Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (24)

Archive for the ‘Kecantikan’ Category

Posted by ckyndyg On November - 16 - 2015 Comments Off on Sihat Cantik dengan Collagen Powder

Hola! Makanan tambahan kolagen kini semakin banyak di pasaran dan mudah didapati dengan harga yang mampu milik. Cuma yang membezakannya ialah kualiti kandungan dan keberkesanannya serta kesesuaian pengambilan kolagen terhadap individu tersebut. Apabila mencecah usia 30-an, penghasilan kolagen secara semulajadi pada kulit semakin menyusut dan oleh itu kita memerlukan makanan tambahan yang dapat menampung kehilangan kolagen di kulit dan sendi kita. Kolagen adalah lapisan protein yang ada pada kulit, tulang, otot dan tisu penyambung pada  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 14 - 2015 0 Comment

Hola! Rata-rata yang menghubungi saya bimbang dengan keadaan kulit yang berjerawat. Ini kerana saya akui bila kulit muka kita berjerawat, memang kita rasa tergugat sikit dengan penampilan. Kita rasa kurang keyakinan diri dan bimbang dengan keadaan kulit yang semakin teruk dari sehari ke sehari. Ada yang menghubungi saya ingin mencuba set kulit dan dalam pada yang sama nak mengambil produk pencuci muka yang sesuai. Jadi, saya sarankan set kecantikan Shaklee yang perlu ‘baiki’ sel dari  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 8 - 2015 0 Comment

Ahha! Cerita tentang kecantikan kulit dan penjagaan kulit sensitif sentiasa menjadi topik hot sepanjang masa terutamanya kaum hawa. Tapi sekarang kaum adam pun mengambil berat tentang penjagaan kulit muka – tak nak jerawat, tak nak kulit kering sangatlah, tak nak parut laa dan sebagainya. Ini kerana penampilan kita ternyata mempengaruhi tahap keyakinan seseorang. Kalau mempunyai kulit yang bermasalah, ia tentu mendatangkan rasa kurang gembira untuk bertemu dengan rakan-rakan atau orang sekeliling. Jadi, ketahui punca dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On July - 7 - 2015 0 Comment

Hola! Setiap orang terutamanya wanita mengidamkan wajah atau kulit yang sihat dan cantik. Oleh itu, tak hairan ramai yang inginkan kesempurnaan (memang taklah sempurna) sehinggakan sanggup berbuat apa saja supaya nampak cantik dan kulit sihat. Tak kira sesiapapun kan, sama ada orang tu dah dikurniakan cantik ke, separa cantik ke pasti mahukan terus menyerlah dari segi penampilan. Walaubagaimanapun, atas sebab faktor-faktor tertentu, bentuk wajah kita akan berubah mengikut perubahan usia kita. Bila usia kita semakin  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 15 - 2015 0 Comment

Hola! Energizing Soy Protein dihasilkan daripada 30 kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. ESP ini merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino yang penting di mana badan kita tak dapat nak menghasilkan asid amino tersebut. ESP juga dipenuhi dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Ianya sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua -muda. Sekiranya anda kalau sesiapa yang anda kenal atau tahu mengalami  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 26 - 2015 0 Comment

Ahha! Masalah jerawat boleh berlaku bermula pada usia kita remaja sehingga akhir dewasa. Apa yang tak puas hati tentang jerawat ni ialah kesan jerawat tu yang tak chantek. Parut! Ada pelbagai jenis jerawat tetapi jerawat acne vulgaris adalah kategori biasa yang kita alami akibat dari ketidakseimbangan hormon. Macam saya, awal trimester mengandung dulu ~ jerawat tumbuh silih berganti. Tapi bila dah trimester kedua & ketiga Alhamdulilllah takde lagi timbul dan tinggal parut jerawat.   Jerawat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On January - 13 - 2015 0 Comment

Ahha! Semasa mengandung, terdapat sebilangan ibu terpaksa membuat pilihan sama ada nak melahirkan anak secara normal ataupun pembedahan. Sekiranya ibu memilih pembedahan, tentulah atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan untuk melahirkan anak tersebut. Tapi kebiasaannya ibu yang melahirkan anak secara pembedahan mengalami tempoh pemulihan bahagian Caesar yang lebih lama berbanding ibu yang melahirkan anak secara normal. Parut luka akibat pembedahan juga antara yang kurang disenangi oleh ibu berkenaan. Justeru, berikut antara tips atau petua yang  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 29 - 2014 0 Comment

Ahha! Tampil dengan wajah berkulit bersih, cerah dan berseri akan menambah keyakinan diri kita selain melambangkan corak penjagaan kecantikan seharian. Bagaimanapun, bukan semua  yang diimpikan dapat dilaksanakan kerana segelintir kita mengalami wajah bermasalah  akibat beberapa faktor. Saya percaya mungkin sudah banyak produk dicuba namun ia tidak mampu memberikan kepuasan maksimum bagi menghilangkan kesan jerawat, jeragat,kedutan mahupun kulit kusam dan gelap. Untuk meningkatkan keyakinan diri, mengatasi masalah kulit, anda boleh mencuba untuk mengurangkan pigmen atau jeragat  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 18 - 2014 0 Comment

Hola! Bila usia semakin bertambah, kulit pula semakin menyerlah penuaannya. Hehehehe… Bukan nak kata ianya tak baik cuma kita perlu usaha lebih untuk mengekalkan atau melambatkan proses penuaan itu berlaku. Betul tak? Apatah lagi, kolagen pun semakin susut dari hari ke hari. Biasanya kita sendiri akan perasaan bahagian mana wajah akan semakin kurang anjal. Bagi suami isteri yang mesra, suami akan perasan kulit isteri semakin anjal dan lembap serta halus atau sebaliknya. Memang terasa perbezaan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 17 - 2014 1 Comment

Hola! Adakah anda mengalami masalah jeragat? Melalui pembacaan saya, Vitamin C dapat mencegah jeragat bermaharajalela di kulit muka kita. Kaum wanita sering mengalami masalah ini kerana ia menyebabkan kulit wajah seseorang kelihatan tidak sihat dan menjejaskan penampilan seseorang. Faktor-faktor Jeragat berlaku:- Terdedah pada cahaya matahari yang terik; Pengambilan ubat-ubatan yang mengganggu hormon seperti pil perancang; Penggunaan kosmetik kulit yang bersifat ‘panas’; Keturunan Hormon yang tidak seimbang; Faktor kerja seperti tukang masak yang terdedah kepada bahang api;  [ Read More ]