Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (20)

Archive for November, 2014

Posted by ckyndyg On November - 24 - 2014 0 Comment

Hola! Salah satu masalah yang sering dialami oleh remaja mahupun orang dewasa ialah JERAWAT. Sehinggakan remaja atau sesiapa sahaja yang mengalami masalah jerawat akan mencari jalan untuk mengurangkan timbulnya jerawat atau tidak kurang yang berusaha untuk mengurangkan kesan parut jerawat. Kaedah menghapuskan jerawat ini perlu dilakukan secara berterusan. Ini bagi memastikan kulit kita bebas dan bersih tanpa noda. Jerawat berlaku sebagai masalah radang kulit yang membabitkan folikel rambut dan kelenjar sebum. Ia sering terjadi kepada  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 18 - 2014 Comments Off on Kawal Berat Badan Untuk Capai Tubuh Idaman

Ahha! Isu ni sampai bila-bila tak habis-habis. Selagi individu sukar nak menyekat selera makan yang bertambah-tambah. Ngeee… peringatan untuk diri sendiri juga ni. Hehehehee… Tapi yang utama…., sekiranya dah berjaya mencapai BMI yang tepat lagi jitu, cuba kekalkan. Maintain kata orang. Hehehehe… kalau boleh tak naklah terlalu banyak ‘perubahan’ pada saiz badan. Sehinggakan bila berjumpa dengan kawan-kawan lama was-was pula kawan tu nak tegur kita. huuhuhuhuuu… Jadi hari ini nak share sikit tentang nak dapatkan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 14 - 2014 0 Comment

Ahha! Kalau anda nak tahu tentang suplemen yang sesuai untuk lelaki, boleh baca jap & dapatkan maklumat apakah suplemen yang sesuai untuk lelaki. Lelaki dan Kesuburan perlu juga diambil perhatian kan. Bukan wanita sahaja yang perlu beria-ia nak tahu tentang suplemen atau makanan tambahan yang boleh menambah kesuburan tetapi juga lelaki yang gentleman pun nak tahu. Berikut antara makanan untuk menambah Kesuburan Banyakkan Anti-oksida. Diet yang mengandungi anti-oksida boleh meningkatkan kuantiti sperma. Pilih sayur -sayuran  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 12 - 2014 0 Comment

Hola! Lagi sekali saya ingin berkongsi tentang menopaus yang sering kali menjadi isu apabila umur wanita semakin meningkat atau bertambah. Hakikatnya, menopaus boleh berlaku sama ada awal atau lewat. Ini disebabkan sebelum melalui fasa menopaus, banyak perubahan akan terjadi – perubahan fizikal mahupun mental. Teringat saya ada seorang kakak 45 tahun memberitahu kepada saya bahawa beliau mengalami haid tidak teratur, badan rasa panas dan berpeluh, sukar tidur malam, mood tidak menentu serta mudah marah. Jadi,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 11 - 2014 0 Comment

Holaa! Menurut Steve Gillman di dalam bukunya, A Book of Secrets. “In studies, children scored higher on tests when on a regimen of daily vitamin supplements. “Experts” will tell you that if you eat a balanced diet, you don’t need supplements, which, given the culture here, is really just a sales pitch for vitamins, isn’t it? Who eats a perfectly balanced diet?” Prof. Pyoir Kuzmich Anokhin, seorang pakar bedah saraf berbangsa Rusia berpendapat neuron minda anak pintar berkeadaan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2014 0 Comment

Hola! Bila seseorang itu ingin diet dan slim, dia perlu mengetahui berapa kalori yang diambilnya setiap hari. Ini disebabkan beliau perlu tahu berapa jumlah kalori diambil setiap hari bagi mengelakkan berat badan berlebihan. Tapi tahukah anda apa itu KALORI?   ketahui kalori makanan yang anda ambil Kalori ini merupakan penyumbang tenaga pada semua anggota badan setiap jam dan hari. Jika kita mengambil lebih makanan ringan terutama yang berkalori tinggi, tentu saja lemak mudah berkumpul. Apa  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 9 - 2014 0 Comment

Hola! Mengandung masa trimester kedua dah ke? Kalau Ya, kini anda berada di dalam tahap fetus, yang mana ia adalah tempoh tumbesaran yang paling pesat sehinggalah ibu bersalin dan pada ketika itu ibu benar-benar mula melihat bayi membesar. Masa ni memang agak kuat makan dan akan nampak perut ibu kadang-kadang bergerak. Magic kan??? Kuasa Allah tiada yang dapat tandinginya. Bayangkan seorang wanita dapat membawa seorang, 2 orang dan kembar (bagi kes kembar lebih 2 org)  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 8 - 2014 0 Comment

Ahha! Bila sakit sendi melanda, sakitnya tidak terkata tapi rasanya amat menyakitkan kerana mengganggu pergerakan kita. Masa muda tanpa kita peduli dan kisah tentang penjagaan sendi tetapi bila umur dah semakin meningkat, kesakitan sendi akan datang satu persatu – ada yang kena bahagian pergelangan kaki, bahu, belakang badan, tumit kaki, lutut dan beberapa bahagian badan kita. Biasanya saya menerima whatsapp yang nak dapatkan suplemen untuk memulihkan sakit sendi terutamanya bahagian lutut yakni, melibatkan golongan ibu  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 7 - 2014 0 Comment

Hola! Ada membaca artikel tentang nak tingkatkan kesuburan ni beberapa minggu yang lepas. Apabila bercakap tentang kesuburan dan kaedah-kaedah nak tingkatkan kesuburan, ramai pasangan berusaha mengambil pelbagai vitamin dan produk makanan kesihatan seperti kurma, ginseng dan sebagainya. Tapi ramai yang kurang mengambil berat tentang meningkatkan kesuburan dengan cara mengekalkan berat badan, menurunkan berat badan bagi mereka yang mempunyai berat badan yang berlebihan atau obes, menurunkan tahap stres serta meningkatkan peredaran darah ke seluruh badan. Penjagaan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 6 - 2014 0 Comment

Hola! Semasa hamil ibu mudah rasa tertekan dan badan cepat rasa penat. Lebih-lebih semasa awal trimester. Rasa penatnya hanya ibu-ibu yang mengandung melaluinya. Tapi bila dah masuk trimester kedua tak laa rasa penat sangat macam trimester pertama kan..kan..kan.. Ibu hamil pada trimester pertama tu rasa nak baring jer ataupun asyik nak berehat. Padahal tak lah kerja kuat mana pun di rumah. Pernah tak rasa penat semacam macam tu? Tidur nak kata tak cukup, cukup pula  [ Read More ]