Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (15)

Archive for December, 2016

Posted by ckyndyg On December - 23 - 2016 0 Comment

Hola! Suka tak tengok kulit baby? Mesti sukakan. Ini kerana kandungan Collagen dalam kulit baby sangat tinggi berbanding kita yang lebih 25 tahun. Collagen adalah sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk menyokong tisu kita. Tisu badan kita berfungsi bagi mengekalkan keremajaan dan keanjalan kulit. Oleh itu kulit bayi lebih anjal dan cantik, gebu dan tak berkedut. Ini disebabkan kandungan collagen dalam badan baby sangat tinggi dan mencukupi. Tapi bila usia kita meningkat, kandungan collagen dalam  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 22 - 2016 Comments Off on Apa Suplemen Wajib Setiap Hari?

Hola! Saya mudah ditanya tentang vitamin apa yang saya ambil setiap hari. Basic vitamin yang saya makan setiap hari tanpa skip ialah B Complex, Vitamin C, Vitalea, Ostematrix dan Energizing Soy Protein (ESP). Kalau dah biasa minum ESP semasa breakfast dan tetiba ESP habis stok, minum milo sahaja… tak kenyang. Cepat jer lapar. memang rasa perbezaannya kalau minum dan tak minum ESP pada waktu pagi. Cayalaaah. Tak tipu ni. ❤️ENERGIZING SOY PROTEIN Stuktur asas badan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 21 - 2016 Comments Off on Detoks Parasit

Ahha! Pelik sikit topik hari ini. Grup saya dengan bimbingan Master Shaklee saya berkongsi tips untuk menyahkan parasit dalam badan kita semasa bulan mengambang. Nak tanya detail kaitan bulan mengambang dengan parasit saya tak pandai nak bagitau panjang lebar. SERANGAN PARASIT pada tubuh manusia adalah sejenis penyakit yang tersembunyi. Simptom-simptom yang diberi oleh jangkitan parasit ni menyamai simptom penyakit lain, jadi tak ramai orang sedar sebenarnya mereka mengalami masalah parasit. APAKAH PARASIT? Parasit adalah organisma  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 20 - 2016 0 Comment

Ahha! Tahniah! Kepada ibu yang dah mengetahui dirinya hamil anak pertama hingga anak sekarang (kalau tengah mengandung). Antara soalan yang selalu ditanya kepada saya… Kak, kalau dah ambil Vitamin Shaklee ni makan lagi vitamin lain? Kalau saya, saya tak makan vitamin lain sekiranya dah ada Shaklee. Sebab ianya dah lengkap dan amat bagus untuk diamalkan ibu mengandung. Bagi ibu-ibu mengandung, terdapat 4 jenis vitamin wajib diambil oleh ibu hamil. Saya pun mengambil vitamin ni semua  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 19 - 2016 0 Comment

Hola! Sungguh lama tak bersua di sini. Berbulan dah tak sempat nak update kat sini. Rindu tau nak update blog ni. Bz sangat dengan kerja yang tak habis- habis. Sehinggakan promosi setiap bulan berlalu begitu saja tanpa dimaklumkan kat semua. Maaf lupa kewajipan untuk promosi beberapa bulan ni. Jadi bulan ni nak bagi tau tentang Omega Guard walaupun bulan ni bukan bulan promosi Omega. Saja suka share tentang Omega Guard Shaklee yang hebat ni.😉 KENAPA  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 13 - 2016 0 Comment

Hola! Saya menerima wasap daripada seorang ibu dan bertanya tentang Vitalea untuk kanak-kanak masih ada ke tak. Sebenarnya ramai ibu tak tahu Shaklee bukan hanya ada vitamin kapsul pada orang dewasa. Malah juga pada kanak-kanak. Kalau untuk orang dewasa ada Vitalea yang berwarna hijau manakala untuk kanak-kanak multivitamin@Vitalea for children ni berwarna ungu muda yang boleh dikunyah dengan mudah. Bentuknya bulat dan rasanya sangat sedap tau! KEBAIKAN VITA-LEA FOR CHILDREN SHAKLEE Dipenuhi dengan khasiat kebaikan, Vita-Lea for  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 9 - 2016 0 Comment

Hola! Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Ianya bukan daripada haiwan. Tahukah anda? Cheiwaahh… sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar atau mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita. Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’ atau dalam kata ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Kenapa  [ Read More ]