myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (1)

Posted by ckyndyg On December - 21 - 2014 0 Comment
Ahha!

Adakah anda memberi makanan yang berkhasiat pada otak anak anda setiap hari? Mesti anda terfikir adakah makanan yang anda berikan sebelum ini atau baru lepas makan tengah hari ke, malam ke, berkhasiat untuk otak ataupun tidak sekarang? Adakah makanan itu memenuhi nutrisi yang diperlukan oleh anak-anak kita? Sekiranya tidak memenuhi nutrisi atau anak-anak kurang zat, pastikan anda mendapatkan makanan semulajadi untuk anak-anak tersayang yang berzat.

Makanan sihat dan berkhasiat

Makanan sihat dan berkhasiat

Kesian saya melihat wajah seorang ayah dalam Buletin Utama pada 20/12/14 yang mana dia tidak mampu untuk membeli makanan yang berzat atau bernutrisi untuk isterinya semasa mengandung. Apatah lagi suplemen. Kesannya? Anak-anak yang lahir telah mengalami masalah kurang berat badan dan pasangan tersebut memerlukan bantuan untuk membeli makanan atau suplemen yang dapat memenuhi zat di dalam badan anak-anak mereka yang 3 orang. Harap Allah makbulkan hajat mereka. Amin.

Prof Madya Dr. Alvin Ng Lai Oon (pakar dari Jabatan Psikologi Uni. Sunway) mendapati kanak-kanak yang mengalami kekurangan nutrisi (tubuh yang kurus, kurang berat badan dan ketinggian terbantut) dan mengalami berat badan berlebihan nutrisi pula (obesiti) mempunyai kebarangkalian yang LEBIH TINGGI untuk mendapat SKOR BAWAH PURATA IQ.

Memelihara kesihatan jantung anda- lemak yang sangat2 diperlukan dalam tubuh

Memelihara kesihatanotak anak anda-asid lemak  Omega-3 yang sangat2 diperlukan dalam tubuh

Makanan yang berkhasiat pula membolehkan PERKEMBANGAN MENTAL YANG BAIK. Oleh demikian, adalah penting untuk ibu bapa memberi makanan yang berkhasiat kepada anak-anak supaya dapat mengoptimumkan sokongan perkembangan mental yang sihat.

Manakala Ketua Program Pakar Pemakanan UKM, Prof Dr Poh Bee Koon pula menjelaskan bahawa bila anak-anak mengalami masalah kekurangan makanan yang sihat, ia boleh mengakibatkan pertumbuhan fizikal anak-anak terbantut, perkembangan otak yang perlahan dan kurang sistem imunisasi badan.

Anak-anak kita memerlukan khasiat yang berbeza mengikut umur dan pelbagai peringkat perkembangan supaya otak mereka sihat dan aktif. Amat penting kita membina otak anak-anak dengan makanan yang berkhasiat bagi menyokong perkembangan otak dan proses tumbesaran mereka seperti PROTEIN, ASID AMINO, DHA, MAGNESIUM, VITAMIN B dan KALSIUM.

Anak aktif, minda cerdas

Anak aktif, minda cerdas

Khasiat yang mereka perolehi dari makanan ini berkait rapat dengan prestasi tingkah laku mereka. Sebagai contoh, magnesium memainkan peranan dalam proses pembelajaran dan daya ingatan serta penting untuk tenaga bagi otak. Vitamin D pula berfungsi untuk melindungi mata dan daya penglihatan kanak-kanak supaya dapat memperkembangkan lagi sifat ingin tahu mereka.

Kembangkan potensi anak-anak tersayang dan optimumkan perkembangan mereka selari dengan usia supaya anak-anak terus membesar dengan sihat, aktif dan cergas.

Selamat menjamu selera yang berkhasiat untuk anak-anak tersayang!

Bagi anda yang ingin mendapatkan pilihan yang terbaik, selamat, berkesan dan tiada bahan kimia dan berminat nak dapatkan suplemen yang berkenaan,  anda boleh dapatkan daripada saya pengedar sah Shaklee dan jangan risau penghantaran sehingga ke muka pintu rumah anda. Pastikan anda memperolehi ‘free gift’ yang istimewa!!!

Hubungi saya untuk membuat pesanan segera!

 

Sikin@ Ckyndyg Nogha (FB)

Shaklee Independent Distributor

[ ID No : 859 747 ]

Konsultansi Percuma selepas setiap pembelian

Wakil Pengedar Shaklee Anda

 

 No HP: Call/ SMS/ Whatsapp/ We Chat : 012-8585 813

Email: ckyndyg206@gmail.com

Sumber: BH Sihat

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :