myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (15)

Posted by ckyndyg On December - 31 - 2014 0 Comment

Ahha!

Rambut yang sihat menjadi idaman semua orang baik lelaki dan perempuan. Ia juga antara masalah kesihatan yang seering diajukan oleh mereka yang mengalami masalah keguguran rambut dan Alhamdulillah kerana kebanyakan mereka yang mengambil suplemen untuk mengurangkan masalah keguguran rambut akibat daripada perubahan hormon dan bukan masalah genetik akan berasa puas hati selepas menggunakan selama sebulan paling singkat.  Ini disebabkan masalah keguguran rambut boleh membuatkan seseorang berasa rendah diri untuk berhadapan di khalayak ramai ataupun kurang yakin pada diri sendiri bila orang lihat keadaan rambut yang kurang sihat.

Rambut banyak gugur - kulit kepala akan nampak

Rambut banyak gugur – kulit kepala jelas kelihatan

Banyak faktor yang menjadi punca pada masalah keguguran rambut. Persekitaran dan kekurangan penjagaan rambut serta masalah genetik turut menyumbang kepada masalah rambut gugur. Bahkan ada juga individu yang mengalami masalah ini akibat daripada ketegangan/stress, pemikiran terganggu, tidak cukup tidur, pemakanan tidak seimbang dan wanita yang baru melahirkan anak.

Selepas beberapa peringkat umur, semua individu berdepan dengan masalah kesihatan rambut. Kerap menggunakan bahan kimia yang berlebihan seperti mewarnakan rambut dan meluruskan rambut pun boleh menimbulkan masalah keguguran rambut.

Pertumbuhan rambut akan berulang selepas ia gugur apabila rambut tumbuh dari folikel yang sama. Jika seseorang itu mengalami pelbagai masalah, folikel rambut akan menjadi kecil dan rambut semakin berkurangan. Keguguran rambut juga berlaku akibat ketidakseimbangan hormon di dalam badan hingga mengakibatkan struktur rambut tidak sihat dan rambut mulai gugur. Perubahan hormon menjadikan akar rambut lemah dan senang tercabut.

Di samping itu, punca rambut gugur juga ialah gaya pemakanan yang tidak terkawal atau tidak seimbang sehingga menyebabkan hormon di dalam badan berubah. Malahan, aliran darah yang tidak lancar pun antara punca ini timbul – tanpa kira perempuan ataupun lelaki.

Oleh itu, bagi mengatasi masalah makanan yang tidak terkawal, anda boleh penuhi kekosongan zat nutrisi dengan pengambilan makanan tambahan. Antara yang elok untuk mengatasi masalah keguguran rambut ialah Zinc Complex, Vitalea dan Energizing Soy Protein (ESP).

KELEBIHAN VITALEA:

 • Memenuhi kekurangan nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
 • Elemen penting untuk sel tubuh – Menyediakan asas nutrisi memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
vita-lea

RM88.75 ( 120 TAB)

KELEBIHAN ZINC COMPLEX 

 • Gugur rambut/ botak – zink mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel.
 • Membentuk kolagen – zink membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.
 • Penyembuhan luka yang cepat – zink mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam
 • Meningkatkan sistem imun – membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T cells untuk menentang kanser dan menghalang jangkitan penyakit.
RM33.75 (120 TAB)- 4 bulan

RM33.75 (120 TAB)- 4 bulan

KELEBIHAN ESP

 • Menghasilkan sel baru – Kekurangan protien menyebabkan pertumbuhan rambut menjadi perlahan. Pastikan bahawa anda makan cukup protein agar rambut anda tumbuh lebih cepat dan sihat.
 • Menyihatkan rambut – Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan sel dan lain-lain. Fungsi lecithin soya ini juga melambatkan proses rambut beruban, menyelesai masalah keguguran rambut dan keadaan rambut yang kusam
 • ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.
Penuh khasiat dan sangat kaya dengan protein

Penuh khasiat dan sangat kaya dengan protein

KELEBIHAN Revitalizing Shampoo dan Lightweight Conditioner dari Prosante Hair Care

 • Rawatan syampu –  untuk rambut yang lebih sihat bersih dan mudah diurus. Hanya yang SEMULAJADI. Tidak mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser seperti paraben, SLF, SLS dan lain-lain
Rambut kering & bercabang

Revitalizing Syampoo

Rambut sihat, lebat & berkilat

Rambut sihat, lebat & berkilat

Gabungan kesemua produk ini menjadikan RAMBUT anda KUAT, mengurangkan kehilangan rambut, memBERSIHkan kulit kepala, MELEMBUTkan dan MELEBATkan.

Menukar Jenama Boleh Mengubah Kehidupan Anda!

Apa yang saya boleh jamin ialah; Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

 • Selamat
 • Semulajadi
 • Berkesan
 • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
 • 100% semulajadi tanpa pewarna, pengawet atau perasa tiruan.

Bagi anda yang berminat nak dapatkan suplemen yang berkenaan,  anda boleh dapatkan daripada saya pengedar sah Shaklee dan jangan risau penghantaran sehingga ke muka pintu rumah anda. Pastikan anda memperolehi ‘free gift’ yang istimewa!!!

Hubungi saya untuk membuat pesanan segera!

Sikin@ Ckyndyg Nogha (FB)

Shaklee Independent Distributor

[ ID No : 859 747 ]

Konsultansi Percuma selepas setiap pembelian

Wakil Pengedar Shaklee Anda

 

 No HP: Call/ SMS/ Whatsapp/ We Chat :

012-8585 813

Email: ckyndyg206@gmail.com

 

Sumber: Berita Harian

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :