myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (31)

Posted by ckyndyg On February - 25 - 2014 0 Comment

Hola!

Lain benar pula tajuk kali ni. Tapi yang pastinya nak bagitau tentang cara yang betul nak turunkan berat badan ataupun kurangkan inci saiz pinggang, punggul dan paha. Waaallllaaaa… bestnya. Semoga impian kita menjadi kenyataan kan. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang semakin berusia, badan pula semakin berisi. Apa kes?

slim

kena kawal selera makan bila semakin berusia

Kenapa makin kita berusia badan kita semakin berisi? Apatah lagi selepas melahirkan anak. Beranak pinak. Tapi saya tak kata semua wanita mengalami masalah ini ~ berisi selepas melahirkan anak. Ada juga yang solid molid je. Badan pun macam anak dara. Perkara ini berlaku (makin berusia makin berisi) atas beberapa perkara seperti berikut:-

  1. Apabila usia kita semakin meningkat, komposisi badan juga berubah iaitu jisim otot akan mula berkurangan dan digantikan dengan tisu lemak.
  2. Metabolisme badan atau proses membakar lemak di dalam badan pula semakin menurun.
  3. Kekurangan pergerakan atau aktiviti fizikal (senaman) badan namun selera atau tahap pengambilan makanan kekal jer.

Jadi, antara kaedah terbaik bagi mengatasi MASALAH BERAT BADAN apabila usia semakin meningkat ialah MENINGKATKAN PEMBAKARAN LEMAK dan KALORI. Jayakannya dengan meningkatkan METABOLISME TUBUH melalui meningkatkan jisim otot. Malahan pakar mengesyorkan senaman melibatkan pembinaan otot sekurang-kurangnya 3x seminggu bagi mengekalkan atau menambah jisim otot yang sedia ada.

Makan mengikut kaedah 80:20 iaitu dengan mengurangkan jumlah makanan di dalam pinggan sebanyak 20% setiap kali anda makan dan jangan sesekali menambah.

Anda juga boleh bahan-bahan semulajadi yang boleh membantu mengatasi selera makan dan membakar lemak seperti pengambilan Lecithin atau Omega Guard. Terlebih dahulu anda juga boleh mengambil Alfalfa ataupun Herb Lax bagi proses detox. Setelah anda membakar lemak, anda boleh membina otot dengan meminum Cinch Mix Shake ( Perisa Vanila/ Cafe latte/ Coklat) serta Cinch Tea bagi membekalkan tenaga selepas penat bekerja.

bakar & pecah lemak

bakar dan pecah lemak

LECITHIN @ OMEGA GUARD: Pengambilan Lecithin ataupun Omega dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan seimbang. Membantu penurunan berat badan dengan bertindak seperti hormon meningkatkan keupayaan badan untuk membakar lemak.Kedua-duanya turut mengurangkan penghasilan lemak yang melindungi organ badan dan di sekitar pinggang. Bahkan saya dapat maklum balas daripada pengguna Lecithin ialah mereka tak mampu untuk makan seperti biasa, dari 2 pinggan jadi 1 je, rasa kenyang dan tak boleh nak makan banyak-banyak, best tak?? Dengan kata lain, selera makan kita terkawal dengan baik.

Alfalfa & Herb lax- detox

Penyahtoksin@ detoks dengan cara yang selamat

ALFALFA @ HERB LAX: Meringankan sembelit, meleraikan  toksin dalam usus. Ia turut memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, ulser gastric, sembelit, hepatitis dan hyperacidity serta berkesan untuk pencernaan dan buang angin, menjadikan badan terasa lebih ringan. Herb lax pula berfungsi untuk membersihkan usus / keluarkan toksin dari badan, mengempiskan perut dan mengawal berat badan serta mengatasi masalah sembelit.

cinch mix bina otot

diet dgn cara yg betul

CINCH MIX SHAKE + CINCH TEA: Mengandungi Cinch Pro- campuran ekslusif protein diperkayakandengan leucine-asid amino dan lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral. Leucine  berfungsi untuk memelihara otot semasa menurunkan berat badan. Leucine merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat di dalam protein (24g setiap hidangan) tertentu. Kesan pada mereka yang telah mengambil cinch ialah kehilangan lemak, berat, inci pada masa yang sama masih mengekalkan otot mereka.

Kebiasaannya mereka yang kehilangan berat dalam tempoh yang cepat, akan hilang kepejalan otot, maka badan akan menggeleber dan lembik.Walaupun berat turun dan ini sangat menggembirakan tetapi postur badan tetap bermasalah. Jadi, anda teruskan minum CINCH TEA yang membantu mengekalkan badan anda bertenaga selepas penat bekerja.

Paling penting sekali jangan mengamalkan diet ‘yo-yo’ dan pastikan anda mengambil makanan seimbang serta bersenam yang tidak semestinya berjam-jam ataupun pergi ke gym. Anda boleh brisk walking, naik turun menggunakan tangga semasa di pejabat, dan sit up.

Berminat? Jangan segan silu nak sms/call/whatsapp 012-8585 813 Sikin untuk sebarang pertanyaan set ini.

 

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :