Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (20)

Archive for the ‘Energizing Soy Protein’ Category

Posted by ckyndyg On March - 23 - 2016 0 Comment

Hola! Khasiat dan manfaat protein dlm badan bukan lagi satu rahsia. Ia membawa penghasilan yang elok untuk sel-sel tubuh kita. Menyedari akan khasiat dan keistimewaan ENERGIZING soy protein ( ESP), maka pada bulan ini sekali lagi promosi pembelian 6 can menjadi 7 can. Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 20 - 2015 0 Comment

Hola! Protein adalah asas kepada pembinaan sel yang sihat. Protein sangat penting “(vital)” untuk memastikan tubuh berfungsi dengan baik. Ini kerana protein menjalankan fungsi memperbaiki dan regenerasi (pertumbuhan) sel baru, pengaturan dan pengekalan tisu yang sihat, penghasilan hormon dan enzim, keseimbangan bendalir dan membekalkan tenaga. Protein adalah bahan yang paling banyak dalam badan kita. Protein sangat penting untuk setiap fungsi badan. Setiap sel dalam badan kita mengandungi protein, dari kulit, otot, rambut, kuku, tisu-tisu penghubung ke  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 19 - 2015 0 Comment

Hola! Tahukah anda? Protein merupakan salah satu dari 4 nutrien asas untuk badan kita. Nutrien asas yang lain ialah air, karbohidrat dan lemak. Jika diambil dengan seimbang, badan kita dapat berfungsi secara optimum.Badan kita memerlukan protein kerana ia membekalkan kita dengan tenaga, pembentukan hormon, antibodi, enzim dan tisu. Ia juga memastikan tahap asid-alkali yang seimbang di dalam badan kita. Bila badan kita kekurangan protein, ia boleh menyebabkan kelemahan sistem imun untuk melawan penyakit. Ini kerana seluruh  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 15 - 2015 0 Comment

Hola! Energizing Soy Protein dihasilkan daripada 30 kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. ESP ini merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino yang penting di mana badan kita tak dapat nak menghasilkan asid amino tersebut. ESP juga dipenuhi dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Ianya sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua -muda. Sekiranya anda kalau sesiapa yang anda kenal atau tahu mengalami  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 29 - 2014 0 Comment

Ahha! Tampil dengan wajah berkulit bersih, cerah dan berseri akan menambah keyakinan diri kita selain melambangkan corak penjagaan kecantikan seharian. Bagaimanapun, bukan semua  yang diimpikan dapat dilaksanakan kerana segelintir kita mengalami wajah bermasalah  akibat beberapa faktor. Saya percaya mungkin sudah banyak produk dicuba namun ia tidak mampu memberikan kepuasan maksimum bagi menghilangkan kesan jerawat, jeragat,kedutan mahupun kulit kusam dan gelap. Untuk meningkatkan keyakinan diri, mengatasi masalah kulit, anda boleh mencuba untuk mengurangkan pigmen atau jeragat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 20 - 2014 0 Comment

Hola! Kali ni saya nak share tentang MENOPAUS. Menopaus ni bukan satu penyakit. Ia adalah satu proses biologi yang dialami setiap wanita yang sedikit sebanyak menjejaskan kualiti hidup wanita secara keseluruhannya. Oleh itu, adalah amat penting untuk wanita dan keluarganya memahami proses menopaus serta gejala yang akan dihadapi oleh wanita yang mengalami menopaus. Sebelum menopaus, wanita akan melalui fasa  yang digelar ‘perimenopaus’ iaitu tempoh beberapa tahun sebelum berlakunya menopaus sebenar. Dr. Kee Yong Seng, Pakar  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 19 - 2014 0 Comment

Ahha! Memetik kata-kata Dr. Mohamed Nasr, Director of the Medical Care & Diagnostic Center of Lake Villa di Illinois, USA, “You can feel so very good about Shaklee’s soy protein, and how we can help so many people who are looking for ways to improve their health.” Sel badan kita terbentuk dari protein. Seharusnya badan kita memerlukan protein yang berkualiti bagi pertumbuhan sel baru. Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat dan vitamin dan ini  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 18 - 2014 0 Comment

Hola! ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. ESP adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 7 - 2014 0 Comment

Hola! Dah beberapa hari tak bersua di laman blog online saya ini. Selepas attending kursus sebulan aritu, terus masuk kerja tempat baru. Dah dapat new task & kena abis dalam minggu yang sama. Sambung buat kerja di rumah & kos lepas ialah tak sempat nak update my lovely blog ni. Huuhuhuhuuu…. rindu tau nak taip-taip…mesra..mesra gitew online jer. Bulan ni satu artikel produk yang promosi pun tak sempat lagi nak buat. Jadi, hari ni saya  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 15 - 2014 0 Comment

Ahha! Semasa ibu hamil, terdapat beberapa komplikasi boleh berlaku. Antara komplikasi kehamilan yang biasa dikaitkan ialah dengan berat badan yang berlebihan atau obes termasuklah kencing manis, darah tinggi yang diakibatkan kehamilan, praeklampsia, kelahiran pramatang dan bayi besar (makrosomia). Kadang-kadang apabila tiba masa untuk bersalin, BMI yang tinggi boleh menyebabkan ibu hamil mengalami komplikasi seperti kelahiran (dibantu melalui vakum atau forceps),pembedahan caesarean dan distosia bahu ( dimana bahu bayi tersangkut pada tulang punggung ibu semasa dilahirkan).  [ Read More ]