Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (17)

Archive for the ‘Kesihatan sekeluarga’ Category

Posted by ckyndyg On May - 2 - 2016 0 Comment

Hola! Kawan, U ada jual set kolesterol tak? Kolesterol I naik laa. Kepala pula asyik pening jer. Dah cek dan gi klinik kesihatan dan sah kolesterol I naik. I diberi doktor pil untuk turunkan kolesterol. Tolong I dapatkan set kolesterol. Ok. Tapi sebelum tu I share dengan U testimoni di bawah ni dulu bagitau saya kat kawan saya. Sekali dengan beberapa penerangan tentang makanan yang boleh mencegah kolesterol makin naik dan naik. Kita ikuti pengkongsian  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On March - 28 - 2016 0 Comment

Ahha! Dayang, ada tak suplemen yang macam antibiotik? Tekanan darah pula tak berapa cantik ni. Agak tinggi. Kalau anda ada masalah nak makan bawang putih, boleh try Garlic Complex. Tak suka makan bawang putih sebab nanti mulut berbau? Tapi jangan lupa kelebihan atau kebaikan bawang putih ni untuk kesihatan tau. Garlic ini berperanan melindungi badan kita daripada racun dan antibiotik yang membunuh bakteria. Nak tahu lebih lanjut keistimewaan Garlic Shaklee? Kebaikan:- 👉Bawang putih juga dapat mencuci darah dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On April - 12 - 2015 0 Comment

Ahha! Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan ia berkeupayaan dalam membina semula. Contohnya, serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung. Tetapi, serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh merosakkan hati. Namun, hati mampu membaiki organnya sendiri. Hati boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia, menjalankan fungsi-fungsi kritikan untuk membaiki. Fungsi hati manusia adalah seperti berikut: 1. Rembesan Hempedu Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On February - 24 - 2015 0 Comment

Ahha! Cuaca panas yang melanda Negara kita memerlukan kita perlu berjaga-jaga dengan tahap kesihatan yang sedia ada. Negara kita akan kurang menerima hujan dalam beberapa tempoh tertentu. Selain perubahan iklim, cuaca panas yang melanda turut mempunyai kaitan dengan sikap manusia yang bergantung pada bahan fosil khasnya petrol dan diesel sehingga menyebabkan bumi menjadi panas hari ini. Justeru, semua kita kena berjaga-jaga dan bersedia dengan fenomena kerana cuaca kering dan berpanjangan yang turut memberi kesan terhadap  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On December - 23 - 2014 0 Comment

Ahha! Gaya hidup moden masa kini memaksa kita mengambil makanan tambahan. Tanpa mengira dalam bentuk apa sekalipun – tablet, cecair, pil, kapsul – semuanya berperanan untuk memelihara kesihatan, untuk kecergasan atau kecantikan. Ini kerana pengambilan makanan tambahan juga lebih banyak mendatangkan kebaikan daripada keburukan ke atas tahap kesihatan seseorang. Apatah lagi sekiranya kita mendapatkan MAKANAN TAMBAHAN@ SUPLEMEN@ VITAMIN yang hasilnya dari sumber yang SEMULAJADI dan MESRA ALAM serta KAJIAN SAINTIFIK bertahun-tahun. Saya mula mengambil suplemen  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On November - 3 - 2014 0 Comment

Hola! Bulan promosi berganda kembali lagi dengan promosi terbaik yang ingin mendapatkan OMEGA GUARD. Promosi bulan November ini ialah beli 6 botol dapat percuma 1 botol dan anda juga boleh mendapat potongan 5% sekiranya membeli 2 botol Omega Guard. Kan terbaik promosi Omega bulan ni. Tak pernah lagi Shaklee buat offer berganda-ganda seperti ini tahun-tahun yang lepas dan saya harap anda tak lepas peluang untuk mendapat peluang seperti ini juga. Berikut antara testimoni Omega Guard  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On September - 19 - 2014 0 Comment

ola! Adakah anda biasa minum air kosong setiap hari? Secara saintifiknya tabiat minum air kosong ini memang ada manfaatnya. Ini kerana tubuh kita memerlukan air untuk membersihkan bahan-bahan toksik yang ada di dalamtubuh kita. Apabila badan kita cukup air untuk memproses bahan kimia, ia dapat disalirkan dengan lancar. Kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan masalah kerana 70% komposisi tubuh terdiri daripada air. Tahukah anda air sangat penting untuk organ-organ dalaman seperti buah pinggang, hati dan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On August - 19 - 2014 0 Comment

Hola! Arini nak share tentang Antioksidan. Dari mana anda boleh dapatkan makanan yang mengandungi antioksidan yang tinggi, bagaimana kita dapat radikal bebas dan fungsi antioksidan dalam kehidupan kita seharian. Sumber Antioksidan:- Antioksidan ini boleh diperolehi daripada buah-buahan dan sayur-sayuran. Antioksidan daripada Vitamin – A, C dan E. Vitamin C boleh diperolehi daripada buah-buahan manakala Vitamin E daripada minyak. Antioksidan daripada kumpulan enzim. Superoksida Dismutes (SODs), katalese dan peroksidase. Antioksidan karotenoid seperti likopen dan karoten (  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 30 - 2014 0 Comment

Hola! Ketika bulan puasa ramai yang mengalami keletihan sehingga mengganggu urusan kerja harian. Ramai yang cakap, ambil sahur ataupun sahur awal pun sama jer. Letih jer rasa badan, masih berasa tiada tenaga semasa berpuasa pada siang hari. Situasi letih ni normal yang berlaku pada bulan puasa Ramadhan Al-Mubarak. Ini kerana ketika kita puasa, kita akan kurang makan lalu menyebabkan penyimpanan makanan dalam tubuh juga berkurangan. Keadaan sedemikian berbeza pada hari-hari biasa, yang mana kita makan  [ Read More ]

Posted by ckyndyg On June - 15 - 2014 0 Comment

Hola! Suplemen adalah salah satu nutrien yang agak penting untuk dapatkan tubuh badan yang aktif. Nutrien yang penting ialah dapat berfungsi membekalkan tenaga, elak stres dan menguatkan sistem imun. Apatah lagi pada masa sekarang yang corak hidup terlalu sibuk dengan kerjaya dan rumahtangga sekaligus. Oleh itu, tubuh kita memerlukan makanan tambahan bagi memberi zat kepada tubuh supaya kekal sihat dan bertenaga untuk menjalani hidup seharian.   bertenaga dan sihat Antara sumber mineral yang penting untuk tubuh  [ Read More ]