Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (5)

Archive for the ‘Panduan & Tips’ Category

Posted by ckyndyg On May - 2 - 2016 0 Comment

Hola! Kawan, U ada jual set kolesterol tak? Kolesterol I naik laa. Kepala pula asyik pening jer. Dah cek dan gi klinik kesihatan dan sah kolesterol I naik. I diberi doktor pil untuk turunkan kolesterol. Tolong I dapatkan set kolesterol. Ok. Tapi sebelum tu I share dengan U testimoni di bawah ni dulu bagitau saya kat kawan saya. Sekali dengan beberapa penerangan tentang makanan yang boleh mencegah kolesterol makin naik dan naik. Kita ikuti pengkongsian  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 28 - 2016 0 Comment

Ahha! Dayang, ada tak suplemen yang macam antibiotik? Tekanan darah pula tak berapa cantik ni. Agak tinggi. Kalau anda ada masalah nak makan bawang putih, boleh try Garlic Complex. Tak suka makan bawang putih sebab nanti mulut berbau? Tapi jangan lupa kelebihan atau kebaikan bawang putih ni untuk kesihatan tau. Garlic ini berperanan melindungi badan kita daripada racun dan antibiotik yang membunuh bakteria. Nak tahu lebih lanjut keistimewaan Garlic Shaklee? Kebaikan:- 👉Bawang putih juga dapat mencuci darah dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 16 - 2015 Comments Off on Sihat Cantik dengan Collagen Powder

Hola! Makanan tambahan kolagen kini semakin banyak di pasaran dan mudah didapati dengan harga yang mampu milik. Cuma yang membezakannya ialah kualiti kandungan dan keberkesanannya serta kesesuaian pengambilan kolagen terhadap individu tersebut. Apabila mencecah usia 30-an, penghasilan kolagen secara semulajadi pada kulit semakin menyusut dan oleh itu kita memerlukan makanan tambahan yang dapat menampung kehilangan kolagen di kulit dan sendi kita. Kolagen adalah lapisan protein yang ada pada kulit, tulang, otot dan tisu penyambung pada  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 10 - 2015 0 Comment

Hola! Susu ibu adalah makanan utama bayi pada setahun pertama usianya. Sesetengah ibu dapat meneruskan penyusuan dengan baik hingga anak berumur 2 tahun. Namun sebagai ibu yang mula berjinak nak menyusukan anak, saya pasti ibu tertanya-tanya berapa oz baby minum susu sekiranya ditinggalkan bersama ahli keluarga lain ataupun dihantar kepada pengasuh.  Jadi, ibu perlu mengepam semasa bayi kurang menyusu. Saya pernah memberi anak saya 2.5 oz sekali minum tetapi dia masih mahu dan menangis ingin menyusu  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 13 - 2015 0 Comment

Ahha! Seperti ibu lain, 1 bulan sebelum usia anak mencecah 2 tahun, saya turut berasa risau bagaimanakah caranya mahu putuskan susu. Sebelum itu, cuba kenang kembali bagaimana susahnya nak mula menyusukan si comel anda dari lahir hingga membesar selincah kini dengan susu ibu. Takkan lah semudah itu dia mahu melupakan anda dan belaian yang diperolehi semasa menyusu itu? Bayangkan dah 2 tahun asyik bersama ibu time nak menyusu dan suddenly kita nak ceraikan susu dengan dia. Ia  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 11 - 2015 Comments Off on Redakan Bengkak Susu Untuk Ibu Menyusu

Ahha! Menangis tak berair mata bila time kena bengkak susu ini. Bengkak susu antara masalah yang tidak pernah hilang dan boleh saya katakan dialami oleh hampir setiap ibu menyusu. Sama ada semasa berpantang, selepas berpantang atau apabila mahu berhenti menyusu pun ada. Keadaannya dan masa berbeza, tetapi situasi dan punca almost sama. Sehinggakan amat mengganggu emosi ibu yang menyusu. Rasa sakit di payudara, berhingus (saya biasanya akan sumbat hidung bila bengkak susu), moody dan pelbagai  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 28 - 2015 0 Comment

Hola! Memberi susu ibu adalah langkah pertama yang sangat penting untuk memastikan kesihatan bayi anda. Susu ibu bukan sahaja mengandungi segala nutrien, tetapi juga menepati jumlah yang diperlukan oleh si manja. Nutrien daripada susu ibu mudah dihadamkan dan diserap oleh badan bayi. Susu ibu juga mengandungi sebatian imunologi yang penting untuk membantu melindungi bayi daripada pelbagai jangkitan, termasuk cirit-birit. Semua bayi hendaklah diberi susu ibu sepenuhnya selama enam bulan pertama hayat mereka bagi menjamin pertumbuhan,  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 22 - 2015 0 Comment

Ahha! Biasanya kita akan lihat anak yang minum susu formula akan menjadi-jadi badannya. Amat jarang orang melihat anak yang menyusu ibu badan anak pun menjadi-jadi or kus semangat. Bahkan orang yang membuat kesimpulan bila lihat baby badan berisi atau gempal mesti susu botol bahkan ada anak yang menyusu badan pun badan menjadi-jadi dan lebih sihat daripada anak yang menyusu formula. Tapi tahukah anda jumlah gula yang tersembunyi di dalam susu formula tersebut? Saya teringat seorang doktor  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 18 - 2015 0 Comment

Ahha! Berpuasa adalah tempoh untuk umat muslim mengawal nafsu makan dan mengelak daripada mengambil sajian secara berlebihan. Semasa berpuasa, ia merupakan satu kaedah yang membolehkan tubuh melakukan proses pembersihan, supaya organ dapat berfungsi dengan lebih berkesan selepas itu. Sepanjang kita berpuasa, semua bahan berbahaya atau mengandungi toksin yang ada  di dalam badan kita akan disingkirkan secara semulajadi. Oleh itu, inilah peluang yang perlu kita manfaatkan sepenuhnya supaya tubuh kita lebih sihat dengan mengamalkan gaya hidup  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 14 - 2015 0 Comment

Hola! Rata-rata yang menghubungi saya bimbang dengan keadaan kulit yang berjerawat. Ini kerana saya akui bila kulit muka kita berjerawat, memang kita rasa tergugat sikit dengan penampilan. Kita rasa kurang keyakinan diri dan bimbang dengan keadaan kulit yang semakin teruk dari sehari ke sehari. Ada yang menghubungi saya ingin mencuba set kulit dan dalam pada yang sama nak mengambil produk pencuci muka yang sesuai. Jadi, saya sarankan set kecantikan Shaklee yang perlu ‘baiki’ sel dari  [ Read More ]