Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (8)

Archive for the ‘Kolesterol – Phytocol-ST’ Category

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2016 0 Comment

Hola! Beberapa bulan lepas saya ada melihat gambar yang mana Malaysia merupakan antara negara paling champion dalam statistik rakyat OBES. Adoiyai… Doakan kita sama-sama tak termasuk dalam golongan obesiti yang berpenyakit macam-macam. Dari statistik didapati rakyat Malaysia,  seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun, iaitu bersamaan 38,000 kes baru setiap tahun. Masya Allah, ramainya yang ada risiko kena serangan jantung 🙁 Nauzubillah. Lemak dan kolestrol memang diperlukan oleh badan untuk pelbagai fungsi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 2 - 2016 0 Comment

Hola! Kawan, U ada jual set kolesterol tak? Kolesterol I naik laa. Kepala pula asyik pening jer. Dah cek dan gi klinik kesihatan dan sah kolesterol I naik. I diberi doktor pil untuk turunkan kolesterol. Tolong I dapatkan set kolesterol. Ok. Tapi sebelum tu I share dengan U testimoni di bawah ni dulu bagitau saya kat kawan saya. Sekali dengan beberapa penerangan tentang makanan yang boleh mencegah kolesterol makin naik dan naik. Kita ikuti pengkongsian  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On May - 30 - 2015 0 Comment

Hola! Kolesterol antara penyakit moden yang menghantui lelaki dan perempuan tanpa kira gemuk atapun kurus. Kadang-kadang orang kurus akan lebih tinggi kadar kolesterol daripada orang yang berisi. Kolesterol ni boleh dikatakan antara penyakit moden masa kini. Adakah anda sering sakit kepala, sakit sendi, semut-semut dan rasa letih selalu? Sekiranya YA, pastikan anda memeriksa kadar kolesterol kerana ia antara simptom anda mengalami kolesterol tinggi. Apakah suplemen yang dapat menurunkan kadar kolesterol anda? PHYTOCOL:- dirumuskan khas daripada  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 22 - 2014 0 Comment

Hola! Adalah dinggarkan bahawa 1 daripada 3 orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Akibat dari kandungan kolesterol yang tinggi, ia memberikan kesan yang tidak baik terhadap jantung dan hati. Kolesterol berada di dalam badan kita tanpa kira kita gemuk ataupun kurus. Kurus pula tak semestinya tidak mengalami kolesterol yang tinggi. Kadar kolesterol dalam tubuh dipengaruhi oleh pelbagai faktor. Antaranya ialah corak pemakanan mereka, berapa cepat tubuh seseorang itu menghasil dan membuang kolesterol jahat serta  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 12 - 2014 0 Comment

Hola! Masa National Conference Shaklee yang lepas, ada produk baru dilancarkan, nama dia Phytocol. Phytocol ni bagus untuk orang yang suka makan makanan berlemak, berminyak dan bergoreng. Kolesterol tinggi tanpa mengira badan orang itu gemuk atau kurus tau. Bahkan ada yang kurus mengalami kadar kolesterol yang tinggi. Ini semua akibat pemakanan kita selama ini. Kalau timbang kilogram dah berapa kg lemak diternak dalam badan itu kan?… Risiko utama bila kolesterol tinggi ialah serangan sakit jantung strok.  Ianya  [ Read More ]