myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (10)

Posted by ckyndyg On December - 22 - 2016 Comments Off on Apa Suplemen Wajib Setiap Hari?

Hola!

Saya mudah ditanya tentang vitamin apa yang saya ambil setiap hari. Basic vitamin yang saya makan setiap hari tanpa skip ialah B Complex, Vitamin C, Vitalea, Ostematrix dan Energizing Soy Protein (ESP). Kalau dah biasa minum ESP semasa breakfast dan tetiba ESP habis stok, minum milo sahaja… tak kenyang. Cepat jer lapar. memang rasa perbezaannya kalau minum dan tak minum ESP pada waktu pagi. Cayalaaah. Tak tipu ni.

Badan sihat, muka ceria

❤️ENERGIZING SOY PROTEIN
Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH dan KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormon, enzim, antibodi dan neurotransmitter. Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) telah diiktiraf oleh seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal paling banyak keatas produk protein yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Mengandungi kacang soya non-GMO (tak diubah secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah.

Setiap 1kg ESP mengandungi 30kg kacang soya dan mengandungi 22 jenis asid amino. ESP adalah SATU-SATUNYA produk yang mengandungi kesemua 9 asid amino yang tidak dihasilkan oleh badan. Rambut, kuku dan kulit manusia dibuat daripada protein keratin. Manakala otot dibina daripada myosin, actin, myoglobin dan beberapa jenis protein lain. Tulang juga dibina daripada protein. Bahagian luar yang keras ialah daripada kalsium. Manakala bahagian dalamnya adalah protein dan sum-sum tulang juga terbina daripada protein.

Sel darah merah juga memerlukan protein iaitu globin untuk membina hemoglobin. Sementara itu lipoprotein dalam darah diperlukan untuk mengangkut kolesterol.

Kelebihan ESP ini ialah;

  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

ESP salah satu makanan diet

❤️ VITALEA
Merupakan multivitamin yang pertama di dunia. Dipilih sebagai multivitamin terbaik dalam PUBLIC INTEREST pada 2009. Setiap tablet mempunyai 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan mineral penting yang disarankan oleh RDA. Merupakan multivitamin yang paling pantas larut dalam air dan tubuh manusia. Ujian klinikal menunjukkan pengambilan VitaLea Shaklee selama setahun mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Khasiat Multivitamin@Vita-lea

❤️ VITAMIN C

Khasiat Vitamin C yang paling ketara ialah ianya bersifat antioksidan yang hebat dalam melawan penuaan sel kulit. Ia juga berfungsi memperbaiki saluran darah dan peredaran darah sehingga kulit kelihatan lebih segar. Vitamin C mempunyai kebaikan untuk kulit kerana ia dapat membentuk merangsang kolegen dalam kulit. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu,jika kolegen dalam kulit anda berkurangan,ia akan menimbulkan kedutan pada kulit. Pengambilan Vitamin C setiap hari dapat melambatkan penuaan,menjadikan kulit anda lebih cerah dan menyekat pembentukan pigmentasi pada kulit. Pigmentasi merupakan punca tercetusnya jeragat. Kebaikan vitamin C yang lain ialah merawat jerawat di wajah dan badan serta membantu supaya kulit nampak sekata, cerah dan lembab.

Vitamin C untuk kulit

❤️ B COMPLEX

Sangat membantu untuk peredaran darah dan fungsi utama sistem saraf. Oleh itu, bila kita amalkan B Complex ni, badan akan rasa bertenaga dan mood pun happy jer. Mereka yang mengamalkan  vitamin B-Complex, kesan paling ketara yang dapat dilihat adalah kulit yang ‘glowing’. Vitamin B9, Vitamin B6 dan Niacin dalam Vitamin B3 akan membantu sel kulit menerima oksigen secukupnya sekaligus mengelakkan pembentukan jerawat dan menggalakkan pembentukan semula sel-sel kulit. Hasilnya kulit akan sentiasa tampak bersih, sihat dan muda.

Kepentingan B Complex

Sekarang kan dah tahu apa suplemen Shaklee yang boleh diamalkan setiap hari bagi memelihara kesihatan kita di tahap optimum. Jagalah kesihatan mulai sekarang.

Semoga perkongsian ini berguna untuk semua. Saya sudah lama mengamalkan beberapa jenis vitamin tanpa sintetik@semulajadi ini dan apa yang dapat saya beritahu ialah ‘their effect is priceless’. Jadi, sekiranya anda berminat, anda boleh terus hubungi saya di 012-8585 813. Saya alu-alukan anda kongsikan dengan saya pengalaman masing-masing.

Anda kini menggunakan internet setiap hari, apa kata gunakan internet untuk menjana pendapatan pula setiap hari!

Hubungi saya untuk jana pendapatan online Shaklee!

Health is wealth!

Dayang Norasikin @ Sikin

No HP: Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram :

012-8585 813

Email: ckyndyg206@gmail.com

Shaklee Independent Distributor:

[ No ID (Member) : 859 747 ]

Konsultansi Percuma selepas setiap pembelian

Wakil Pengedar Shaklee Anda

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :

Comments are closed.