Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (32)

Archive for October, 2014

Posted by ckyndyg On October - 30 - 2014 0 Comment

Hola! Setiap pasangan yang baru berumahtangga pasti ternanti-nanti untuk memiliki anak sendiri. Cahaya mata adalah permata hati, penyambung keturunan, pengikat kasih sayang antara suami isteri dan menggembirakan alam rumahtangga. Namun tak semua pasangan melalui alam rumahtangga yang menyenangkan terutamanya apabila melibatkan ingin memiliki anak sendiri di dalam rumahtangga. Dalam ruang ni saya nak share tentang makanan yang dicadangkan untuk meningkatkan kesuburan.   BERI: Beri biru dan rasberi. Kumpulan beri ini adalah sumber antioksidan yang penting  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 27 - 2014 0 Comment

Ahha! Baru-baru ni saya berjumpa dengan salah seorang pengguna Shaklee yang mengambil set kurus. Puan Ct namanya. Dia memberitahu saya bahawa dia dah turun berat badan selepas mengambil ESP, Alfalfa dan Lecithin. Lebih kurang 6 bulan hasil makin jelas. Dia siap tunjuk lagi kat saya gambar dia sebelum dan selepas. Memang nampak perubahan yang jelas. Teruja? Di bawah ni bukan gambar Puan Ct yer. Beliau merupakan pengguna Shaklee juga. Memiliki tubuh yang langsing memang menjadi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 25 - 2014 0 Comment

Ahha! Kebanyakannya wanita akan rasa tak suka bila melihat tumit kaki terutamanya pecah-pecah atau merekah. Apatah lagi bila umur masih muda kan? Tahukah anda apabila kulit kaki kering dan merekah atau pecah yang tidak boleh dirawat, ia boleh dijangkiti kuman dan menyebabkan kesakitan. Bagi wanita terutamanya, ia memberi kesan yang tidak menyenangkan. Malahan ia menandakan wanita tidak prihatin dalam penjagaan kesihatan yang merangkumi kecantikan dan kebersihan kaki. Kulit kaki yang normal mempunyai satu lapisan yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 22 - 2014 0 Comment

Hola! Masalah ketidakseimbangan hormon antara masalah umum yang dihadapi oleh wanita baik muda mahupun tua. Masalah ini sering menghantui kaum hawa sehinggakan kaum hawa di’cop’ sebagai makhluk yang sentiasa ‘moody’ pada hari-hari tertentu pada setiap bulan. Apakaah? Gggrrrr…. sungguh saya bila mendengar komen seorang belia tentang kaum hawa, yakni boss beliau seorang wanita yang sering meragam pada hari-hari tertentu pada setiap bulan. Adakaah? Jadi, kita tinjau kesannya seperti di bawah. Ketidakseimbangan hormon ini merupakan masalah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 20 - 2014 0 Comment

Hola! Kali ni saya nak share tentang MENOPAUS. Menopaus ni bukan satu penyakit. Ia adalah satu proses biologi yang dialami setiap wanita yang sedikit sebanyak menjejaskan kualiti hidup wanita secara keseluruhannya. Oleh itu, adalah amat penting untuk wanita dan keluarganya memahami proses menopaus serta gejala yang akan dihadapi oleh wanita yang mengalami menopaus. Sebelum menopaus, wanita akan melalui fasa  yang digelar ‘perimenopaus’ iaitu tempoh beberapa tahun sebelum berlakunya menopaus sebenar. Dr. Kee Yong Seng, Pakar  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 19 - 2014 0 Comment

Ahha! Memetik kata-kata Dr. Mohamed Nasr, Director of the Medical Care & Diagnostic Center of Lake Villa di Illinois, USA, “You can feel so very good about Shaklee’s soy protein, and how we can help so many people who are looking for ways to improve their health.” Sel badan kita terbentuk dari protein. Seharusnya badan kita memerlukan protein yang berkualiti bagi pertumbuhan sel baru. Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat dan vitamin dan ini  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 18 - 2014 0 Comment

Hola! ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. ESP adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 16 - 2014 0 Comment

Hola! Saya baru terima whatsapp daripada kawan saya yang ingin order vitamin Shaklee untuk kebas-kebas di tangan dan kakinya. Beliau tidak mengalami kencing manis dan orangnya kurus jer. Ini kerana biasanya orang yang sakit kencing manis akan mengalami simptom kebas-kebas. Masalah kebas tangan, jari dan kaki bagi pesakit kencing manis juga dikenali sebagai neuropathy. Neuropathy adalah salah satu komplikasi kencing manis sekiranya kawalan gula dalam darah adalah kurang baik.Kebas-kebas yang biasanya dialami adalah disebabkan jika  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 15 - 2014 0 Comment

Ahha! Tidak dapat dinafikan faktor kecantikan kulit dan tubuh badan amat penting bagi wanita khususnya. Seseorang wanita yang memiliki kulit yang halus dan susuk tubuh yang menarik lebih berkeyakinan meningkatkan keterampilan seseorang. Oleh itu, tak hairan memiliki kulit yang segar dan berseri serta sihat adalah satu kelebihan yang tidak dapat dinafikan lagi. Biarpun begitu, perubahan alam sekitar, tekanan yang meningkat, gaya hidup dan amalan pemakanan yang tidak sihat telah menimbulkan banyak masalah kulit. Justeru, masih  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 14 - 2014 0 Comment

Ahha! Tahukah anda yang otot, rambut, kuku, kulit dan mata terbentuk daripada protein? Demikian juga dengan sel yang membuat hati, buah pinggang, jantung, paru-paru, otak, saraf serta kelenjar seks. Maka tak hairan la mereka yang memiliki kulit cantik, kuku yang cantik dan segala-gala yang cantik salah satunya adalah berpunca dari pemakanan kita. Jadi, jom kita mengorek apa khasiat ESP ini sehinggakan kulit kita semakin cantik, sihat dan menawan walaupun semasa atau selepas hamil.   Apabila bayi mula membesar,  [ Read More ]