi sihat

Kalau boleh, ibu berkongsi dengan Pakar Laktasi tentang penyusuan ataupun banyakkan bertanya dengan ibu yang memang menyusukan anak.Bila ibu banyak mengetahui cara menjayakan penyusuan anak, tak hairan ibu tadi akan berjaya menyusukan anak sekurang-kurangnya enam bulan (eksklusif). Sekiranya masih tak puas hati pula dengan air susu, ibu boleh mencuba set menyusu asas ini yang terdiri daripada ALFALFA, B COMPLEX, VITAMIN C dan VITALEA.

Fungsi suplemen kepada ibu ialah:

ALFALFA COMPLEX

Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika. Alfalfa mengandungi Vitamin K dan Vitamin K ini membolehkan tumbesaran tulang dan memandangkan bayi tidak mempunyai Vitamin K, maka bayi harus bergantung kepada susu ibu untuk mendapatkan Vitamin K. Dengan ini, ibu yang menyusukan anak akan menyalurkan khasiat Alfalfa ini untuk perkembangan tulang bayi yang stabil.

Alfalfa adalah tumbuhan di dunia yang mempunyai paling banyak alkali. Alkali ini menolong mengimbangkan asid bisa dalam badan. Protien yang terkandung dalam alfalfa adalah 18.9% berbanding dengan daging lembu 16.5%, susu 3.3% dan telur 13.1%. Kalsium dalam alfalfa adalah 14 kali lebih daripada benih gandum dan 144 kali daripada hati. ALFAMINT mengandungi klorofil dari daun Alfalfa yang segar. Alfalfa adalah sejenis legume yang paling kaya dengan klorofil, sekurang-kurangnya 4 kali lebih tinggi daripada sayur-sayuran biasa. Sebab itulah bila orang Arab dari Persia pertama kali menjumpai tumbuhan hijau tersebut beberapa ratus tahun dahulu, mereka menggelarnya “Bapa kepada makanan”.

Alfalfa~ 2 botol besar dan kecil

Alfalfa~ 2 botol besar dan kecil

Alfalfa sangat disarankan diambil oleh ibu menyusu kerana ianya dapat menambah air susu badan di samping mengelakkan ibu berasa terlalu letih. Walau demikian, Alfalfa tidak boleh diambil oleh ibu yang mempunyai anak G6PD dan SLE. Alfalfa juga membantu menghilangkan toksin di dalam badan, menyingkirkan lemak dan kolesterol dalam badan ibu.Maka tak hairanlah ibu mudah je berat badan menurun serta membantu mengurangkan sakit-sakit badan.

VITALEA@MULTIVITAMIN
Vitalea ni lengkap dengan pelbagai jenis vitamin dan nutrien yang diperlukan oleh ibu yang berpantang, sebabnya masa berpantang banyak makanan yang perlu dielakkan makan. Jadi dengan Vitalea lohong-lohong yang kosong tu boleh diisi dengan nutrisi yang dapat membekalkan tenaga segera kepada ibu yang menyusukan anak. Iron pula penting untuk tubuh sebab kita kehilangan banyak darah semasa bersalin. Vitalea juga membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut ibu (banyak rambut gugur semasa dan selepas pantang), kulit, otot dan hormon ibu. Ibu yang mengambil Vitalea akan kurang mengalami risiko darah rendah kerana zat besi sangat membantu ibu yang mengalami masalah tersebut.

B COMPLEX
B Complex penting untuk menstabilkan hormon kita selepas bersalin, penting untuk mengelakkan kemurungan (meroyan) dan juga sebagai penenang (anti-stress). Sapa kata masa pantang tak stress? Hahahahaha…banyak benda yang boleh buat jadi stress tau. Apatah lagi first time ibu yang ingin menyusukan anak. Kebanyakannya ibu yang baru berjinak nak menyusukan anak terkial-kial menguruskan diri sendiri dan baby, ditambah pulak banyak benda yang tak tau nak buat sehingga boleh stress jadinya.

Ibu Gembira, Anak Selesa

Ibu Gembira, Anak Selesa

Asid Folik dalam B Complex ini juga menyokong perkembangan tisu-tisu baru bagi ibu dan bayi baru lahir yang menyusu badan. Jadi, dengan B Complex, ia menyokong penyembuhan dan pemulihan ibu , mengurangkan masalah keletihan/kelesuan badan mahupun mata, mencegah anemia, serta membantu ibu yang sering pening kepala. B Complex juga salah satu suplemen yang merangsang metabolisme dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba dan oleh itu, ibu perlu minum air suam dengan banyak sangat digalakkan.

VITAMIN C SR
Vitamin C penting untuk memperbaiki sel tisu yang rosak akibat bersalin, mempercepatkan penyembuhan luka dan membantu pembentukan kolagen.Ia juga baik untuk imuniti ibu-ibu supaya tidak senang demam atau selsema. Vitamin C menyingkatkan waktu pemulihan simptom flu dan selsema. Oleh kerana Vitamin C ini membentuk kolagen, maka tak hairan sekiranya kulit ibu akan lebih cerah, cantik, halus dan nampak lebih muda walaupun selepas melahirkan anak.

Set asas: B complex, Alfalfa, Vita-lea, dan Vitamin C

Set asas: B complex, Alfalfa, Vita-lea, dan Vitamin C

Pendek kata, menyusukan anak memerlukan sokongan moral daripada ahli keluarga terdekat di samping memenuhi ilmu penyusuan sebelum ingin menyusukan anak.Ini bagi mengelakkan ibu memberi susu botol kepada anak akibat kurang menyusukan anak ekoran badan rasa penat, letih dan lesu selepas melahirkan anak. Tapi percayalah dengan pengambilan suplemen ini, ibu akan nampak sihat, cergas dan anak pula gembira kerana air susu ibu mengenyangkan serta penuh nutrisi. Ini kerana saya sendiri bermula dengan Set B (basic ini).

Berminat nak cuba, hubungi Sikin 012-8585 813 (sms/whatsapp)

ID: 859 747

 

 

 

BERMINAT NAK DAPATKAN SET MENYUSU ANAK SHAKLEE YANG SUPER HOT INI?

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR
ID NO: 859747
SIKIN
CALL/SMS/WASSAP: 012-8585 813

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :