myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (24)

Posted by ckyndyg On July - 28 - 2015 0 Comment

Hola!

Memberi susu ibu adalah langkah pertama yang sangat penting untuk memastikan kesihatan bayi anda. Susu ibu bukan sahaja mengandungi segala nutrien, tetapi juga menepati jumlah yang diperlukan oleh si manja. Nutrien daripada susu ibu mudah dihadamkan dan diserap oleh badan bayi. Susu ibu juga mengandungi sebatian imunologi yang penting untuk membantu melindungi bayi daripada pelbagai jangkitan, termasuk cirit-birit.

Lanjutkan tempoh penyusuan anak

Lanjutkan tempoh penyusuan anak

Semua bayi hendaklah diberi susu ibu sepenuhnya selama enam bulan pertama hayat mereka bagi menjamin pertumbuhan, perkembangan dan kesihatan optimum. Selepas 6 bulan, bayi perlu diberi makanan pelengkap yang sesuai dengan secukupnya, manakala pemberian susu ibu perlulah diteruskan sehingga bayi mencapai usia 2 tahun.

Saya turut berusaha menyusukan anak saya dan sekarang anak saya berumur 4 bulan dan masih lagi mengepam di pejabat sebanyak 3 kali. Pagi, tengah hari dan petang. Alhamdulillah dapat kumpul dalam 12 oz sehari untuk 3x pam tu. Jumlah yang saya dapat tu kira ibu yang biasa atau perkara normal bagi ibu yang mengepam. Bagi ibu yang rezeki lebih, dapat lebih 20 oz sehari memamg sangat beruntung. Rezeki sorang-sorang kan. Bagi saya don’t give up!

Dalam saya menyusukan anak dan mengepam pada waktu pejabat, saya akan dapatkan suplemen yang MESTI atau WAJIB saya ambil. Antaranya Vitalea, Vitamin C, B Complex, Energizing Soy Protein, Alfalfa dan OsteMatrix serta Omega. Tapi kali ni saya share bagi yang nak menyusukan anak eksklusif 6 bulan atau lebih. Ibu yang rajin mengepam secara konsistenlaa.

Energizing Soy Protein: 

ESP membantu membentuk sel-sel badan kita yang sihat. Sel yang sihat akan dapat menyerap nutrien dari vitamin lain yang kita makan dengan lebih baik. Sekiranya sel kita tidak sihat, vitamin akan mengambil masa lebih lama utk diserap dengan efektif ke dalam badan. Jadi lambatlah sikit baru nampak kesannya. Sebaiknya ambil ESP sebagai basic vitamin anda. Kenapa perlu pilih ESP Shaklee? Sebab ESP dijamin bersih dan selamat kerana ia non GMO – diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) untuk mengekalkan kualitinya. Bonusnya kulit gebu, cantik berseri dan lebih anjal daripada biasa!

Non-GMO - tiada suntikan bahan kimia

Non-GMO – tiada suntikan bahan kimia

Alfalfa:

Bagi ibu yang menyusukan baby, Alfalfa antara suplemen penting untuk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat. Ianya bergantung kepada keperluan badan si ibu.

1) Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.

2) Galactagouge – Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).

3) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.

4) Membantu membuang angin dalam badan.

5) Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.

RM53.75 (330 BJ) RM97.50 (700 BJ)

RM53.75 (330 BJ)
RM97.50 (700 BJ)

OsteMatrix:

Bila kita makan satu biji ostematrik tu, ia bersamaan segelas susu dan 80 biji badam. Ostematrik ini sangat membantu mengurangkan masalah sembelit, kekejangan otot, simpul biawak dan segala macam yang berkaitan dengan otot. InshaAllah.. Ini kerana ostematrik ini membekalkan bukan hanya kalsium juga vitamin D yang amat diperlukan oleh tubuh kita bagi membina tulang temulang.

Ibu menyusu dan ibu hamil sangat-sangat digalakkan mengambil ostematrik ini. Anda percaya tak ostematrik ini juga membantu memperbanyakkan susu ibu yang menyusu? hmmm bagi ibu yang menyusu seperti saya sendiri memang ia amat membantu kerana itu ostematrik ini ada di dalam set penyusuan,set kehamilan dan set berpantang. Apabila badan rasa segar, relax, ia membantu merembeskan hormon oksitosin dengan baik sekali sebab itu oste ialah antara vitamin yang dimasukkan ke dalam set 3M.

Untuk pengetahuan anda,  dalam Alfalfa juga turut ada kalsium tetapi dalam jumlah yang sedikit.

Lengkap kalsium+magnesium+vita D

Lengkap kalsium+magnesium+vita D

Sampai sini dulu apa yang ingin saya kongsi dengan ibu-ibu sekalian. Semoga para ibu mendapat jawapan bagi sesetengah apa yang dialami oleh ibu yang menyusukan anak. Semoga perkongsian ini berguna untuk semua. Saya sudah lama mengamalkan beberapa jenis vitamin tanpa sintetik@semulajadi ini dan apa yang dapat saya beritahu ialah ‘their effect is priceless’. Jadi, sekiranya anda berminat, anda boleh terus hubungi saya di 012-8585 813. Saya alu-alukan para ibu kongsikan dengan saya pengalaman masing-masing.

Anda kini menggunakan internet setiap hari, apa kata gunakan internet untuk menjana pendapatan pula setiap hari!

Hubungi saya untuk jana pendapatan online Shaklee!

Health is wealth!!

Dayang Norasikin @ Sikin

Shaklee Independent Distributor

[ No ID (Member) : 859 747 ]

Konsultansi Percuma selepas setiap pembelian

Wakil Pengedar Shaklee Anda

No HP: Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram :

012-8585 813

Email: ckyndyg206@gmail.com

Jumpa lagi!bye…

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :