myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (31)

Posted by ckyndyg On September - 5 - 2014 2 Comments

Hola!

Saya membaca tentang masalah sembelit di kalangan anak-anak. Ini bukanlah perkara asing pada kanak-kanak. Ini disebabkan masalah ini boleh wujud sekiranya susu yang diambil kurang sesuai, ada yang kurang minum air, kurang mengambil serat atau usus malas. Jadi, adalah amat penting untuk ibu bapa mengambil berat tentang diet dan pemakanan kesihatan kanak-kanak dalam sistem penghadaman mereka.

Elak sembelit anak-anak

Elak sembelit anak-anak

Kanak-kanak sepatutnya digalakkan makan makanan yang tinggi dengan serat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran untuk membantu sistem pergerakan usus yang baik. Bagi kanak-kanak, mendapatkan nutrien yang betul merupakan sebahagian daripada rutin harian yang penting, terutamanya di peringkat awal kanak-kanak. Sistem penghadaman memainkan peranan yang penting dalam pelbagai aspek kesihatan kanak-kanak, seperti memastikan penyerapan nutrien optimum serta menyokong sistem imun yang sihat.

Sistem imun yang lemah boleh mengakibatkan kanak-kanak lebih mudah mengalami cirit-birit dan jangkitan kuman, yang boleh membawa kepada kehilangan selera makan, kekurangan penyerapan nutrien dan akhir sekali kekurangan zat. Apabila seseorang kanak-kanak tidak mendapat zat yang mencukupi pada zaman awalnya, perkembangan otak, perangai serta prestasi di sekolah mungkin terjejas. Inilah sebabnya sistem penghadaman yang sihat penting bagi memastikan nutrien daripada makanan dapat diserap secara berkesan.

Makanan berserat tinggi

Makanan berserat tinggi

Jadi, untuk meningkatkan kesihatan penghadaman anak-anak, ibu boleh memberikan MEAL SHAKES Shaklee kepada mereka.  Meal Shakes mengandungi nutrien yang mencukupi bagi membantu menguatkan tahap sistem imuniti dan menyokong lapisan perlindungan yang lebih kukuh bagi sistem penghadaman serta mengandungi serat ( melawaskan pembuangan najis).

RM113.75

RM113.75

Meal Shakes & Khasiatnya:-

 • Meal Shakes mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.
 • Meal Shakes mengandungi anti oksidan iaitu vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan juga anti penuaan.
 • Meal Shakes mengandungi protein untuk membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah.
 • Meal Shakes mengandungi vitamin B yang lengkap untuk membina sel-sel darah merah yang sihat.
 • Meal Shakes mengandungi fiber atau serat yg memberikan rasa kenyang ketika lapar terutamanya dipagi hari.
 • Meal Shakes membantu melawaskan pembuangan air besar bagi mereka yang mengalami sembelit.
 • Meal Shakes mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan megnasium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.

Jadi, ibu yang ingin membantu anak-anak yang sembelit atau masalah pelawasan, ibu boleh dapaktkan Meal Shakes sementara Meal Shakes promosi setiap pembelian 3 can akan percuma 1 can Meal Shakes sepanjang bulan September ini.

Anda ingin tanya lebih lanjut berkenaan produk? Hubungi…

 Sikin@ Ckyndyg Nogha (FB)

Shaklee Independent Distributor [ ID No : 859 747 ]

Konsultansi Percuma selepas setiap pembelian

Wakil Pengedar Shaklee Anda

 

HP No: Call/ SMS/ Whatsapp/ We Chat : 012-8585 813

Email: ckyndyg206@gmail.com

FB Page: https://www.facebook.com/Myhabibysuperb

 FB :https://www.facebook.com/ckyndyg.nogha

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :

2 Responses so far.

 1. Artikel yang menarik mengenai Mealshakes kerana ia dapat membantu untuk melegakan masalah sembelit.

  • ckyndyg says:

   Terima kasih atas ‘lawatan’ tuan ke Myhabibysuperb. saya mengalu-alukan komen yang testi sekiranya ada. Terima kasih sekali lagi tuan.