Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (9)

Archive for April, 2014

Posted by ckyndyg On April - 30 - 2014 0 Comment

Ahha! Dari kecil dah menggunakan cermin mata. Macam mana tu? Sakit mata sekarang ni dah tak mengira usia. Dari kecil pun dah rabun atau sakit mata. Tak semua orang bertuah memiliki penglihatan yang sempurna- Ada yang buta. Agak sukar bagi kita mengekalkan penglihatan yang sempurna tanpa usaha iaitu melalui pengambilan pemakanan yang menyihatkan mata kita. Jadi, ambil berat pada cara pemakanan anda. Sememangnya mengelak lebih baik daripada mengubati. Terdapat beberapa jenis makanan yang dipercayai dapat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 29 - 2014 0 Comment

Hola! Dalam bulan April ni salah seorang kawan saya sedang berusaha untuk menurunkan berat badan beliau. Beliau turut mengayuh basikal setempat hehehhee… dalam rumah dengan setiap kayuhan sehingga 2 km sehari. Basikal untuk exercise tu dah lama beli dan masa kini baru nak beria-ia nak menurunkan berat badan normal beliau. Dalam pada masa yang sama dia mengambil set reshape Shaklee – Omega, Lecihtin, Alfalfa, Herb Lax dan Cinch Tea. Menurunkan berat badan bukan seperti berlari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 28 - 2014 0 Comment

Hola! “Saya sering mengalami kesakitan sendi pada bahu, kaki/lutut dan tengkuk di bahagian kiri. Keadaan ini berlaku setiap kali bangun daripada tidur dan kesakitan yang teruk akan berterusan sehingga tiga ke lima jam. Begitulah keadaan saya pada setiap hari sejak lapan bulan yang lalu. Kesakitan pernah hilang kira-kira dua bulan lalu, tetapi muncul semula sejak dua minggu lepas”. Di seluruh dunia, berjuta orang mengalami masalah tulang dan sendi. Masalah seperti artritis dan osteoporosis memberi kesan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 27 - 2014 0 Comment

Ahha! Hasil pergi kelas nutrisi Shaklee hari tu, nutritionist Shaklee Ms Celine memaklumkan kami tentang khasiat kalsium untuk anak-anak. Tahukah anda bahawa 95% individu tinggi di dunia ini mempunyai ibu bapa yang lebih rendah, dan mereka membesar melepasi ketinggian ibu bapa mereka. Anda boleh mempengaruhi tumbesaran anda tidak kira baka mahupun ciri fizikal keturunan anda. Kalau boleh kita tak nak anak-anak mewarisi ‘kerendangan’ ketinggian ibu bapa mereka.   Makanan membekalkan kalsium Menurut kajian tumbesaran manusia  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 26 - 2014 0 Comment

Hola! Setiap wanita pasti mahukan yang terbaik buat diri dan keluarga mereka. Ini termasuklah kesihatan dalaman mahupun luaran. Kesihatan amat penting bagi seorang wanita kerana wanita memainkan peranan penting dalam menjaga kesihatan keluarga juga orang di sekelilingnya. Kita dapati yang wanita sering sibuk dengan kerja rumah dan karier mereka namun ramai yang tidak ambil peduli dengan kesihatan mereka. Wanita melalui beberapa peringkat perubahan hormon di dalam kehidupan mereka iaitu dari peringkat baligh kepada kehamilan dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 25 - 2014 0 Comment

Hola! Siapalaaa tak teringin memiliki rambut yang cantik, lebat, hitam dan berkilau kan? Baik lelaki mahupun wanita ingin memiliki rambut yang cantik dan sihat. Namun sekiranya kita tidak memberi perhatian pada rambut, akan berlaku perubahan sedikit demi sedikit. Kemungkinan juga akan mengalami rambut gugur. Salah satu masalah yang sering mengganggu wanita dan lelaki ialah keguguran rambut. Keguguran rambut agak sukar dikenalpasti pada awal kerana ia tidak begitu jelas. Tapi apabila kulit kepala makin ketara jelas…  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 24 - 2014 0 Comment

Hola! Hari ini nak sharing pasal Cinch Tea Shaklee. Jika anda diberi pilihan antara kopi ataupun teh, yang mana satu pilihan hati? Mungkin ramai yang suka kopi sebab ianya memberi kesegaran dan membantu mengekalkan tenaga pada waktu siang. Tetapi kan, sekiranya dibuat perbandingan, ternyata TEH sebenarnya lebih baik daripada kopi terutamanya dalam memberi impak kepada kesihatan kita. Dalam Shaklee, ia mempunyai Cinch Tea. Cinch Tea ini membantu kita supaya lebih alert dan energetic. CINCH ENERGY  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 23 - 2014 0 Comment

Salam… Nervous tadi. Baru dapat buka blog. Happy sangat bila dapat online sharing hari ini. Baru je lepas order online Shaklee untuk stok pelanggan setia Shaklee. Semakin hari semakin ramai pengguna baru Shaklee. Tambahan Shaklee menyediakan pelbagai set yang dapat meredakan bebanan sakit’simple’ di badan. Tapi semua dengan izinNya. Sis, saya kena tanya oleh rakan sekelas saya dulu… ” Boleh ke aku buat Shaklee ni lagi?”. Ada ke orang beli dengan aku? Ek eleh…nape pula  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 22 - 2014 0 Comment

Hola! Kanak-kanak hari ini juga menjalani kehidupan yang sibuk seperti orang dewasa. Pagi ke sekolah, petang pula ke kokurikulum ataupun kelas tambahan. Hujung minggu pula ada kanak-kanak mengikuti kelas muzik, kelas berenang (aktiviti riadah) dan sebagainya. Malam baru ada di rumah bersama ibu bapa yang turut sibuk bila berada di rumah. Ibu memasak atau menyediakan makan malam bapa pula sibuk membimbing anak-anak membuat kerja rumah ataupun membuat ulangkaji. Ini kerana mereka perlu berjaya dalam pelajaran  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 21 - 2014 0 Comment

Hola! Senyum sokmo saya bila saya membaca artikel di paper yang bertajuk cabaran mahu zuriat pada lewat usia – 35 tahun ke atas. Ini kerana saya sendiri pun dalam kategori lewat usia untuk menambah zuriat. InsyaAllah ada rezeki nak zuriat untuk memeriahkan ahli rumah yang sedia ada dah riuh pun. Tapi itulah keseronokan hidup berkeluarga atau beranak-pinak. Tapi kan hamil pada lewat usia iaitu 35 tahun ke atas bukan lagi perkara luar biasa sekarang ni.  [ Read More ]