Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (14)

Archive for the ‘Omega Guard’ Category

Posted by ckyndyg On December - 19 - 2016 0 Comment

Hola! Sungguh lama tak bersua di sini. Berbulan dah tak sempat nak update kat sini. Rindu tau nak update blog ni. Bz sangat dengan kerja yang tak habis- habis. Sehinggakan promosi setiap bulan berlalu begitu saja tanpa dimaklumkan kat semua. Maaf lupa kewajipan untuk promosi beberapa bulan ni. Jadi bulan ni nak bagi tau tentang Omega Guard walaupun bulan ni bukan bulan promosi Omega. Saja suka share tentang Omega Guard Shaklee yang hebat ni.😉 KENAPA  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 10 - 2016 0 Comment

Hola! Beberapa bulan lepas saya ada melihat gambar yang mana Malaysia merupakan antara negara paling champion dalam statistik rakyat OBES. Adoiyai… Doakan kita sama-sama tak termasuk dalam golongan obesiti yang berpenyakit macam-macam. Dari statistik didapati rakyat Malaysia,  seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun, iaitu bersamaan 38,000 kes baru setiap tahun. Masya Allah, ramainya yang ada risiko kena serangan jantung 🙁 Nauzubillah. Lemak dan kolestrol memang diperlukan oleh badan untuk pelbagai fungsi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 19 - 2016 Comments Off on Omega Guard Terbaik

Hola! Omega Guard antara suplemen wajib dalam rumah kami. Kesemua suka makan Omega ni sebab ianya mudah jer nak telan. Bau tak lah kuat sangat. Anak-anak makan. Suami makan sebab tumit dia sakit manakala saya pula makan sebab saya menyusukan baby. Untuk anak-anak, ia bagus diberi kepada mereka kerana Omega ni benar-benar mencairkan kahak mereka dan mudah jer nak keluarkan kahak mereka. Itulaa saya suka beri anak-anak makan omega ni. Mengapa Omega Guard Shaklee? Shaklee  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 12 - 2015 0 Comment

Hola! Teringat saya kata-kata seorang Pensyarah… “Mereka yang kerap makan ikan merupakan golongan yang cerdik pandai’. Rasa percaya dan tak percaya pula masa tu mendengar kata-kata tersebut. Namun saya tidak menafikan mereka yang kerap makan ikan dan memperolehi asid lemak Omega-3 yang sangat mempengaruhi otak kita serta membantu dalam perkembangan intelektual fetus (terbaik untuk ibu mengandung). Apakah khasiat terkandung dalam ikan berbanding dengan sumber protein yang lain? Apa yang diperolehi dari ikan seperti ikan laut,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 9 - 2015 Comments Off on Kurangkan Risiko Sakit Sendi, Jantung dan Kitaran Hormon yang Tidak Stabil

Hola! Ada sesetengah wanita tidak mengambil kisah tahap kesihatan apabila umur meningkat ke usia 50 tahun ke atas. Masih ramai wanita yang menyembunyikan perubahan yang berlaku pada usia 50 tahun ke atas. Walaupun sesama anak perempuan. Apa yang dilalui seorang wanita mungkin berbeza tapi tahap kesihatan yang mereka alami mungkin agak sama iaitu menopaus, osteoporosis, moody dan sebagainya. Oleh itu, saya ingin berkongsi bagaimana perubahan kesihatan boleh berlaku dengan lebih baik sekiranya wanita mengambil berat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 28 - 2014 0 Comment

Ahha! Apakah sebenarnya DHA ini dan adakah benar kita ataupun kanak-kanak memerlukan DHA untuk membantu mereka lebih cerdas? Otak kita terdiri daripada 50% lemak dan DHA adalah 30% daripada lemak di dalam otak. DHA merupakan elemen utama yang diperlukan untuk membentuk sel membran neuron yang menjadi penghubung antara sel yang lain. Ia juga mempengaruhi fungsi neuro transmitter acetylcholine dan membantu sel otak berhubung. Paling tinggi kepekatan DHA adalah pada retina mata kita. DHA adalah sejenis  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 11 - 2014 0 Comment

Holaa! Menurut Steve Gillman di dalam bukunya, A Book of Secrets. “In studies, children scored higher on tests when on a regimen of daily vitamin supplements. “Experts” will tell you that if you eat a balanced diet, you don’t need supplements, which, given the culture here, is really just a sales pitch for vitamins, isn’t it? Who eats a perfectly balanced diet?” Prof. Pyoir Kuzmich Anokhin, seorang pakar bedah saraf berbangsa Rusia berpendapat neuron minda anak pintar berkeadaan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 4 - 2014 0 Comment

Ahha! Adakah anak anda mengalami ruam di muka, belakang lutut, siku dan juga di belakang leher? Sekiranya YA, ini bermakna anak anda mengalami Eczema atau tanda-tanda di kena Eczema. Rasa gatal atau rengsa yang terjadi pada kulit dan seterusnya menyebabkan luka apabila digaru. Di Malaysia, 1 daripada 5 kanak-kanak didapati mengalami masalah Eczema. Kalau kena eczema, antara tandanya ialah bersin pada waktu pagi, gatal pada mata dan hidung, lingkaran gelap di bawah mata dan alergi  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 3 - 2014 0 Comment

Hola! Bulan promosi berganda kembali lagi dengan promosi terbaik yang ingin mendapatkan OMEGA GUARD. Promosi bulan November ini ialah beli 6 botol dapat percuma 1 botol dan anda juga boleh mendapat potongan 5% sekiranya membeli 2 botol Omega Guard. Kan terbaik promosi Omega bulan ni. Tak pernah lagi Shaklee buat offer berganda-ganda seperti ini tahun-tahun yang lepas dan saya harap anda tak lepas peluang untuk mendapat peluang seperti ini juga. Berikut antara testimoni Omega Guard  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 1 - 2014 0 Comment

Hola! Vitamin semulajadi kesukaan saya sedang promosi bulan ni iaitu Omega Guard. Omega Guard antara suplemen yang harus diambil sepanjang hayat kita kerana bagi saya ianya membantu kita memelihara kesihatan dari semua peringkat umur iaitu dari bayi umur 1 tahun lebih hinggalah ke warga emas. Dari bayi mahupun dalam kandungan, Omega Guard pun diperlukan oleh ibu yang hamil pada trimester kedua dan kini saya hamil masuk bulan ke 4 dan saya mula mengambil Omega Guard.  [ Read More ]