myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (9)

Posted by ckyndyg On January - 20 - 2014 0 Comment

Hola!

Migrain merupakan sakit kepala yang berpanjangan, rasa kepala yang berdenyut-denyut dan kadang kala seolah-olah ada batu besar di dalam kepala. Rasa macam nak hantuk kepala di dinding pun ada kan.Sakit kepala yang berpanjangan mungkin disebabkan masalah emosi yang tidak stabil di samping faktor tekanan jiwa yang kerap dan berlebihan, spiritual dan emosional seseorang.

sakit kepala - sakit bahagian saraf

sakit kepala – sakit bahagian saraf

Migrain dikatakan sakit kepala biasa dan tidak mempunyai kesan serius untuk jangka panjang. Namun bagi mereka yang mengalami migrain, saya percaya mereka ingin mengurangkan rasa sakit kepala yang sekian alam dialami. Memang ada pelbagai ikhtiar untuk merawat masalah migrain selain bergantung pada ubat tahan sakit. Salah satu daripadanya ialah suplemen Set Migrain Shaklee.

Set ini terdiri daripada B Complex dan OsteMatrix. Bagaimana B Complex dan OsteMatrixdapat mengurangkan rasa sakit kepala yang berdenyut-denyut dan berpanjangan?

B COMPLEX :
Ianya sangat penting dalam kestabilan hormon kita. Kekurangan B Complex dalam badan boleh membuatkan kita cepat letih, cepat marah atau moody, cemburu dan banyak lagi. Bila kita dalam keadaan hormon yang tidak stabil jerawat akan mudah terhasil.  B Complex sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein.Ia menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu pesakit berfikiran positif dan secara automatik pemikiran & daya tumpuan akan lebih baik.

B Complex  merupakan suplemen yang berkaitan dengan saraf otak, di mana ia berupaya merangsang pengeluaran hormon serotonin di bahagian otak. Sehinggakan B Complex dikenali vitamin ANTI-STRESS ( wujudkan rasa gembira). Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, stroke dan sebagainya.

Kulit sihat, minda sihat

Anti stress, minda sihat

OsteMatrix

Di dalam OsteMatrix, terdapat kandungan Magnesium. Kalsium, Vitamin D, Fosforus dan beberapa jenis mineral penting yang lain. Magnesium dikenali sebagai mineral yang memelihara fungsi tubuh yang merangkumi jantung, tulang dan otot. Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migraine. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.Oleh itu, pastikan anda mengambil Kalsium yang mengandungi Vitamin D bagi memelihara kesihatan dalaman.

Kalsium, Magnesium, Fosforus, Vitamin D antara kandungan OsteMatrix

Kalsium, Magnesium, Fosforus, Vitamin D antara kandungan OsteMatrix

MCB testimoni bersama migraine:

Saya sangat bersetuju dengan pengambilan supplement untuk merawat migraine kerana saya telah mula mengambil ubat tahan sakit seawal usia 18 tahun kerana tekanan belajar. Bermula dengan ponstan 250mg meningkat kepada ponstan 500mg. Yang terakhir sekali, saya perlukan ubat yang lebih kuat kerana ponstan tidak mampu lagi melegakan sakit kepala saya.

Saya mendapat ubat yang berharga RM4 sebiji. B-complex sebiji baru RM0.36 dan ostematrix sebiji RM0.27. Jauh lebih murah kan.Ubat ini perlu dibeli di kaunter bukan yang jenis beratur je kat tempat bayar tu tapi kena ade pharmacist. Malahan saya pernah sakit kepala yang berterusan selama sebulan sehingga menjalani CT Scan. Dengan ubat yang kuat, memang terus hilang sakit kepala saya..Saya pernah bertanya dengan rakan saya yang bekerja sebagai juru farmasi tentang ubat yang doctor preskrip untuk saya. Ubat itu antara ubat penahan sakit untuk ibu bersalin. M..bahaya sungguh..

Apa yang saya belajar adalah apabila saya amalkan pemakanan ubat, semakin lama dos ubat semakin kuat kerana badan kita akan imun terhadap satu jenis ubat pada satu peringkat. Akhirnya, dos semakin tinggi dan menyebabkan badan akan sentiasa bergantung kepada ubat. Saya seboleh-boleh elakkan mengambil ubat kerana kesan jangka panjang yang sedia maklum.

Sekarang saya sudah tidak gusar, bila sakit kepala datang menyerang 2 biji B-complex akan ditelan..Saya akan pastikan pengambilan B-comp dan ostematrix setiap hari kerana saya tahu pengambilan vitamin adalah jauh lebih baik daripada ubat.

Dua vitamin di atas adalah antara yang WAJIB saya ambil setiap hari.

Kepala pening,

Kepala pening,

Sekiranya anda ingin mengurangkan rasa sakit kepala yang keterlaluan, boleh hubungi Sikin:012-8585 813 (sms/whatsapp) untuk sebarang pertanyaan tentang set ini.

 

Kredit: Irda dan Deeja

 

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :