Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (7)

Archive for the ‘Collagen’ Category

Posted by ckyndyg On December - 23 - 2016 0 Comment

Hola! Suka tak tengok kulit baby? Mesti sukakan. Ini kerana kandungan Collagen dalam kulit baby sangat tinggi berbanding kita yang lebih 25 tahun. Collagen adalah sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk menyokong tisu kita. Tisu badan kita berfungsi bagi mengekalkan keremajaan dan keanjalan kulit. Oleh itu kulit bayi lebih anjal dan cantik, gebu dan tak berkedut. Ini disebabkan kandungan collagen dalam badan baby sangat tinggi dan mencukupi. Tapi bila usia kita meningkat, kandungan collagen dalam  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 16 - 2016 0 Comment

Hola! Bulan Mei ni banyak yang berminat nak tahu keistimewaan Collagen Powder Shaklee. Sebab bulan ni promosi Collagen dan istimewanya bila beli sharing 7 orang, harganya boleh kurang daripada biasa. Collagen ni berkesan ke? Terus terang saya katakan, perubahan akan nampak sangat nyata apabila anda guna sachet yang ke-3. Rambut bersinar, kuku cantik, kulit lembap dan lebih halus daripada biasa. Keberkesanannya makin terserlah sekiranya anda guna 15 sachet atau 4 kotak dalam masa 2 bulan.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 16 - 2015 Comments Off on Sihat Cantik dengan Collagen Powder

Hola! Makanan tambahan kolagen kini semakin banyak di pasaran dan mudah didapati dengan harga yang mampu milik. Cuma yang membezakannya ialah kualiti kandungan dan keberkesanannya serta kesesuaian pengambilan kolagen terhadap individu tersebut. Apabila mencecah usia 30-an, penghasilan kolagen secara semulajadi pada kulit semakin menyusut dan oleh itu kita memerlukan makanan tambahan yang dapat menampung kehilangan kolagen di kulit dan sendi kita. Kolagen adalah lapisan protein yang ada pada kulit, tulang, otot dan tisu penyambung pada  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 29 - 2014 0 Comment

Ahha! Tampil dengan wajah berkulit bersih, cerah dan berseri akan menambah keyakinan diri kita selain melambangkan corak penjagaan kecantikan seharian. Bagaimanapun, bukan semua  yang diimpikan dapat dilaksanakan kerana segelintir kita mengalami wajah bermasalah  akibat beberapa faktor. Saya percaya mungkin sudah banyak produk dicuba namun ia tidak mampu memberikan kepuasan maksimum bagi menghilangkan kesan jerawat, jeragat,kedutan mahupun kulit kusam dan gelap. Untuk meningkatkan keyakinan diri, mengatasi masalah kulit, anda boleh mencuba untuk mengurangkan pigmen atau jeragat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 15 - 2014 Comments Off on Dapatkan Kulit Cantik Berseri-seri

Hola! Sebanyak 33% daripada protein dalam badan adalah protein, manakala 75% kulit terdiri daripada kolagen. Menyedari keperluan kolagen pada wanita khasnya, set vitamin kulit cantik dikatakan dapat memberi kesan penjagaan kulit yang jauh meresap jauh ke dalam untuk membentuk semua keanjalan dan mengembalikan seri wajah. KOLAGEN turut dikenali sebagai PROTEIN, yakni  dikaitkan dengan kesihatan kulit kita. Ia bersama-sama keratin menjadikan kulit anjal dan kuat. Kulit akan kurang kedutan, lebih muda, anjal lagi berseri-seri. Biasanya kita hanya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 10 - 2014 0 Comment

Ahha! Tahukah Anda? Kolagen membentuk 90% protein matriks tulang-tulang dan 2/3 dewasa tulang rawan artikular. Kehilangan kolagen juga boleh menjejaskan kesihatan tulang-tulang anda dan sendi (tulang-tulang lemah & sendi kaku). Oleh itu Shaklee Collagen Powder menghasilkan kolagen yang sangat istimewa ini. Semakin meningkat usia kita, badan semakin tidak mampu untuk menghasilkan kolagen. Jadi pengambilan Shaklee Collagen Powder boleh bermula seawal umur 25 tahun.   APA ITU COLLAGEN ? Tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit,rambut, kuku, ligamen, otot,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 2 - 2014 0 Comment

Hola! Bukan sahaja anak saja yang kembar. Tapi bulan ini Shaklee pun mengeluarkan promosi berkembar yang terhebat sekali. Anak dan ibu dapat khasiat dan manfaat yang hebat sekali. Dah beberapa orang anak yang berminat dengan Meal Shakes manakala ibu pula nak kulit yang cantik, lembap lagi halus walaupun sudah berusia. Apa taknya… Collagen Shaklee Powder yang telah terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu* Beli  6 kotak Collagen Powder  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 1 - 2014 0 Comment

Hola! Keadaan kulit kita dipengaruhi oleh hormon di dalam badan dan juga unsur luar seperti  keadaan cuaca sekeliling. Apabila terdedah dengan keadaan cuaca yang tidak menentu, kulit juga akan mudah kering, kurang anjal dan kedutan mula terbentuk. Bahkan kolagen semakin berkurangan bila kita semakin berusia. Oleh itu, pilihlah produk penjagaan kulit  yang anti-penuaan seperti COLLAGEN POWDER SHAKLEE yang dapat menambah kolagen dan keanjalan kulit serta melembapkan dan mempercepatkan pertumbuhan sel-sel kulit. Collagen Shaklee Adalah yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 4 - 2014 0 Comment

Ahha! Memahami impian wanita yang ingin sentiasa tampil jelita, cantik, kulit halus, awet muda, saya ingin berkongsi tentang suplemen yang dapat membantu mencantikkan kulit sebelum raya menjelang tiba. Suplemen ini bukan sahaja bermanfaat untuk kesihatan tubuh dari dalam bahkan juga untuk kulit terutamanya kulit wajah. Ia akan membuatkan kulit lebih sihat, gebu dan cerah serta lebih anjal. Vivix + Collagen Powder gabungan mantap untuk dapatkan kulit yang cantik, halus, awet muda, lebih anjal, cerah, gebu  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 6 - 2014 0 Comment

Ahha! Kulit kusam, merekah, kering dan kelihatan tua berbanding usia sebenar adalah akibat corak pemakanan yang tidak sihat yang telah diamalkan dalam jangka masa yang panjang. Matahari merupakan musuh kulit yang paling dahsyat kerana ia akan mengakibatkan penuaan pramatang kulit yakni kedutan, warna kulit yang tidak sekata, pigmentasi, kekeringan, kulit melandut dan kusam. Dua jenis sinar matahari yang merosakkan kulit kita iaitu sinar UVA yang akan menebus jauh ke dalam kulit kita dan merosakkan kolagen  [ Read More ]