myhabibysuperb.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (5)

Posted by ckyndyg On December - 20 - 2016 0 Comment

Ahha!

Tahniah! Kepada ibu yang dah mengetahui dirinya hamil anak pertama hingga anak sekarang (kalau tengah mengandung). Antara soalan yang selalu ditanya kepada saya… Kak, kalau dah ambil Vitamin Shaklee ni makan lagi vitamin lain? Kalau saya, saya tak makan vitamin lain sekiranya dah ada Shaklee. Sebab ianya dah lengkap dan amat bagus untuk diamalkan ibu mengandung. Bagi ibu-ibu mengandung, terdapat 4 jenis vitamin wajib diambil oleh ibu hamil. Saya pun mengambil vitamin ni semua tau. Dari mengandung hingga menyusukan anak memang Shaklee memanjang. Heee.

Suplemen penuhi nutrisi harian ibu hamil

#1: Vitamin B12@ B COMPLEX

Biasanya didapati dalam daging, ikan, telur, susu. Ia penting untuk pembentukan sel darah merah dan pembentukan sistem saraf. Perlu pembentukan sel darah untuk kebaikan bayi yang dikandung.

#2: Folik Asid@ B COMPLEX

Ini sangat penting tau. Untuk elakkan kecacatan spina bifida atau masalah kecacatan bahagian saraf tunjang bayi. Ibu perlukan sebanyak 400mcg sehari. Bila perlu ambil? Dari mula mahu hamil hinggalah 3 bulan pertama awal kehamilan, ini WAJIB!

Wajib B complex yang lengkap

#3 : Vitamin C

Vitamin C bantu menyerap zat besi yang diambil oleh ibu. Ia sangat diperlukan untuk perkembangan bayi anda seperti tulang, kulit dan juga sistem imun. Semasa hamil sekurangnya sebanyak 85mg sehari perlu diambil.

#4: Vitamin D@OSTEMATRIX

Vitamin D membantu untuk kesihatan tulang ibu dan gigi yang sihat. Juga untuk perkembangan tulang bayi juga. Vitamin D membantu penyerapan kalsium dengan lebih sempurna.

suplemen semasa hamil

#5 : Kalsium@OSTEMATRIX

Kalsium adalah untuk kesihatan tulang dan gigi bayi dan juga kesihatan perkembangan jantung, otot dan saraf bayi. Ia diperlukan oleh bayi untuk pembentukan degupan jantung yang normal. Jika ibu tak cukup pengambilan kalsium, bayi anda akan ambil dari simpanana kalsium ibu dan ini akan menyebabkan risiko ibu terkena osteoporosis (kereputan tulang) di kemudian hari. Ibu perlukan sekurangnya 1000mg setiap hari semasa hamil.

#6 : Zat Besi @ VITALEA 

Zat besi sangat diperlukan untuk membawa oksigen ke seluruh bahagian badan dan juga melalui plasenta kepada bayi. Ibu hamil perlukan 27mg zat besi sehari. Jangan skip tau sebab kalau tak cukup zat besi ni boleh sebabkan masalah hb rendah pada ibu. Masalah hb rendah boleh mengundang risiko pada bayi seperti kelahiran tidak cukup bulan atau pun kelahiran dengan berat badan yang tidak memuaskan.

Jangan pandang rendah pada kepentingan pengambilan vitamin semasa hamil ni kerana ianya untuk kepentingan dan kesihatan diri dan juga bayi yang dikandung.

Kandungan keperluan iron seorang wanita

Jadi, jagalah kesihatan  semasa hamil mulai sekarang. Kita dah tahu apa suplemen yang boleh membantu kita memelihara kesihatan.

Semoga perkongsian ini berguna untuk semua. Saya sudah lama mengamalkan beberapa jenis vitamin tanpa sintetik@semulajadi ini dan apa yang dapat saya beritahu ialah ‘their effect is priceless’. Jadi, sekiranya anda berminat, anda boleh terus hubungi saya di 012-8585 813. Saya alu-alukan anda kongsikan dengan saya pengalaman masing-masing.

Anda kini menggunakan internet setiap hari, apa kata gunakan internet untuk menjana pendapatan pula setiap hari!

Hubungi saya untuk jana pendapatan online Shaklee!

Semoga berjaya 😊!

Health is wealth!!

Dayang Norasikin @ Sikin

No HP: Call/ SMS/ Whatsapp/ Telegram :

012-8585 813

Email: ckyndyg206@gmail.com

Shaklee Independent Distributor:

[ No ID (Member) : 859 747 ]

Konsultansi Percuma selepas setiap pembelian

Wakil Pengedar Shaklee Anda

https://www.facebook.com/Myhabibysuperbshaklee

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau  mencegah sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada Doktor atau  pakar yang berkaitan dengan penyakit-penyakit yang dihadapi. * This product is not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced. � * Saya adalah wakil Shaklee anda dan penghantaran turut dihantar ke seluruh pelosok negeri/negara. Pilihan pengambilan order sendiri di rumah saya atau jumpa di suatu tempat di kawasan Semariang, Petra Jaya, Matang dan Wisma Saberkas, Kuching Sarawak. Sebarang pertanyaan, sila sms atau hubungi Dayang Norasikin di 012-8585813 atau email ckyndyg206@gmail.com. Anda boleh juga pm saya di fb.

Anda mungkin meminati artikel ini :