Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (6)

Archive for the ‘Asma’ Category

Posted by ckyndyg On July - 8 - 2014 0 Comment

Hola! Kakak ipar saya dan beberapa orang anak kawan saya antara mereka yang sering kena serangan asma. Apa yang paling jelas apabila mereka kena serang asma ialah pernafasan pendek dan sering batuk. Jadi, saya nak share sikit tentang info asma daripada Berita Harian yang dapat dijadikan rujukan mereka yang ingin mengetahui tentang asma dan gejala yang ketara. Info Asma: ©       Penyakit yang menjejaskan saluran pernafasan yang membawa udara masuk dan keluar dari paru-paru. ©       Keadaan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 21 - 2014 0 Comment

Hola! Sekarang ini cuaca dan keadaan sekeliling yang tidak menentu boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan terhadap diri seseorang. Apatah lagi dengan keadaan panas. Masa ini cuaca panas terik dan dah beberapa hari cuaca amat panas sehingga sentiasa mencari rasa yang sejuk dan dingin sahaja. Masa mandi pulak takde lagi guna water heater. Sebab air paip pun panas. Tak kira malam atau pagi. Rasa air sejuk diperlukan bagi mengatasi badan yang sentiasa berpeluh. Eh..lain tajuk…lain pula  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 15 - 2014 0 Comment

Hola! “Ada suplemen untuk mengurangkan kekerapan anak kena neb tak?” – Puan N “Berapa umurnya kak? ” – saya “8 tahun dan sekarang ni hampir setiap malam pergi neb. Kesian sungguh tengok keadaan anak yang semput terutamanya masa cuaca sejuk”. Dialog antara saya dengan seorang ibu yang susah hati dengan keadaan anak lelaki beliau yang kurang sihat. “Apa suplemen yang boleh tolong anak akak ni?” Ringkaskan cerita, saya syorkan Puan N Meal Shakes dan Omega  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 13 - 2013 0 Comment

Hola! Terdapat banyak khasiat Omega Guard Shaklee yang tak dapat dinafikan lagi. Salah satu khasiat Omega ialah kurangkan asma. Asma menyerang tanpa mengira umur kita. Bahkan dengan mudah menurun kepada anak-anak sekiranya ada ibu bapa yang mengidapi asma. Semua kita memerlukan asid lemak Omega-3 di dalam badan kerana badan kita tak dapat menghasilkan asid lemak Omega-3.Asid lemak omega-3 biasanya ditemui dalam haiwan seperti ikan salmon, tuna, serta tumbuhan laut seperti alga, dan beberapa jenis kekacang.  [ Read More ]