Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (1)

Archive for the ‘Kesihatan Lelaki/Suami’ Category

Posted by ckyndyg On November - 14 - 2014 0 Comment

Ahha! Kalau anda nak tahu tentang suplemen yang sesuai untuk lelaki, boleh baca jap & dapatkan maklumat apakah suplemen yang sesuai untuk lelaki. Lelaki dan Kesuburan perlu juga diambil perhatian kan. Bukan wanita sahaja yang perlu beria-ia nak tahu tentang suplemen atau makanan tambahan yang boleh menambah kesuburan tetapi juga lelaki yang gentleman pun nak tahu. Berikut antara makanan untuk menambah Kesuburan Banyakkan Anti-oksida. Diet yang mengandungi anti-oksida boleh meningkatkan kuantiti sperma. Pilih sayur -sayuran  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 11 - 2014 0 Comment

Ahha! Kesuburan sentiasa menjadi isu bagi pasangan yang telah berkahwin dan tidak mempunyai anak selepas 6 bulan. Ada pasangan yang mudah mendapat anak dan ada juga sebaliknya. Mudah atau tidaknya mendapatkan generasi penerus keluarga ini berkaitan dengan kesuburan pasangan suami isteri. Kedua-dua belah pihak, suami isteri harus bekerjasama untuk mendapatkan permata hati. Bukan meletakkan kesalahan di bahu suami atau isteri masing-masing. Tapi dalam pada masa yang sama kedua-dua pihak boleh berusaha dengan menggunakan suplemen semulajadi.  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 10 - 2014 0 Comment

Ahha! Semua suami isteri yang baru lepas berkahwin inginkan permata hati untuk memeriahkan suasana rumah. Namun tidak semua pasangan yang bernasib baik dikurniakan rezeki anugerah Allah yang tiada ternilainya. Cuma bagi suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan lambat diberi rezeki anak, boleh usahakan dengan suplemen. Ini kerana menurut Dr.Hamid Arshat, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan adalah dengan pengambilan suplemen. Ini bagi memenuhi keperluan sel-sel di dalam sistem kesuburan suami isteri.   Berikut antara  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 3 - 2014 0 Comment

Ahha! Lelaki yang berperanan sebagai bapa, suami, pakcik, adik dan abang sangat memerlukan penjagaan kesihatan yang elok. Mulakan penjagaan kesihatan dari muda sehinggalah dewasa dan kalau boleh sehingga tua. Nak kekal sihat pada usia tua, itu bermakna kaum Adam kena mengamalkan rutin kehidupan yang menyihatkan sejak muda. Oleh itu, kaum Hawa atau isteri atau lelaki sendiri kena makan makanan yang berkhasiat untuk membekalkan nutrisi kepada tubuh selain makan suplemen untuk elak lelaki kena penyakit kardiovaskular,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 26 - 2013 0 Comment

Hola! Sekali lagi nak share pasal Omega yang amat banyak khasiatnya terhadap kesihatan kita. Saya sekeluarga tak pernah miss ambil Omega Guard ni. Bukan hanya untuk kesihatan jantung tetapi membantu memelihara kesihatan kita ke tahap optimum. Sementara masih promosi Omega Guard, saya nak kongsi lagi pasal keistimewaan Omega Guard yang 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.Jika dibandingkan dengan produk minyak ikan lain, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 3 - 2013 0 Comment

Hola! SET UNTUK SUAMI@LELAKI yang hebat. Sementara promosi Omega Guard bulan ni,terdapat pelbagai set yang amat sesuai dirembat untuk ahli keluarga tersayang. Untuk kanak-kanak ada, ibu mengandung, orang tua dan tidak terkecuali set KEHEBATAN LELAKI. Set Kehebatan Lelaki terdiri daripada Omega Guard, Vitamin E dan Zinc Complex yang memainkan peranan masing-masing untuk menambahkan kehebatan sang suami khasnya. Bagaimana ianya membantu kaum Adam? OMEGA GUARD: ✔✔ Bagi suami yang ingin menjaga kesihatan, cuba amalkan Omega Guard  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 12 - 2013 0 Comment

Hola! Wanita banyak menghabiskan masa melakukan aktiviti di rumah dan menjaga anak. Setiap detik wanita mahu memastikan tubuh sentiasa sihat dan bertenaga supaya dapat menjalankan pelbagai aktiviti dengan lancar. Oleh itu, wanita perlu bijak membuat pilihan pemakanan tambahan untuk menambah tenaga supaya sentiasa sihat dan bertenaga. Wanita kini bukan sahaja terhad kerja di rumah sahaja bahkan sibuk juga menguruskan urusan pejabat. Walau demikian suplemen bukan saja terhad untuk golongan wanita tetapi ia juga elok untuk  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 9 - 2013 0 Comment

Hola! Semakin meningkatlah jumlah pesakit yang kena jantung sekarang ni. Takut saya mendengarnya kerana keluarga terdekat pun ada yang kena stroke. Ini berpunca daripada penyakit seperti darah tinggi, kencing manis dan beberapa penyakit lain yang sebelum ini tidak diketahui kewujudannya. Kita bila semakin berusia, Koenzim Q10 semakin berkurangan di dalam badan kita. Pada tahun 40-an jantung hanya berjaya menghasilkan sebanyak 68.2% daripada jumlah penghasilan CoQ10 di dalam tubuh kita berbanding pada usia 20 tahun. Tengok  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 16 - 2013 0 Comment

Hola! Kebiasaannya saya akan menerima sms daripada seorang isteri yang ingin mencuba set kesuburan dan agak jarang mereka mendapatkan set suami sekali kecuali selepas dinasihatkan untuk mengambil set kesuburan untuk kedua-dua belah pihak. Bukan apa, untuk mendapatkan anak, bukan isteri saja yang memainkan peranan. Bahkan suami pun memainkan peranan dan tanggungjawab untuk mendapatkan zuriat. Alhamdulillah kepada pasangan yang ingin kedua-dua belah ingin mencuba set kesuburan dan kesihatan lelaki atau suami tercinta. Pemakanan dan kandungan nutrien  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 31 - 2013 0 Comment

Hola!   GOUT. Kawan saya mendapatkan Alfalfa, Omega dan Performance Drink untuk ayah tersayang yang kena gout.  Beliau memberitahu saya ayahnya tidak menjaga pemakanan dengan betul. Bahkan sering kali kita mendengar…”kalau sakit nanti mana nak rasa lagi makanan-makanan yang enak ini”. Adooiiiyaaaii… saya percaya prinsip orang macam ini kan, biar sakit janji perut kenyang. Tapi kesihatan tak jaga. Akhirnya macam-macam penyakit hinggap kat badan. Kalau hinggap sekejap dan lepas itu terbang takpe lah juga. Tapi  [ Read More ]