myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (8)

Posted by ckyndyg On July - 11 - 2015 0 Comment

Ahha!

Sakit nak buang air besar dan susah nak buang air besar antara masalah yang boleh dikatakan hampir semua orang alaminya. Dengan kata lain sembelit. Kekurangan serat dan air dalam badan antara punca seseorang itu sembelit. Statistik rakyat Malaysia yang mengalami sembelit adalah sekitar 12-19%. Sembelit dianggap perkara biasa dan selalunya tidak dirawat kerana terdapat banyak ubat yang boleh digunakan untuk melegakan masalah ini.sembelitDari Shaklee, antara vitamin yang boleh melegakan masalah sembelit ialah Herb Lax. Herb lax memberikan kelegaan dalam tempoh 8-12 jam terhadap masalah sembelit. Herb Lax juga lembut pada perut kerana ia bertindak di kawasan yang diperlukan, iaitu di bahagian usus. Ia memberi kelegaan dan selamat untuk mengatasi masalah sembelit.

Herb Lax dalam bentuk tablet dan sebotol mengandungi 120 biji. Ianya hendaklah diambil sebelum tidur dan pengguna akan berasa lega apabila bangun keesokan harinya.

Namun ada juga saranan setiap individu perlu mempunyai jadual membuang air secara teratur. Amalan ini boleh merangsang tabiat membuang air secara semula jadi. Tidak ada kekerapan yang ditetapkan untuk membuang air besar dalam tempoh sehari. Apabila anda ke tandas setiap kali habis makan, anda akan berasa nak buang air besar.Lama-lama, tabiat ini akan mewujudkan tabiat buang air secara sihat.

RM52.50 (120 tablets)

RM55.65 (120 tablets)

Herb-Lax ni terdiri daripada herba semulajadi. Ada 9 jenis iaitu: alfalfa leaves, senna leaves, anise seeds, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root.
Apa sumbangan penting setiap bahan ini dalam usaha untuk sembelit?
Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.

Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk mengatasi masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik semulajadi.

Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.

Culver’s root – Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.

Apa lagi keistimewaan Herb-Lax ni selain daripada sembelit?

i. Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dlm tubuh
ii. Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
iii. Mengempiskan perut
v. Melawaskan pembuangan air besar.

Jangan tak tahu yang Herb Lax ini juga membantu dalam proses untuk kurus tau sebab Herb Lax akan bertindak menyingkirkan lemak-lemak yang telah dipecahkan oleh Lecithin.
Kombinasi Herb Lax dan Lecithin memang membantu bagi sesiapa yang nak kurus dan slim. Dua produk ni adalah set yang mampu di miliki dan walaupun set asas tapi kesannya sangatlah hebat!!!!
Saya sudah lama mengamalkan Shaklee dan apa yang saya dapat beritahu ialah ‘even if most of them are really inexpensive, their effect is priceless. Semoga perkongsian ini berguna untuk semua. Jadi, sekiranya anda berminat, anda boleh terus hubungi saya di 012-8585 813. Saya akan kongsikan dengan anda cara makan yang betul dengan kadar segera. Jika anda berada berdekatan dengan saya, saya boleh hantarkan order terus ke rumah anda.

Anda kini menggunakan internet setiap hari, apa kata gunakan internet untuk menjana pendapatan pula setiap hari!

Hubungi saya untuk jana pendapatan online Shaklee!

Health is wealth!!

Dayang Norasikin @ Sikin

Shaklee Independent Distributor

[ No ID (Member) : 859 747 ]

Konsultansi Percuma selepas setiap pembelian

Wakil Pengedar Shaklee Anda

 No HP: Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram :

012-8585 813

Email: ckyndyg206@gmail.com

Sumber: BH

 

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :