Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (9)

Archive for the ‘GLA Complex’ Category

Posted by ckyndyg On July - 20 - 2015 Comments Off on Ketidakseimbangan Hormon Haid Berubah

Ahha! “Kak, kitaran haid saya tidak teratur beberapa bulan ini. Kadang-kadang sampai 3 bulan tidak datang haid”. “Apa puncanya?” Sebenarnya kitaran haid tidak teratur akibat beberapa faktor termasuklah semasa berpuasa. Ini berlaku akibat perubahan pemakanan yang turut mempengaruhi keseimbangan hormon dalam tubuh dan ia memberi kesan pada kitaran haid seseorang. Bukan sesuatu yang luar biasa sekiranya datang haid lewat sedikit atau kuantiti haid yang berkurangan daripada biasa. Ada wanita didatangi haid 2 kali sebulan atau  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 22 - 2014 0 Comment

Hola! Masalah ketidakseimbangan hormon antara masalah umum yang dihadapi oleh wanita baik muda mahupun tua. Masalah ini sering menghantui kaum hawa sehinggakan kaum hawa di’cop’ sebagai makhluk yang sentiasa ‘moody’ pada hari-hari tertentu pada setiap bulan. Apakaah? Gggrrrr…. sungguh saya bila mendengar komen seorang belia tentang kaum hawa, yakni boss beliau seorang wanita yang sering meragam pada hari-hari tertentu pada setiap bulan. Adakaah? Jadi, kita tinjau kesannya seperti di bawah. Ketidakseimbangan hormon ini merupakan masalah  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On October - 20 - 2014 0 Comment

Hola! Kali ni saya nak share tentang MENOPAUS. Menopaus ni bukan satu penyakit. Ia adalah satu proses biologi yang dialami setiap wanita yang sedikit sebanyak menjejaskan kualiti hidup wanita secara keseluruhannya. Oleh itu, adalah amat penting untuk wanita dan keluarganya memahami proses menopaus serta gejala yang akan dihadapi oleh wanita yang mengalami menopaus. Sebelum menopaus, wanita akan melalui fasa  yang digelar ‘perimenopaus’ iaitu tempoh beberapa tahun sebelum berlakunya menopaus sebenar. Dr. Kee Yong Seng, Pakar  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 8 - 2014 0 Comment

Ahha! Dah beberapa hari ‘off day’ online Myhabibysuperb yang saya sayangi ini. Badan penat sangat beberapa hari ini dan line internet pula so-so jer. Jadi, didatangi ‘spider’ laa myhabibysuperb few days ni. Kesian kan. Setiap hari bimbang dengan status update blog. Sehari tak buat, hidup rasa tak lengkap apatah lagi 5 hari. Memang rasa tak puas hati sangat-sangat. Hari ini baru berkesempatan nak update new entry tapi masih lagi pasal GLA Complex Shaklee yang istimewa  [ Read More ]