Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (26)

Archive for March, 2014

Posted by ckyndyg On March - 31 - 2014 0 Comment

Hola! Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan jika seseorang wanita ingin kembali melakukan rutin kesihatan selepas bersalin ialah bersikap sabar dan realistik. Ini kerana ibu selepas bersalin mengambil masa kira-kira 40 hari atau 100 hari untuk kembali sepenuhnya kepada tubuh sebelum hamil. Kelahiran adalah satu perkara yang melibatkan transformasi badan. Pelbagai keadaan tubuh akan berubah, baik dalaman mahupun luaran. Ada yang kurus jadi gemuk, ada yang takda parut jadi ada parut dan macam-macam lagi. Jadi, di  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 30 - 2014 0 Comment

Hola! Sekarang ni makin ramai yang berminat untuk dapatkan suplemen bagi mendapatkan kesihatan yang baik dan meningkatkan kualiti hidup harian. Sudah ramai antara kita yang telah membuat tindakan yang bijak dengan meningkatkan tahap kesihatan dan kualiti hidup dengan mengambil pemakanan yang lebih sihat untuk mengurangkan berat badan, meninggalkan tabiat merokok dan sebagainya. Namun adakah anda telah berjaya mencapai matlamat tersebut ataupun masih di takuk lama? Sekiranya anda masih memikirkan apakah yang hendak dibuat atau apakah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 29 - 2014 2 Comments

Ahha! Kak, ada tak suplemen untuk keputihan, air kencing kotor dan miss ‘v’ berbau? Ada, tapi suplemen yang diambil ini untuk mengatasi keputihan akan semakin baik dengan izinNya. Rata-rata kaum wanita yang kena keputihan berbau dan gatal amat kurang selesa dengan keadaan tersebut. Apatah lagi bila ianya diikuti dengan gatal-gatal. Teringat juga seorang rakan yang mengamalkan suplemen bagi mengatasi keputihannya telah berpuas hati dengan suplemen yang diamalnya. Adalah normal cecair dirembeskan dari miss ‘V’ dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 28 - 2014 0 Comment

Hola! Ibu-ibu yang nak mengandung turut memerlukan vitamin atau suplemen yang baik bagi mendapatkan nutrien-nutrien yang diperlukan yang mungkin kurang di dalam diet bakal ibu. Paling jelas ialah bakal ibu harus faham bahawa suplemen ini hanya sebagai makanan tambahan dan bukannya menggantikan pemakanan yang sihat- suplemen pranatal adalah penting. Bagi yang bakal menjadi ibu atau ingin mengandung, mereka mesti mula ambil vitamin seawal mungkin ( 3 bulan ) sebelum nak conceive atau hamil. Ini disebabkan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 27 - 2014 0 Comment

Ahha! Betapa seronoknya hati seorang wanita yang telah berkahwin dan disahkan mengandungkan? Hati kalau dapat digambarkan secara luaran agaknya berbunga-bunga – bunga orkid, bunga ros, bunga mawar dan segala bunga yang cantik~ hehehehe… Alhamdulillah sangat bila dapat tahu diri seorang wanita telah mengandung dan ianya merupakan saat-saat yang ditunggu-tunggu oleh pasangan yang inginkan anak. Namun ada juga wanita yang enggan mengandung kerana tak ingin kulit dan bentuk badan akan berubah selepas bersalin. Memang tak dapat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 26 - 2014 0 Comment

Hola! Shaklee mempunyai suplemen yang dapat mendetoksifikasikan HATI. Setakat ini saya belum pernah try lagi DTX Complex. Tetapi saya pernah menjual DTX Complex kepada salah seorang pesakit yang berkaitan dengan hati. Alhamdulillah setakat ini dia sihat dan boleh dikatakan hebat juga dia mengalami ” Healing Crisis”. Hati merupakan salah satu organ dalaman kita yang sangat penting. Tanpa hati, badan kita tidak mampu menyara keseluruhan sistem badan 500 kali ganda berbanding organ badan kita yang lain.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 25 - 2014 0 Comment

Hola! “Saya tak merokok. Saya tak minum alkohol. Malah saya aktif bersenam secara berkala tetapi kenapa saya masih kena strok?” Antara soalan yang pernah ditimbulkan oleh pesakit Strok. Dia telah disahkan oleh Doktor saluran darahnya tersumbat. Dalam pada masa yang sama beliau mengalami masalah tekanan darah tinggi akibat tekanan gaya hidup moden yang sibuk dan kurang berehat. Jadi,jom kita ketahui punca-punca STROK dan cara mengawalnya atau mencegah dari awal-awal lagi. Ditanya mengenai tanda-tanda awal kena  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 24 - 2014 0 Comment

Hola! Terlebih dahulu mari kita bersama-sama mensedekahkan AL-Fatihah kepada keluarga mangsa MH370 yang baru ditemui di selatan Lautan Hindi. Hari ini merupakan hari yang ke-17 MH370 hilang dan bru dapat dikesan pada hari ini. Amin Ya Rabbala’lamin. Semoga keluarga terus tabah dan kuat menghadapi ujian ini. Seterusnya… iklan terkini pada malam ini. Bulan Mac 2014 promosi ENERGIZING SOY PROTEIN SHAKLEE – Beli 6 Percuma 1. Lepas tu kalau beli 6 can tu, anda terus dapat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 23 - 2014 0 Comment

Hola! Anak Lebih Bijak dengan Susu Ibu! Otak bayi berkembang dengan lebih pesat semasa 2 tahun pertamanya dan ternyata ia waktu yang amat sesuai dan penting untuk perkembangan dirinya. Kajian mendapati bahawa lebih lama dan kerap menyusu ibu, anaknya akan menjadi leboh bijak. Hal ini kerana terdapat ‘LEMAK GENIUS’ di dalam susu ibu yang dinamakan sebagai asid lemak Omega-3 atau turut dikenali DHA. Pendek kata, bayi yang disusukan selama 2 tahun pertama dan dilanjutkan tempoh  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 22 - 2014 0 Comment

Hola! Umumnya kita mengetahui dan menyedari bahawa menyusu badan adalah satu pilihan pemakanan yang sihat untuk si manja tersayang sejak dilahirkan lagi. Tapi ramai wanita yang kurang sedar amalan ini juga merupakan titik tolak pada perubahan gaya hidup lebih sihat untuk seisi keluarga. Ia mengingatkan pada saya sendiri tetapi mengubah cara makan selepas berazam ingin menyusukan anak tersayang. Kalau sebelum ini, saya suka minum Coca-cola tapi selepas menyusukan anak. saya dah makin kurang dari tahun  [ Read More ]