myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (16)

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2016 0 Comment

Hola!

Beberapa bulan lepas saya ada melihat gambar yang mana Malaysia merupakan antara negara paling champion dalam statistik rakyat OBES. Adoiyai… Doakan kita sama-sama tak termasuk dalam golongan obesiti yang berpenyakit macam-macam.

Dari statistik didapati rakyat Malaysia,  seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun, iaitu bersamaan 38,000 kes baru setiap tahun. Masya Allah, ramainya yang ada risiko kena serangan jantung 🙁 Nauzubillah.

Obesiti

Kesan Obesiti

Lemak dan kolestrol memang diperlukan oleh badan untuk pelbagai fungsi contohnya untuk membina hormon. Tapi amaun yang diperlukan sedikit saja tau. Endapan kolestrol pada arteri bermula seawal umur 11 tahun lagi. Bayangkanlah betapa lamanya kita dah mula menternak punca endapan yang boleh merosakkan arteri sekaligus sebabkan serangan jantung..

Ada banyak tips bagaimana nak kurangkan kolestrol, tapi saya terus kepada cadangan menggunakan vitamin Shaklee lah.
Lebih mudah nak buat..

1. ESP
ESP tak ada kolestrol ( protein haiwan ada kolestrol). Protein bantu turunkan penghasilan LDL teroksida dan nisbah asid amino dalam ESP boleh mencegah pembentukan plak kolestrol.

Non-GMO - tiada suntikan bahan kimia

Non-GMO – tiada suntikan bahan kimia

2. Vitamin E
Bekerja dengan cekap dengan kehadiran kolestrol  dan Vitamin E membuatkan LDL tidak teroksida. Bila LDL tidak teroksida maka tiadalah masalah arteri tersumbat.

Antioksidan

Antioksidan

3. Garlic Complex
Satu kajian telah dibuat keatas 220 orang pesakit, mereka mengambil 800mg garlic dalam tempoh 4bulan. Keputusannya 12% mengalami pengurangan kolestrol dan 17% mengalami pegurangan triglycederies.

Antibiotik semulajadi

Antibiotik semulajadi

4. Omega Guard
Kadar serangan jantung bagi Orang Eskimo Greenland hanya 8% manakala serangan jantung rakyat Amerika ialah 46%.

Tahu sebab apa? Tahu apa orang Eskimo makan? Mereka banyak ambil sumber Omega 3

Ini disebabkan kandungan EPA menipiskan dan melancarkan alirah darah. Oleh itu, kecenderungan darah bergumpal berkurangan maka kurang plak terjadi dan kurang serangan jantung berlaku.

Kaya dengan DHA

Kaya dengan DHA

5. Alfalfa
Herba yang mengandungi saponins iaitu serat yang akan menyerap kolestrol dan dibawa keluar.

Alfalfa Detoks Semulajadi

Alfalfa Detoks Semulajadi

Inilah 5 jenis vitamin yang sesuai diambil oleh golongan yang obes agar mudah dibawa dan badan ringan untuk bergerak ke sana sini dan membuat ibadah.

“Kelaziman berat badan berlebihan dalam kalangan orang dewasa pula sebanyak 30 peratus. Jika dijumlahkan kedua-dua kelaziman ini, hampir separuh rakyat Malaysia berlebihan berat badan atau obes,” kata Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr S Subramaniam.

Obesiti

Rakyat Malaysia Obes

Jadi, jagalah kesihatan kita mulai sekarang. Kita dah tahu apa suplemen yang boleh membantu kita mencegah daripada obesiti. Teringat kata-kata seroang pengamal baru set ini: “Maka sejak dr hari pertama terima produk itu, dengan konsistan makan set kolesterol terdiri dr Omega, lecithin, garlic dan saya add on Alfalfa sekali makan berdua (walaupun saya xde buat pemeriksaan tapi pemakanan kami sudah tentu sama) jadi saya pun makan sama.

Semoga perkongsian ini berguna untuk semua. Saya sudah lama mengamalkan beberapa jenis vitamin tanpa sintetik@semulajadi ini dan apa yang dapat saya beritahu ialah ‘their effect is priceless’. Jadi, sekiranya anda berminat, anda boleh terus hubungi saya di 012-8585 813. Saya alu-alukan anda kongsikan dengan saya pengalaman masing-masing.

Anda kini menggunakan internet setiap hari, apa kata gunakan internet untuk menjana pendapatan pula setiap hari!

Hubungi saya untuk jana pendapatan online Shaklee!

Semoga berjaya 😊!

Health is wealth!!

Dayang Norasikin @ Sikin

No HP: Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram :

012-8585 813

Email: ckyndyg206@gmail.com

Shaklee Independent Distributor:

[ No ID (Member) : 859 747 ]

Konsultansi Percuma selepas setiap pembelian

Wakil Pengedar Shaklee Anda

https://www.facebook.com/Myhabibysuperbshaklee

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :